Ελλάδα

Σούπερ η Εθνική Ελπίδων, «πάτησε» τη Λευκορωσία

Με τον Ιωαννίδη να έχει δύο ασίστ και τους Σουρλή και Μπότο να χρίζονται σκόρερ, η Εθνικής Ελπίδων του Γιώργου Σίμου επικράτησε 2-0 της Λευκορωσίας στο «Θ. Κολοκοτρώνης».

Σε τροχιά διεκδίκησης της πρώτης θέσης του 4ου ομίλου των προκριματικών του Euro 2023, που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Γεωργίας και τη Ρουμανίας, παρέμεινε η Εθνική Ελπίδων του Γιώργου Σίμου, καθώς επικράτησε 2-0 της Λευκορωσίας στο «Θ. Κολοκοτρώνης».

Με κύριο χαρακτηριστικό τη σοβαρότητα, αλλά και την ποιότητα που υπάρχει σε όλες τις γραμμές, η «γαλανόλευκη» κατάφερε να πετύχει την τρίτη της νίκη σε πέντε αναμετρήσεις και έφτασε στους 11 βαθμούς, δείχνοντας ότι θα μονομαχήσει για την πρωτιά με την Πορτογαλία, που αντιμετωπίζει απόψε την Κύπρο (18:00).

Σε ό,τι αφορά στην αναμέτρηση, μόλις στο 16’ η Ελλάδα κατάφερε να ανοίξει το σκορ, όταν ο Φώτης Ιωαννίδης με μια εξαιρετική ενέργεια πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, γύρισε την μπάλα στον Σουρλή, που από το ύψος της μικρής περιοχής και με πλάτη στην εστία, έγραψε το 1-0, βγάζοντας αρκετό από το άγχος των παικτών της Εθνικής.

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 52’, όταν και πάλι ο Ιωαννίδης πάτησε το… γκάζι και δεν μπορούσε να τον σταματήσει κανείς, γύρισε την μπάλα σωστά στον Μπότο, που έκανε το σουτ διαμορφώνοντας το 2-0, αφού υπήρξε κόντρα και στον Λευκορώσο αμυντικό, Νικίτα Σουπράνοβιτς.

Σημειώνεται ότι την απ’ ευθείας πρόκριση παίρνει η ομάδα που θα τερματίσει στην 1η θέση, αλλά και ο καλύτερος 2ος από τους συνολικά εννιά ομίλους, χωρίς όμως να υπολογίζονται τα αποτελέσματα με τον τελευταίο του εκάστοτε γκρουπ. Οι υπόλοιποι οκτώ 2οι των ομίλων θα παίξουν μεταξύ τους playoffs, που είναι προγραμματισμένα για τον Σεπτέμβριο του 2022.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για την Εθνική Ελπίδων είναι την προσεχή Τρίτη (16/11, 16:00) κόντρα στην Ισλανδία στο «Θ. Κολοκοτρώνης».

Η σύνθεση της Ελλάδας:

Τζολάκης, Λύρατζης (84’ Θυμιάνης), Ζαγαρίτης, Μιχαηλίδης, Διαμαντής, Χριστόπουλος, Κανελλόπουλος, Τσιγγάρας, Ιωαννίδης (55’ Τερεζίου), Μπότος, Σουρλής (73’ Σαρδέλης)



Η βαθμολογία

1.Ελλάδα 11 (10-1) σε 5 ματς
2.Πορτογαλία 9 (13-0) σε 3 ματς
3.Κύπρος 7 (12-0) σε 3 ματς
4.Ισλανδία 7 (6-3) σε 4 ματς
5.Λευκορωσία 3 (7-7) σε 5 ματς
6.Λίχτενσταϊν 0 (0-37) σε 6 ματς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x