Stoiximan Super League

Έμεινε όρθιος και «βλέπει» σεντόνι ο ΠΑΟΚ!

Αυτό που χρειαζόταν για να σφραγίσει (με τα υπάρχοντα δεδομένα) το εισιτήριο για το Champions League πήρε ο ΠΑΟΚ! Μπλοκάροντας την ΑΕΚ, οι Θεσσαλονικείς απέσπασαν το 0-0 που τους κρατά στη 2η θέση.

Την ευκαιρία να διεκδικήσει την παρουσία του στο Champions League θα έχει (με τα υπάρχοντα δικαστικά δεδομένα και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου την τελευταία αγωνιστική) ο ΠΑΟΚ!

Ο «δικέφαλος του Βορρά» κλείδωσε την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και χάνοντας ο ίδιος τις καλύτερες ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη, έφυγε με το 0-0 που τον κρατάει στη δεύτερη θέση.

Επικρατώντας στα σημεία της ομάδας του Καρέρα (που έβγαλε κούραση και επηρεάστηκε από τον τραυματισμό του Τσιγκρίνσκι) οι παίκτες του Άμπελ Φερέιρα απέσπασαν το αποτέλεσμα που ήθελαν και άγγιξαν μάλιστα το διπλό σε δοκάρι του Στοχ.

Μια ισοπαλία με τον ελλιπέστατο Άρη στην Τούμπα θα είναι αρκετή στους Θεσσαλονικείς ώστε να σφραγίσουν (εν αναμονή της νέας εκδίκασης στην υπόθεση πολυιδιοκτησίας) το εισιτήριο των προκριματικών.

Η βαθμολογία

Ολυμπιακός 88
ΠΑΟΚ 72
ΑΕΚ 69
Παναθηναϊκός 55
Άρης 41
ΟΦΗ 36

Η τελευταία αγωνιστική

Ολυμπιακός-ΑΕΚ
ΠΑΟΚ-Άρης
Παναθηναϊκός-ΟΦΗ

Πώς έπαιξαν

Με ίδια διάταξη, αλλά διαφορετικούς τακτικούς προσανατολισμούς παρέταξαν τις ομάδες τους οι Μάσιμο Καρέρα και Άμπελ Φερέιρα. Αν και αναμενόταν να χρησιμοποιήσει 4-3-3, ο Ιταλός επέλεξε το 3-5-2, δίνοντας φανέλα βασικού στον Οικονόμου και αφήνοντας έξω Σιμάνσκι-Βέρντε. Ο Πορτογάλος, από την άλλη, αποφάσισε να ξεκινήσει τον Ίνγκασον, ωστόσο εκείνος διαπίστωσε στο ζέσταμα ότι δεν μπορεί ν’ αγωνιστεί και τη θέση του πήρε την τελευταία στιγμή ο Μιχάι.





Το ματς

Σε ένα παιχνίδι που έκρινε τόσα πολλά ήταν αναμενόμενο να υπάρξει δυναμισμός. Να γίνουν… τράκοι και δυνατές μονομαχίες. Αυτό που έγινε όμως στο πρώτο 45λεπτο παραήταν κυνικό. Αν και ο Ολλανδός διαιτητής ήθελε ν’ αφήσει το ματς να παιχτεί, οι παίκτες των δυο ομάδων δεν του άφηναν περιθώριο. Είτε από υπερβολικό ζήλο, είτε από σκοπιμότητα, έκαναν φάουλ συνεχώς. Συνυπολογίζοντας λοιπόν και μια διακοπή για τραυματισμό των Βαρέλα-Ολιβέιρα, ελάχιστος καθαρός χρόνος ποδοσφαίρου απέμεινε να παιχτεί.

Σε αυτόν οι Μάνταλος και Λιβάγια προσπαθούσαν (μάταια) να δημιουργήσουν για την ΑΕΚ και ο Γιαννούλης από αριστερά γινόταν (επίσης μάταια) ο κύριος αποδέκτης των επιθέσεων του ΠΑΟΚ. Έτσι, δεν είναι περίεργο που η επιθετικότητα της «Ένωσης» εξαντλήθηκε σε ένα ωραίο σουτ του Μάνταλου (από λάθος του Εσίτι) το οποίο έβγαλε δύσκολα ο Πασχαλάκης. Και η απειλή των Θεσσαλονικέων (που ευνοούνταν πάντως από το χαμηλό τέμπο) περιορίστηκε σ’ ένα άστοχο σουτ του Μπίσεσβαρ και κάποιες αξιόλογες επιθέσεις που έκοψε ο εξαιρετικός Σβάρνας.

