Δεκατρία χρόνια μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας (2006), η εισαγγελία της Γερμανίας προχώρησε σε άσκηση διώξεων για υποθέσεις διαφθοράς που αφορούν στη μεγάλη διοργάνωση.
Συγκεκριμένα, ασκήθηκε δίωξη κατά τριών Γερμανών πρώην αξιωματούχων της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας, του Χορστ Σμιτ, του Τεό Τσβάντσιγκερ και του Βόλφγκανγκ Νίρσμπαχ, καθώς και ενός Ελβετού πρώην αξιωματούχου της FIFA, του Ουρς Λίνσι. Και οι τέσσερις αρνούνται ότι διέπραξαν οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη.
Η οσμή σκανδάλου φτάνει μέχρι και τον Φραντς Μπεκενμπάουερ, ο οποίος ήταν ο επικεφαλής της επιτροπής διεκδίκησης του Μουντιάλ και κατόπιν ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής.
Οι έρευνες που έγιναν έφεραν στην επιφάνεια ένα... ύποπτο δάνειο 9,14 εκατ. ευρώ που ζήτησε ο «Κάιζερ» το 2002. Το ποσό δόθηκε από τον Καταριανό Μπιν Χαμάμ υπό τη μορφή «δανείου» και παρουσιάστηκε ως ποσό που χορηγήθηκε για την τελετή έναρξης του Μουντιάλ.
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






