Γαλλία

Ένα φασαριόζικο Γαλλάκι που έφυγε αθόρυβα!

Ο νεαρός Γάλλος, Ζορντάν Ντιακιές, είχε όλη τη ζωή μπροστά του. Όμως η ίδια η ζωή καμιά φορά, δείχνει πως είναι λίγη και ότι… λήγει!

Ο νεαρός Γάλλος, Ζορντάν Ντιακιές, είχε όλη τη ζωή μπροστά του. Όμως η ίδια η ζωή καμιά φορά, δείχνει πως είναι λίγη και ότι… λήγει!

Ο Ζορντάν Ντιακιές στις 5 Ιουλίου θα έκλεινε μόλις τα 25 έτη. Δεν πρόλαβε να ζήσει πολλά. Το μόνο σίγουρο πως έφυγε σε μια ηλικία που η δίψα για ζωή υπερτερεί όλων των άλλων.

Ο νεαρός Ντιακιές άφησε την τελευταία του πνοή στο Παρίσι το απόγευμα της Πέμπτης 21 Μαΐου, με την ομάδα του, Φουριανί-Αγκλιανί (5η κατηγορία Γαλλίας), να ανακοινώνει την τραγική είδηση.

Ο Ντιακιές γεννήθηκε στο Παρίσι στις 5 Ιουλίου του 1995. Λάτρευε τη μπάλα, τόσο που από μικρό παιδί μόλις στα 8 του έτη είχε πει πως θα ασχοληθεί με τ ποδόσφαιρο.

Ο διεθνής μπακ είχε αγωνιστεί και με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν, από τις ακαδημίες μέχρι και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Απ’ τα 13 του μόλις έτη γνωρίστηκε με τον νυν παίκτη της Παρί, Πρενσέλ Κιμπεμπέ. Από τότε δεν χωρίστηκαν ποτέ.

Πέρα από την παρέα που έκαναν, μεγάλωσαν μαζί, τόσο ηλικιακά, όσο και αγωνιστικά. Ο Κιμπεμπέ ήταν ο βράχος της άμυνας, ενώ ο Ντιακιές ήταν ο επονομαζόμενος «captain» της ομάδας.



Τη σεζόν 2013/14 βρέθηκε να είναι στην ομάδα του Λοράν Μποναντέ που έλαβε μέρος στη Youth League, απέναντι στους τότε ποδοσφαιριστές της U21 ομάδας του Ολυμπιακού.

Στην μεγάλη ομάδα της Παρί, δεν βρήκε ποτέ χώρο, παρ’ όλο που πάλευε συνεχώς για να μπορέσει κάποια στιγμή να πάρει την ευκαιρία του.

Το 2017/18 έπαιξε σε 21 στο σύνολο παιχνίδια. Τα 2 εξ αυτών απέναντι στην Ιβερντόν του Τζιμπρίλ Σισέ και μάλιστα σκόραρε στο ένα.

Λίγο αργότερα συνέχισε στην κροατική Ρούντες, στην οποία βέβαια δεν είχε καμία συμμετοχή.

Το 2019 και συγκεκριμένα στα τέλη Ιουνίου, πήρε την απόφαση να επιστρέψει πίσω στην πατρίδα του και να πιάσει δουλειά με μία ομάδα της 5ης κατηγορίας της Γαλλίας, αυτή της Φουριανί-Αγκνιαλί.

Ο ίδιος δεν ήταν ποτέ απαθής, να τρέξει πίσω από τις φιλοδοξίες μιας επαγγελματικής καριέρας… ήθελε απλά να παίζει.

Η μοίρα όμως έπαιξε το πιο άσχημο παιχνίδι στον Ντιακιές, ένα παιχνίδι που δεν μπορούσε καν να μπει μέσα να παλέψει. Ένα παιχνίδι άνισο, που ο διαιτητής σφύριξε πρόωρα τη λήξη…







Επιμέλεια: Νίκος Μαστρογιαννόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x