Πορτογαλία

Επανεκτίμηση της επανεκκίνησης στην Πορτογαλία λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού

Πλήθος το κρουσμάτων κορωνοϊού τις τελευταίες μέρες στο πορτογαλικό ποδόσφαιρο και υπάρχει προβληματισμός για την επανεκκίνηση.

Πέντε κρούσματα στη Φαμαλικάο, τρία στην Γκιμαράες και ένα στην Μπενφίκα έχουν προκαλέσει έντονο προβληματισμό στην Πορτογαλία για το σχέδιο επανεκκίνησης του πρωταθλήματος.

Η πορτογαλική κυβέρνηση θα «εκτιμήσει τον κίνδυνο» επανεκκίνησης του ποδοσφαίρου αυτό το μήνα εάν υπάρχει μεγάλος αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού μεταξύ των παικτών, δήλωσε επικεφαλής της επιτροπής Υγείας. Η Primeira Liga, η οποία τέθηκε σε αναστολή από τα μέσα Μαρτίου, αναμένεται να ξεκινήσει εκ νέου στις 30 Μαΐου και οι ομάδες άρχισαν προπονήσεις την περασμένη εβδομάδα. Η δέυτερη κατηγορία έχει διακοπεί.

«Είναι μια πολύ περίπλοκη κατάσταση για να συμφιλιώσουμε την επιστροφή του ποδοσφαίρου με τους κανονισμούς για την υγεία και την ασφάλεια», δήλωσε στους δημοσιογράφους η επικεφαλής της γενικής διεύθυνσης Υγείας της Πορτογαλίας, Μαρία Γκράκα Φρέιτας. «Εάν οι εξετάσεις που πραγματοποιούνται από τις ομάδες δείχνουν μεγάλο αριθμό θετικών αποτελεσμάτων, μια συγκεκριμένη αξιολόγηση κινδύνου θα πρέπει να εξεταστεί από τις τοπικές, περιφερειακές και εθνικές αρχές υγείας», ανέφερε. «Θα ακολουθηθούν οι κανόνες, θα περιμένουμε τα αποτελέσματα και μετά θα αξιολογήσουμε τους κινδύνους».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x