Stoiximan Super League

Έμεινε με το «αχ» ο Απόλλων, αλώβητος στο... κάστρο του ο Αστέρας!

Δεύτερο σερί εκτός έδρας βαθμό πήρε ο Απόλλων (0-0), που ήταν καλύτερος αλλά δεν βρήκε γκολ κόντρα στον Αστέρα, ο οποίος συνέχισε το αήττητο σερί του.

Στάθηκε όρθιος για δεύτερο σερι εκτός έδρας ματς ο Απόλλων Σμύρνης!

Μετά το Περιστέρι (σσ. 2-2 με τον Ατρόμητο), η Ελαφρά Ταξιαρχία πήρε αποτέλεσμα και κόντρα στην Τρίπολη με τον Αστέρα (0-0), δείχνοντας ότι έχει την ποιότητα και την ικανότητα να σωθεί και πως από τη στιγμή που η ομάδα άρχισε να δένεται, είναι άκρως ανταγωνιστική.

Θα μπορούσε να πάρει το ματς ο Απόλλων Σμύρνης, είχε ένα εξαιρετική πρώτο ημίχρονο με μεγάλες φάσεις, ενώ και από το 80ο λεπτό και μετά είχε τις στιγμές του για να πάρει το τρίποντο. Φωνάζουν για πέναλτι οι φιλοξενούμενοι σε χέρι του Πασαλίδη στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων μετά από κεφαλιά του Ντομίνγκες, φωνάζουν και οι Αρκάδες για χέρι του Ντομίνγκες από κεφαλιά του Ιγκλέσιας.

Κάκιστο πρώτο μέρος από τους γηπεδούχους, τους βοήθησε να ανεβάσουν κατακόρυφα την απόδοσή τους στην επανάληψη η είσοδος του Ντρούπι Γκαρθία αλλά και πάλι δεν έφτιαξαν την μεγάλη φάση.

Στους 12 βαθμούς έφτασε ο Αστέρας Τρίπολης μετά την ισοπαλία για την 3η εξ αναβολής αναμέτρηση, στους 5 ο Απόλλων Σμύρνης. Υποδέχεται την ΑΕΚ στην Τρίπολη την Κυριακή ο Αστέρας, φιλοξενεί τον Βόλο στη Ριζούπολη τη Δευτέρα ο Απόλλων.

Έτσι ξεκίνησαν

Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Αστέρα Τρίπολης ο Μίλαν Ράσταβατς, προχωρώντας σε τρεις αλλαγές σε σχέση με το ματς απέναντι στην Λαμία. Ο Παπαδόπουλος ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Γκαρσία, Πασαλίδη, Σουάρεθ και Τασουλή στην τετράδα της άμυνας. Ιγκλέσιας και Μουνάφο το δίδυμο στα χαφ, με τους Τιλίκα, Ριέρα και Σίτο να αποτελούν τη μεσοεπιθετική τριπλέτα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μπαράλες.

Με το κλασικό 3-4-3 και με μία αλλαγή σε σχέση με το περασμένο ματς με τον Ατρόμητο παρέταξε τον Απόλλωνα Σμύρνης ο Γιώργος Παράσχος. Ο Βέρχουλστ στην υπεράσπιση της εστίας, με τους Ντομίνγκες, Λισγάρα, Μπρούσιτς στην τριάδα των στόπερ. Μπαξεβανίδης και Χουχούμης τα δύο μπακ-χαφ, με τους Φατιόν, Κολ στον άξονα. Μπεντινέλι και Τσιλούλης στα δύο άκρα της επίθεσης, πλαισιώνοντας τον Ιωαννίδη.

Το ματς

Εξαιρετικά στημένος από τον Γιώργο Παράσχο στο ματς ο Απόλλων Σμύρνης. Οι φιλοξενούμενοι ήταν διαβασμένοι, είχαν περιορίσει το κάθετο ποδόσφαιρο του Αστέρα Τρίπολης και δημιουργούσαν συνεχώς τρίγωνα στον άξονα, μην επιτρέποντας στους Ιγκλέσιας και Μουνάφο να γινουν κάτοχοι της μπάλας, με τους δύο παίκτες των Αρκάδων να βγαίνουν συχνά-πυκνά στα πλάγια για να... απεγκλωβιστούν. Με τη συμπλήρωση 15 λεπτών δε, ο Απόλλων έφτιαξε μεγάλη φάση για να σκοράρει αλλά ο Φατιόν μετά το σπάσιμο του Τσιλούλη δεν σημάδεψε σωστά από το ύψος της περιοχής και ολομόναχος, στέλνοντας την μπάλα πάνω στον Παπαδόπουλο.



