Ελλάδα

Με Ενσαλίβα και Σαλπιγγίδη: Τρεις νίκες σε μια αγωνιστική ομίλων μετά από 16 χρόνια για την Ελλάδα

Από το 2007 είχαν να καταγραφούν τρεις νίκες σε μία αγωνιστική φάσης ομίλων από ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη.

Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ μπήκαν με το δεξί στη φάση των ομίλων σε Europa & Conference League, με τις νίκες τους να δίνουν τεράστια ώθηση και στην Ελλάδα όσον αφορά στη βαθμολογία της UEFA.

Για να βρει δε κανείς την τελευταία φορά που τουλάχιστον τρεις ελληνικές ομάδες νίκησαν την ίδια αγωνιστική σε φάση ομίλων, πρέπει να πάει πίσω στο 2007!

Τότε, η χώρα μας είχε έξι (!) συλλόγους στην Ευρώπη, με τον Ολυμπιακό να μπαίνει στους ομίλους του Champions League και Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, Άρη, Πανιώνιο και ΑΕΛ να μετέχουν στο Κύπελλο UEFA.



Αρχές Δεκεμβρίου λοιπόν, είχε διεξαχθεί η 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, με τους «πράσινους» να νικούν 2-0 (70’, 74’ Σαλπιγγίδης) τη Λοκομοτίβ Μόσχας, την Ένωση να λυγίζει με 1-0 (46’ Ενσαλίβα) τη Μλάντα Μπόλεσλαβ και τους «κυανέρυθρους» να περνούν με 1-0 (90’ Μαϊστόροβιτς) από τη Βιέννη, όπου είχαν επικρατήσει της Αούστρια.

Ο Άρης από τη μεριά του είχε μείνει στο 1-1 με την Μπράγκα εντός έδρας, ενώ η ΑΕΛ είχε ρεπό. Ήταν οι πρώιμες εποχές των ομίλων στο UEFA, με πέντε ομάδες σε κάθε γκρουπ και τέσσερα μονά ματς, με την τελευταία αγωνιστική να γίνεται 5-6 Δεκεμβρίου, ενώ εκείνη του Champions League είχε διεξαχθεί λίγες ημέρες νωρίτερα.



Στις 28 Νοεμβρίου λοιπόν, ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει 2-1 της Λάτσιο, συνεπώς εάν το πάρουμε με βάση την αγωνιστική, οι ελληνικές νίκες ήταν τέσσερις! Αν δε, το πάμε με βάση τον τελευταίο αγώνα, τότε και πάλι το 3-0 των Πειραιωτών επί της Βέρντερ Βρέμης στις 11 Δεκεμβρίου μας ανεβάζει στις τέσσερις ελληνικές επιτυχίες.

Υπενθυμίζεται πως τότε συνέχισαν μετά τις γιορτές τρεις ομάδες στα νοκ άουτ (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ), κάτι που έχει να συμβεί από τότε και που ελπίζουμε ότι θα συμβεί φέτος ξανά, ακόμα καλύτερα και με τέσσερις εκπροσώπους!



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x