Ελλάδα

Εκλογές ομοσπονδιών: Με τροπολογία της τελευταίας στιγμής καταργεί τα κωλύματα ο Αυγενάκης!

Ό,τι κωλύματα περιέχονται σε Καταστατικά ομοσπονδιών (π.χ. ΕΠΟ) και θα εμπόδιζαν υποψήφιους να κατέβουν στις εκλογές, καταργούνται με τροπολογία του υφυπουργού Αθλητισμού.

Τροπολογία με αναδρομική ισχύ, η οποία καταργεί τα κωλύματα που υπάρχουν στα καταστατικά των αθλητικών ομοσπονδιών σε ό,τι αφορά το δικαίωμα του εκλέγεσθαι στα αιρετά όργανα, κατέθεσε αιφνιδιαστικά ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Η τροπολογία κατατέθηκε την Παρασκευή 19 Μαρτίου σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών και αναφέρεται ως «Κωλύματα αθλητικού νόμου και καταστατικές διατάξεις».

Συνοπτικά, η τροπολογία αναφέρει πως τα όποια κωλύματα προβλέπονται στα Καταστατικά των ομοσπονδιών, δεν ισχύουν και ισχύουν μόνο όσα προβλέπονται στον αθλητικό Νόμο.

Αυτό, μάλιστα, γίνεται, με σκοπό «να διευκολυνθεί η διεξαγωγή αρχαιρεσιών στους αθλητικούς φορείς όλων των βαθμίδων (και) να αρθούν τυχόν ερμηνευτικές αμφισβητήσεις και να αποφευχθούν άσκοπες δικαστικές διενέξεις»!

Αξίζει, βέβαια, να σημειωθεί, πως η τροπολογία κατατέθηκε, την ώρα που υπάρχουν ρεπορτάζ, αλλά και επώνυμες τοποθετήσεις, ότι τουλάχιστον η υποψηφιότητα Ζαγοράκη (πιθανόν και άλλου υποψηφίου) εμπίπτει στα κωλύματα του Καταστατικού της ΕΠΟ.

Η τροπολογία αναφέρει τα εξής: «Το άρθρο 3 του ν. 2725/1999 (ΑΊ2Ό κατισχύει κάθε διαφορετικής ρύθμισης που περιέχεται σε καταστατικό αθλητικού σωματείου, αθλητικής ένωσης ομοσπονδίας. Η παρούσα ισχύει από τη 18η/9/2020, ημέρα έναρξης ισχύος του ν. 4726/2020».

Καθώς επίσης και τα εξής: «Ενόψει των επικείμενων αρχαιρεσιών στους αθλητικούς Φορείς όλων των βαθμίδων, προς ευθυγράμμιση με την παρ. του άρθρου 30 του ν. 4726/2020 (Α’ 181) και προς άρση τυχόν αμφισβητήσεων, διευκρινίζεται ότι το άρθρο 3 του ν. 2725/1999 (Α’ 121), όπως αυτό αντικαταστάθηκε με το άρθρο του ν. 4726/2020, κατισχύει κάθε διαφορετικής ρύθμισης που περιέχεται σε καταστατικό αθλητικού σωματείου, αθλητικής ένωσης ομοσπονδίας, με αναδρομική ισχύ από τις 18.9.2020, ημερομηνία έναρξης ισχύος του ν. 4726/2020. Με την προτεινόμενη διάταξη ορίζεται ότι το άρθρο 3 του ν. 2725/1999 (Α’ 121) περί κωλυμάτων κατισχύει κάθε διαφορετικής ρύθμισης που περιέχεται σε καταστατικό αθλητικού σωματείου, αθλητικής ένωσης ομοσπονδίας. Η ρύθμιση αυτή ισχύει από 18.9.2020».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x