Γενικά

Επιλέγει τα δέκα στάδια για το Euro 2024 η Γερμανία

Δέκα από τα δεκαοχτώ διαθέσιμα στάδια καλείται να επιλέξει η Γερμανία, η οποία είναι υποψήφια για την διοργάνωση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το 2024.

Η Γερμανία αποτελεί ίσως την πιο δυνατή υποψήφια διοργανώτρια του Euro 2024, έχοντας στην διάθεσή της 18 στάδια που πληρούν τις προϋποθέσεις της UEFA.

Πλέον, η γερμανική Ομοσπονδία πρέπει να διαλέξει τα δέκα καλύτερα και να αποστείλει την αίτησή της στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ως τις 3 Μαρτίου, όπου λήγει και η προθεσμία καταχώρησης των υποψηφιοτήτων.

Τα 18 στάδια που βρίσκονται στην λίστα της Γερμανικής Ομοσπονδίας είναι τα «Olympiastadion» της Χέρτα Βερολίνου, «Weserstadion» της Βέρντερ Βρέμης, «Signal Iduna Park» της Ντόρτμουντ, «DDV Stadium» της Ντιναμό Δρέσδης, «ESPRIT Arena» της Ντίσελντορφ, «Commerzbank Arena» της Φρανκφούρτης, «Fritz-Walter-Stadion» της Καϊζερσλάουτερν, «RheinEnergieStadion» της Κολονίας, «Red Bull Arena» της Λειψίας, «Borussia Park» της Γκλάντμπαχ, «Allianz Arena» των Μπάγερν Μονάχου και Μόναχο 1860, «Stadium Nuremberg» της Νυρεμβέργης, «Mercedes-Benz Arena» της Στουτγάρδης, «Freiburg Stadium» της Φράιμπουργκ και το «Wildparkstadion» της Καρλσρούης.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που έχουμε τόσες πολλές επιλογές από διάφορες περιοχές. Με βάση μια διαφανή διαδικασία, θα εξετάσουμε τις αιτήσεις και θα επιλέξουμε τα δέκα στάδια που θα τεθούν σε υποψηφιότητα», δήλωσε ο πρόεδρος της γερμανικής ομοσπονδίας, Ρέινχαρντ Γκρίντελ.

Η απόφαση της UEFA για την διοργανώτρια χώρα θα ανακοινωθεί τον Σεπτέμβρη του 2018.

Επιμέλεια: Στέφανος Καρίπογλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x