Ο Απόλλων διαχειριζόταν άψογα το ματς, είχε αρχίσει να παίρνει ολοένα και περισσότερα μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και την ίδια ώρα δεν απειλούνταν. Στο 26ο λεπτό ήρθε μια νέα μεγάλη φάση για τους φιλοξενούμενους, αλλά ο Παπαδόπουλος είπε ξανά... όχι στον Ιωαννίδη, ο οποίος δεν πλάσαρε καλά από την μικρή περιοχή και έδωσε το δικαίωμα στον αντίπαλο πορτιέρε να διώξει! Στα... καπάκια η Ελαφρά Ταξιαρχία κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Ιωαννίδη από τον Τασουλή, όμως μέσω VAR δόθηκε οφσάιντ αφού στο ξεκίνημα της φάσης ο Μπαξεβανίδης είχε ξεχαστεί πιο μπροστά από τον τελευταίο αντίπαλο αμυντικό. Ο Μπαράλες είχε βγει εκτός παιχνιδιού, οι Σίτο και Ριέρα δεν έπαιρναν ατομικές ενέργειες, με τον μοναδικό επικίνδυνο παίκτη του Αστέρα, τον Τιλίκα να κάνει κούρσα 30 μέτρων και να σουτάρει από τα όρια της περιοχής, με την μπάλα να... γλύφει το δεξί δοκάρι της εστιας του Βέρχουλστ.





Ο Ράσταβατς έβλεπε τα πράγματα να μην πηγαίνουν καλά, έριξε στο ματς τον Ντρούπι Γκόμεθ και έβγαλε τον... αόρατο Ριέρα. Μια κίνηση, η οποία σε συνδυασμό με την οσπιθοχώρηση των φιλοξενούμενων, άλλαξε άρδην την εικόνα του αγώνα. Ο Αστέρας πήρε τα ηνία, άρχισε να πιέζει τον Απόλλωνα και να μην του επιτρέπει να κρατήσει την μπάλα και να την κυκλοφορήσει, ούτε να κάνει το παιχνίδι του. Στο 63' ο Αστέρας έφτιαξε την καλύτερή του φάση στο ματς, αλλά μετά το γύρισμα του Τιλίκα ο Ντρούπι Γκόμεθ έκανε τραγικό τελείωμα από το ύψος του πέναλτι, με τον Ράσταβατς να προσπαθεί να τονώσει κι άλλο επιθετικά την ομάδα του και να την φρεσκάρει, βάζοντας τους Αλί Μπαμπά και Μπόρχα Φερνάντεθ αντί των Σίτο και Μουνάφο. Στο 67΄οι Αρκάδες φώναξαν για πέναλτι μετά την κεφαλιά του Ιγκλέσιας, αλλά ο Ντομίνγκες είχε κολλημένο το χέρι στην κοιλιά του.

Ο Αστέρας απείλησε άλλη μια φορά στο 78' με τον Βέρχουλστ να προλαβαίνει το τετ-α-τετ με τον Γκόμεθ, ο Τιλίκα να παίρνει το ριμπάουντ και να προσπαθεί να κάνει το πλασέ πάνω από τον Βέλγο πορτιέρε ο οποίος μπλόκαρε και κάπου εκεί... έσβησε! Έδωσε χώρο, ο Απόλλων τον εκμεταλλεύτηκε και έφερνε διαρκώς την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή με στατικές φάσεις. Είδε στο 81ο λεπτό το αριστερό δοκάρι να σταματάει την κεφαλιά του Λισγάρα και τον διαιτητή Ευαγγέλου να δείχνει παίζετε στην κεφαλιά του Ντομίνγκες που βρήκε στο χέρι του Πασαλίδη (που έκανε κίνηση να το μαζέψει και να το κολλήσει στο σώμα του) στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, με το 0-0 να μένει μέχρι το φινάλε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x