Για την θητεία του στον ΠΑΟΚ και τα όσα έζησε στον «δικέφαλο του βορρά», μίλησε σε Μέσο του Καζακστάν ο Πέδρο Ενρίκε λέγοντας μάλιστα πως λογίζεται ως ένας από τους θρύλους της ομάδας, προφανώς μιλώντας ότι ανήκε στο ρόστερ που κατέκτησε το πρώτο νταμπλ στην ιστορία.

Την ίδια ώρα, μίλησε για την τωρινή του ομάδα την Καϊσέρισπορ, τους στόχους του αλλά και τις διαφορές ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την θητεία του στον ΠΑΟΚ: «Υπήρχαν πολύ ξένοι παίκτες στο ρόστερ της ομάδας. Ο ΠΑΟΚ δεν ήθελε να με πουλήσει, αλλά εγώ ο ίδιος ζήτησα από την διοίκηση του συλλόγου να με πουλήσει στην Τουρκία γιατί μου αρέσει το τουρκικό πρωτάθλημα και αποτελεί πρόκληση για μένα. Στον ΠΑΟΚ πέτυχα τα πάντα, κέρδισα τα πάντα και έγινα ένας από τους θρύλους της ομάδας. Ήθελα να αλλάξω κάτι για να νιώσω μια νέα πρόκληση στην καριέρα μου».

Για τις διαφορές ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα: «Η Θεσσαλονίκη είναι πολύ πιο ζεστή πόλη από τη Καισάρεια. Η Θεσσαλονίκη έχει θάλασσα, παραλία και ζέστη. Πολιτιστικά η διαφορά είναι μικρή. Μόνο οι θρησκείες είναι διαφορετικές. Μου αρέσει ως χώρα η Τουρκία».

Για το αν είναι ο ηγέτης της Καϊσέρισπορ λόγω των οκτώ γκολ που έχει πετύχει: «Είμαι ικανοποιημένος με τον εαυτό μου, αλλά το πιο σημαντικό είναι να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Αν η ομάδα παίζει καλά, τότε όλα είναι καλά. Ελπίζω ότι στους τελευταίους 7-8 αγώνες θα σκοράρω περισσότερα γκολ για την ομάδα μου».

Ερωτηθείς για το αν πιστεύει ότι η Καϊσέρισπορ θα παραμείνει στην κατηγορία: «Ο στόχος μας είναι να κρατήσουμε την ομάδα στην μεγάλη κατηγορία. Υπήρξαν προβλήματα πέρσι με τον πρώην πρόεδρο του συλλόγου, αλλά τώρα έχουμε έναν νέο επικεφαλής στην θέση του προέδρου, που είναι γυναίκα. Πλήρωσε όλα τα χρέη, τώρα έχουμε νέο προπονητή και καινούργιους παίκτες. Παίζουμε ολοένα και καλύτερα».

Τέλος, ρωτήθηκε για το συμβόλαιο του: «Έχω ακόμα δυο χρόνια συμβόλαιο. Μέχρι στιγμής στόχος μου είναι να βοηθήσω την ομάδα να μην υποβιβαστεί. Θα δούμε τι θα γίνει. Είναι απαραίτητο να πάρουμε όσους περισσότερους πόντους μπορούμε στα τελευταία παιχνίδια. Να παίξω και να βοηθήσω την Καϊσερίσπορ».

TAGS: Π.Α.Ο.Κ.