Κύπρος

Επέστρεψε στις νίκες με εμφατική... πεντάρα η Ανόρθωση - Πήρε το «διπλό» με Καλτσά η Καρμιώτισσα

Με εντυπωσιακή εμφάνιση η Ανόρθωση επικράτησε με 5-0 της Δόξας Κατωκοπιάς και επέστρεψε στην κορυφή των playouts. Σημαντική νίκη με 1-0 της Καρμιώτισσας στην έδρα του Παραλιμνίου που... βουλιάζει.

Σαν… σίφουνας πέρασε η Ανόρθωση από την Κατωκοπιά!

Η «Κυρία» ήταν επιβλητική από το ξεκίνημα, πέτυχε τρία γκολ σε διάστημα 14 λεπτών, επικράτησε εκτός έδρας με 5–0 της Δόξας και με 48 βαθμούς, επέστρεψε στην κορυφή των playouts του κυπριακού πρωταθλήματος. Απ’ την άλλη, η Δόξα Κατωκοπίας παρέμεινε πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού με 35 βαθμούς.

Στο 19’ ο Σαμπό έκανε το σουτ, η μπάλα χτύπησε στο κεφάλι του Αντενόν και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0. Δύο λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 21’, ο Αρτυματάς επιχείρησε το σουτ, η μπάλα βρήκε πάνω στον Γουαρίς και κατέληξε στον Παρούτη και με πλασέ από κοντά έκανε το 2-0.

Η Ανόρθωση ήταν πολύ καλύτερη και «κλείδωσε» τους τρεις βαθμούς της νίκης στο 33’ με εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, Μιγκέλ Ανχέλ Γκερέρο για το 3-0.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε και είχε ίδια εικόνα με το πρώτο. Η Ανόρθωση ήταν σε πολύ καλύτερη μέρα και βρισκόταν χωρίς δυσκολία στα καρέ της Δόξας. Μάλιστα, στο 57’ ο Ερέρα ανέτρεψε τον Φερέιρα εντός περιοχής, ο Γκερέρο ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 4-0.

Στο 72’ η «Κυρία» έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση της, με την άμυνα της Δόξα να κάνει το λάθος, τον Τζούλιου να βλέπει και να μοιράζει στον Μραζ που διαμόρφωσε το τελικό 5-0.

Στο άλλο παιχνίδι, η Καρμιώτισσα πήρε σημαντικό «διπλό» με 1-0 στην έδρα του Παραλιμνίου και έφτασε τους 40 βαθμούς παραμένοντας στην 4η θέση των playouts. Μετά και την σημερινή ήττα, οι γηπεδούχοι δύσκολα θα αποφύγουν τον υποβιβασμό καθώς η διαφορά από την 5η Δόξα παρέμεινε στους 10 βαθμούς, έξι παιχνίδια πριν το τέλος της σεζόν.

Η αναμέτρηση άρχισε πολύ άσχημα για το Παραλίμνι που έμεινε με 10 παίκτες μετά από την απευθείας κόκκινη κάρτα που δέχθηκε ο Μαυρούδης στο 8’. Οι φιλοξενούμενοι είχαν το αριθμητικό πλεονέκτημα, πήραν τα ηνία και στο 37’ ο Νίκος Καλτσάς σκόραρε για το 1-0.

Το υπέρ της αποτέλεσμα, δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης που πέτυχε δεύτερη σερί νίκη μετά από σχεδόν έξι μήνες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x