Γενικά

Διπλό πρόκρισης για την Π.Γ.Δ.Μ. - «Εξάσφαιρη» η Αρμενία!

Μια… ανάσα από την πρωτιά του ομίλου και την άνοδο είναι η Π.Γ.Δ.Μ., αφού πήρε σημαντικό διπλό στο Λιχτενστάιν (0-2). Επίδειξη δύναμης της Αρμενίας στο Γιβραλτάρ (2-6).

Μεγάλη νίκη πανηγύρισε η Π.Γ.Δ.Μ. στο Λιχτενστάιν (0-2) και βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στην πρώτη θέση του 4ου ομίλου της 4ης κατηγορίας του Nations League: ένας πόντος αρκεί στην τελευταία αγωνιστική, απέναντι στο αδύναμο Γιβραλτάρ, για να κλειδώσει την πρωτιά και την άνοδο.

Αρκετά ισορροπημένο το πρώτο ημίχρονο, με τους Σκοπιανούς να ελέγχουν το ρυθμό του αγώνα στο μεγαλύτερο διάστημα. Παρ' όλα αυτά, δεν μπόρεσαν να βρουν τρόπο να ξεκλειδώσουν την αντίπαλη άμυνα. Στο δεύτερο 45λεπτο οι γηπεδούχοι έμειναν από νωρίς με παίκτη λιγότερο, μετά την αποβολή του Βέισερ στο 50’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Τρία λεπτά αργότερα, η υπεροχή των φιλοξενούμενων μετουσιώθηκε σε γκολ, όταν ο Μπάρντι με υπέροχη εκτέλεση φάουλ άνοιξε το σκορ. Οι Σκοπιανοί συνέχισαν να πιέζουν για ένα δεύτερο τέρμα και τελικά το βρήκαν στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης. Συγκεκριμένα, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Νεστορόφσκι θα κάνει το 2-0 μετά από εξαιρετική συνεργασία των παικτών του Ιγκόρ Αντζελόφσκι.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Αρμενία έκανε επίδειξη δύναμης στο Γιβραλτάρ, «σκορπώντας» την ομώνυμη ομάδα με το εντυπωσιακό 6-2! Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους φιλοξενούμενους ο Μοβσισιάν που πέτυχε «καρέ» τερμάτων.

Οι γηπεδούχοι αν και προηγήθηκαν μόλις στο 10’ με τον Ντε Μπαρ, δεν μπόρεσαν να προβάλουν καμία αντίσταση στις «ορέξεις» των Αρμενίων, και συγκεκριμένα του Γιούρα Μοβσισιάν. Ο επιθετικός των Σικάγο Φάιρ πέτυχε τέσσερα τέρματα σε λιγότερο από μισή ώρα παιχνιδιού (27’, 48’, 52’, 54’).

Ο Καρτασιάν με ωραία εκτέλεση φάουλ στο 66’ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 5-1, για να έρθει ο Καραπετιάν στις καθυστερήσεις να βάλει το «κερασάκι στη τούρτα». Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν προσωρινά με τον Πρίστλι στο 78’.

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής:

Γιβραλτάρ-Αρμενία 2-6
(10’ Ντε Μπαρ, 78’ Πρίστλι - 27’, 48’, 52’, 54’ Μοβσισιάν, 66’ Καρτασιάν, 90+4’ Καραπετιάν)

Λιχτενστάιν-Π.Γ.Δ.Μ. 0-2
(53’ Μπάρντι, 90+1’ Νεστορόφσκι)

Επόμενη (6η) αγωνιστική (19/11):

Λιχτενστάιν-Αρμενία (21:45)
Π.Γ.Δ.Μ.-Γιβραλτράρ (21:45)

Η βαθμολογία του ομίλου:
1. Π.Γ.Δ.Μ. 12 (10-5)
2. Αρμενία 9 (12-6)
3. Γιβραλτάρ 6 (5-11)
4. Λιχτενστάιν 3 (5-10)

Επιμέλεια: Λουκάς Χατζής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x