Ελλάδα

Απόλυτη στα… πέναλτι η Εθνική Κ17, πάει φορτσάτη στην Elite Round!

Η Εθνική Κ17 επικράτησε 2-1 της Ιταλίας σε ματς με τέσσερα (!) πέναλτι και έκανε το 3/3 στα προκριματικά του Euro 2024.

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε την παρουσία της στα προκριματικά για το Euro 2024 η Εθνική Κ17, που επικράτησε 2-1 της Ιταλίας, έκανε το 3/3 και πάει ως πρώτη στην Elite Round.

Η αναμέτρηση είχε τέσσερα πέναλτι, εκ των οποίων κατέληξαν στα δίχτυα τα τρία, με τους «ατζουρίνι» να βλέπουν τον Λιμπεράλι να αστοχεί μόλις στο 4’.

Στο 13’ αντιθέτως, ο Δαρβίρας ευστόχησε από τη λευκή βούλα για το 1-0, με τον Μαϊοράνα να ισοφαρίζει με τον ίδιο τρόπο στο 42’.

Παρ’ όλα αυτά, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους η Ελλάδα πρόλαβε να σκοράρει εκ νέου από τα έντεκα βήματα με τον Κωστούλα, με το 2-1 να είναι και το τελικό σκορ.

Η ομάδα του Άγγελου Χατζόπουλου τερμάτισε έτσι 1η στον όμιλο και θα μπει στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας για την Elite Round, όπου θα βρεθεί εκ νέου σε γκρουπ τεσσάρων ομάδων.

Η κλήρωση της επόμενης φάσης θα γίνει τον Δεκέμβριο στη Νιόν, με το Euro να είναι προγραμματισμένο για τον Μάιο στην Κύπρο.

ΕΛΛΑΔΑ: Μπελέρης, Σουλιανάκου, Μόκρης, Μπαταούλας, Φράγκος (87' Βυρσόκινος), Ντούνγκα, Θεοχάρης (46' Ζουριδάκης), Ελευθεριάδης, Δαρβίρας (46' Παπανικολόπουλος), Κωστούλας, Μύθου (57' Τσίτσιλας)

ΙΤΑΛΙΑ: Πεσίνα, Κολόμπο, Βέρντε, Μαφεζόλι (87' Καστιέλο), Κάμα, Γκαριάνι (56' Πλίκο), Κολέτα, Ντι Νούντσιο, Λιμπεράλι, Μοσκόνι, Μαϊοράνα (65' Καμάρντα)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x