Με τους μεν λοιπόν να περιμένουν από τον Κρίστισιτς περισσότερα από 1-2 κάθετες που δεν αξιοποίησε ο Ολιβέιρα και τους δε να ψάχνουν τη μια καλή πάσα που θα έφτανε στον Άκπομ (σαν αυτή που επέτρεψε στον Άγγλο να σκοράρει, έχοντας κάνει όμως φάουλ νωρίτερα στον Τσιγκρίνσκι) οι δυο ομάδες πήγαν στ’ αποδυτήρια. Μόλις επέστρεψαν, δε, απ’ αυτά ήρθε ο μεγάλος πονοκέφαλος για την ΑΕΚ: Βλέποντας τον Τσιγκρίνσκι να φεύγει τραυματίας και να δημιουργεί εύλογους φόβους ότι θα χάσει και τον τελικό του Κυπέλλου.



Αυτό τον τραυματισμό όμως οι «κιτρινόμαυροι» πήγαν άμεσα να τον πληρώσουν και στο αποψινό ματς. Γιατί με την έξοδο του Ουκρανού και την αλλαγή του συστήματος σε 4-2-3-1, ο ΠΑΟΚ έμοιαζε ξαφνικά να παίζει με… παίκτη παραπάνω. Για περίπου 5-7 λεπτά στρίμωξε άσχημα την ομάδα του Καρέρα και αν ήταν τυχερός (σε ένα από τα σουτ των Τζόλη-Μαουρίσιο που έξυσαν τα δοκάρια) θα έπαιρνε το προβάδισμα. Κάτι που χτύπησε καμπανάκι στον Ιταλό, ο οποίος το γύρισε άρον-άρον σε 4-3-3 και είδε αμέσως την κατάσταση να… ισιώνει.

Τόσο πολύ, που λίγο ακόμα (στο διαγώνιο σουτ του Βέρντε που έβαλε δύσκολα ο Πασχαλάκης) θα έπιανε στον ύπνο τους Θεσσαλονικείς. Όπως και να ‘χει, οι γηπεδούχοι συνήλθαν. Κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο. Η εξέλιξη και ο ρυθμός του αγώνα ωστόσο εξακολουθούσαν να εξυπηρετούν τον ΠΑΟΚ. Έτσι, ο Καρέρα δεν άργησε να επέμβει ξανά στο ματς, βάζοντας Αραούχο αντί Σιμόες, γυρνώντας το σύστημα σε 4-4-2 και παίζοντας πια τα ρέστα του.

Η ομάδα του όμως (αν και φαινόταν ότι το ήθελε) έβγαλε ξανά κούραση. Προσπαθούσε ν’ απειλήσει, αλλά το έκανε με ανορθόδοξο τρόπο. Και αντί να πλησιάσει εκείνη το πολυπόθητο γκολ, ήταν οι φιλοξενούμενοι που το άγγιξαν (με φοβερό σουτ του Στοχ που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Μπάρκα). Αφού αμύνθηκε λοιπόν αποτελεσματικά στα τελευταία λεπτά, ο ΠΑΟΚ κράτησε το αποτέλεσμα που τον βόλευε και μόνο μ’ ένα μικρό θαύμα (ή εκ νέου απόφαση για τιμωρία του στην υπόθεση πολυιδιοκτησίας) μπορεί πλέον να χάσει τη δεύτερη θέση.



Δείτε πώς παρακολουθήσατε σε real time την εξέλιξη του αγώνα από το sport-fm.gr



Οι ενδεκάδες των δυο ομάδων

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι (46’ λ.τ. Βέρντε), Σβάρνας, Παουλίνιο, Σιμόες (76’ Αραούχο), Μάνταλος, Κρίστισιτς, Λόπες, Λιβάγια, Ολιβέιρα

Στον πάγκο έμειναν οι: Τσιντώτας, Μπακάκης, Λάτσι, Σιμάνσκι, Σαμπανάτζοβιτς, Μπότος, Μαχαίρας

ΠΑΟΚ (Άμπελ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μιχάι, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Ροντρίγκο, Εσίτι, Μαουρίσιο, Γιαννούλης, Μπίσεσβαρ (74’ Στοχ), Τζόλης (74’ Λημνιός), Άκπομ (66’ Σφιντέρσκι)

Στον πάγκο έμειναν οι: Ζίφκοβιτς, Μάτος, Βιεϊρίνια, Τσιγγάρας

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντάνι Μακέλι (Ολλανδία)
VAR: Γιόχεμ Κάμπχαους (Ολλανδία)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x