Γενικά

Έφτασε η ώρα της κούπας στο UEFA Nations League: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Ανοίγει η αυλαία του Final-4 του UEFA Nations League με τις Πορτογαλία, Αγγλία, Ολλανδία και Ελβετία να διεκδικούν το τρόπαιο της νεοσύστατης διοργάνωσης, αλλά και 10,5 εκατ. ευρώ.

Λίγες μέρες μετά τον τελικό του Champions League, ήρθε η στιγμή για το Final-4 του Nations League, τη νεοσύστατη διοργάνωση της UEFA, που είχε στόχο να μειώσει τους φιλικούς αγώνες, αλλά και να δώσει τη δυνατότητα πρόκρισης στα τελικά του Euro 2020 σε πιο «αδύναμες» χώρες.

Οι αγώνες θα φιλοξενηθούν στην Πορτογαλία, σε Πόρτο και Γκιμαράες και το τρόπαιο θα διεκδικήσουν οι Πορτογαλία, Αγγλία, Ολλανδία και Ελβετία που τερμάτισαν πρώτες στους τέσσερις ομίλους της Α κατηγορίας, των οποίων τα παιχνίδια έγιναν το φθινόπωρο του 2018.

Το βράδυ της Τετάρτης (5/6), στον πρώτο ημιτελικό, η νικητήρια του τρίτου ομίλου της Α κατηγορίας Πορτογαλία αντιμετωπίζει την νικήτρια του δεύτερου ομίλου, Ελβετία. («Ντραγκάο», 21:45, Cosmotesport-1, Open).

Την Πέμπτη (6/6) η νικήτρια του πρώτου ομίλου της Α κατηγορίας, Ολλανδία, κοντράρεται με τη νικήτρια του τέταρτου ομίλου, Αγγλία («Στάδιο Αφόνσο Ενρίκες», 21:45, Cosmotesport-1, Open).

Ο μικρός τελικός θα διεξαχθεί την Κυριακή (9/6) στις 16:00 στο Γκιμαράες, ενώ ο τελικός την ίδια μέρα στις 21:45 στο Πόρτο.

inner

Στο Final-4 θα χρησιμοποιηθεί VAR, ενώ ο νικητής θα λάβει 10.500.000 ευρώ και η φιναλίστ του τελικού 9.000.000 ευρώ. Η νικήτρια του μικρού τελικού θα βάλει στο ταμείο της 8.000.000 ευρώ και η χαμένη θα πάρει 7.000.000 ευρώ.

Συνέχεια θα δοθεί τον Μάρτιο του 2020, όταν όλες οι ομάδες που πήραν την πρώτη θέση σε κάθε όμιλο κάθε λίγκας , 16 το σύνολο, θα πάρουν μέρος σε πλέι-οφς όπου τέσσερις ομάδες θα κερδίσουν εισιτήριο για την τελική φάση του Euro 2020.

Έτσι έφτασαν στα τελικά

inner

Η Πορτογαλία τερμάτισε στην κορυφή του τρίτου ομίλου αήττητη με 8 βαθμούς, μπροστά από Ιταλία και Πολωνία. Ο Φερνάντο Σάντος θα έχει στη διάθεσή του και το μεγάλο αστέρι της ομάδας, Κριστιάνο Ρονάλντο.

Πιθανή ενδεκάδα Πορτογαλίας: Ρουί Πατρίσιο, Ζοάο Κανσέλο, Πέπε, Ρούμπεν Ντίας, Ραφαέλ Γκερέιρο, Ρούμπεν Νέβες, Γουίλιαμ Καρβάλιο, Μπρούνο Φερνάντες, Μπερνάρντο Σίλβα, Ρονάλντο, Γκονσάλο Γκέδες

inner

Η Ελβετία των Σακίρι και Τζάκα, έκανε την έκπληξη στον όμιλό της αφήνοντας έξω την Ισλανδία, αλλά και το Βέλγιο που συνέτριψε με 5-2.

Πιθανή ενδεκάδα Ελβετίας: Ζόμερ, Εμπαμπού, Σαρ, Ακαντζί, Ροντρίγκες, Τσάκα, Ζακάρια, Φερνάντες, Σακίρι, Ζούμπερ, Σεφέροβιτς

inner

Η Αγγλία κατάφερε να κρατήσει το μομέντουμ, αφότου έφτασε στα ημιτελικά του Μουντιάλ την περασμένη χρονιά, τερματίζοντας μπροστά από Ισπανία και Κροατία στον όμιλό τους, παίρνοντας το διπλό κόντρα στη «φούρια ρόχα» με 3-2 και κάνοντας εμφατικό ξεκίνημα στα προκριματικά του Euro 2020 με πέντε γκολ σε καθένα από τα δύο πρώτα ματς., απέναντι σε Τσεχία και Μαυροβούνιο. Οι Άγγλοι θέλουν να κατακτήσουν το πρώτο τους μεγάλο τρόπαιο έπειτα από το Μουντιάλ του 1966. Μεγάλη απουσία για τον Σάουθγκεϊ είναι αυτή του Τρίπιερ.

Πιθανή ενδεκάδα Αγγλίας: Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Τσίλγουελ, Ράις, Μπάρκλεϊ, Λίνγκαρντ, Σάντσο, Στέρλινγκ, Ράσφορντ

inner

Η Ολλανδία των των Ντε Λιχτ, Ντε Γιονγκ, Ντε Μπέεκ που έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά του Champions League με δύο νίκες και μία ισοπαλία άφησε εκτός της παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία, αλλά και αυτή του 2014 Γερμανία.

Πιθανή ενδεκάδα Ολλανδίας: Σίλεσεν, Ντάμφρις, Φαν Ντάικ, Ντε Λιχτ, Μπλιντ, Ντε Γιονγκ, Ντε Μπέεκ, Ντε Ρόον, Μπέρχβαϊν, Μπάμπελ, Ντεπάι

Η σύγκρουση των «λιονταριών» με τους «οράνιε» θα έχει άρωμα από τελικό του Champions League, αφού στις δύο αυτές εθνικές ομάδες υπάρχουν εννέα παίκτες που έπαιξαν στην αναμέτρηση της Λίβερπουλ με την Τότεναμ, το περασμένο Σάββατο στη Μαδρίτη. Οι Ολλανδοί Φαν Ντάικ και Βαϊνάλνουμ από τους «reds», όπως και οι Χέντερσον, Γκόμεζ και Αλεξάντερ-Άρνολντ στην Αγγλία, αλλά και οι φιναλίστ με την Τότεναμ, Κέιν, Ντάιερ, Ρόουζ και Ντέλε Άλι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x