Γενικά

Ένας... Βίτορ Περέιρα στη Φινλανδία!

Ο Βίτορ Περέιρα δεν πήγε στο γήπεδο να δει το ματς της Φενέρ με τον Ατρόμητο, αφού είχε εμπιστοσύνη στους παίκτες του. Στη Φινλανδία ο Κιθ Άρμστρονγκ έκανε το ίδιο, επειδή όμως βγήκε στην τηλεόραση!

Έχουμε ακούσει για πολλά περίεργα περιστατικά στο θαυμαστό χώρο του ποδοσφαίρου, όπως την απόφαση του Βίτορ Περέιρα να μην πάει καν στο γήπεδο για να δει το ματς της Φενέρ κόντρα στον Ατρόμητο (αφού δεν μπορούσε να κάτσει στον πάγκο λόγω τιμωρίας), αλλά αυτό που προέρχεται από τη Φινλανδία, ξεπερνά κάθε προηγούμενο.

Πιο συγκεκριμένα, ένας Άγγλος προπονητής ονόματι, Κιθ Άρμστρονγκ, την ώρα που έπαιζε η ομάδα του, η Ιλβ, αντί να βρίσκεται στο γήπεδο για να την καθοδηγήσει από τον πάγκο, βγήκε σε τηλεοπτική εκπομπή προκειμένου για να αναλύσει τα όσα συνέβησαν το Σαββατοκύριακο στα γήπεδα της Αγγλίας.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Η Ιλβ συμμετέχει στην πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος Φινλανδίας και μάλιστα δεν εξασφάλισε ορθόδοξα τον προβιβασμό της, καθώς η ομάδα που έπρεπε να ανέβει τιμωρήθηκε και απλά πήρε τη θέση της.

Ωστόσο, υπό την καθοδήγηση του Άγγλου και πρωταγωνιστή της ιστορίας μας, Κιθ Άρμστρονγκ, ο οποίος μάλιστα έχει αναδειχθεί και τρεις φορές καλύτερος προπονητής της κατηγορίας (1999, 2000, 2003) κατάφερε να εξασφαλίσει πολύ εύκολα την παραμονή της στην κορυφαία κατηγορία τη στιγμή που είχαν απομείνει και τρεις αγωνιστικές.

Παράλληλα, όμως, με την Ιλβ, έχει συμβόλαιο και με το τηλεοπτικό δίκτυο MTV Sport, όπου σχολιάζει και αναλύει όλη την αγωνιστική δράση του Σαββατοκύριακου. Έτσι, λοιπόν, την περασμένη Κυριακή ο 57χρονος τεχνικός βρέθηκε κανονικά στη θέση του και σχολίασε και την απόλυση του Μπρένταν Ρότζερς, αλλά και τη μεγάλη νίκη της Άρσεναλ επί της Γιουνάιτεντ.

Την ίδια ώρα, όμως, που βγήκε στον «αέρα» η ομάδα του έπαιζε αγώνα στον οποίο ηττήθηκε με 2-1 από τη Σεϊναγιοέν και την επόμενη μέρα η διοίκηση, αφού τον ευχαρίστησε για την προσφορά του, τον απέλυσε.

Από τη δική του πλευρά, ο Κιθ Άρμστρονγκ, σύμφωνα με τον «Guardian» εμφανίζεται εκνευρισμένος από την αντιμετώπιση της πρώην ομάδας του, καθώς «το περιστατικό δεν είναι έτσι ακριβώς, όπως έχει μεταφερθεί στο κοινό».

Για την ακρίβεια υποστηρίζει ότι σε κάθε περίπτωση ήταν ενήμεροι για την απουσία του τόσο ο βοηθός του, όσο και οι ποδοσφαιριστές του και το κυριότερο ότι παρά την άνοδο της ομάδας του, το συμβόλαιό του έμεινε ακριβώς το ίδιο.

Αυτό είχε ως συνέπεια το πρόγραμμά του να συμπίπτει με τις τηλεοπτικές του υποχρεώσεις, χωρίς φυσικά η ομάδα του να τον αποζημιώνει σε ενδεχόμενη απώλεια της δουλειάς του στο MTV.

«Πήρε μια ομάδα της δεύτερης κατηγορίας που εντελώς αναπάντεχα ανέβηκε, αλλά το συμβόλαιό του δεν άλλαξε. Μετανιώνει για την αρνητική δημοσιότητα που έχει η Ιλβ, το πρωτάθλημα και το ποδόσφαιρο της Φινλανδίας», ανέφερε ο δικηγόρος του Άρμστρογνκ που μετά από αυτή την ιστορία οι μετοχές του έχουν ανέβει! Τόσο σε προπονητικό όσο και τηλεοπτικό επίπεδο.

Επιμέλεια: Παύλος Κουστέρης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x