Ισπανία

Επίσημο: Στην Μπαρτσελόνα ο Κούμαν

Και με τη βούλα προπονητής της Μπαρτσελόνα είναι ο Ρόναλντ Κούμαν.

Το τιμόνι της Μπαρτσελόνα ανέλαβε και επίσημα ο Ρόναλντ Κούμαν.

Ο Ολλανδός προπονητής συμφώνησε με τους «μπλαουγκράνα» για τα δύο επόμενα χρόνια, ενώ η παρουσίασή του θα γίνει σήμερα (Τετάρτη 19/8) στις 19:00 (ώρα Ελλάδας).



Η πολύχρονη προπονητική πορεία του Κούμαν ξεκίνησε από τη Μπαρτσελόνα, ως βοηθού προπονητή στην πρώτη ομάδα και προπονητή της δεύτερης τη σεζόν 1998-99. Στη συνέχεια επέστρεψε στην πατρίδα του, όπου προπόνησε τη Φίτεσε (ως το 2001) και τον Άγιαξ, τον οποίο οδήγησε σε δύο πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο και ένα Σούπερ Καπ.

Το 2005 μετακόμισε στην Μπενφίκα, με την οποία κατέκτησε το Σούπερ Καπ και στη συνέχεια επέστρεψε στην Ολλανδία, όπου κατέκτησε το πρωτάθλημα με την Αϊντχόφεν το 2007.

Ακολούθησε το πρώτο πέρασμά του από την Ισπανία για τη Βαλένθια, με την οποία κατέκτησε το Copa Del Ray. Έναν χρόνο μετά ανέλαβε την Άλκμααρ και κατέκτησε το Σούπερ Καπ, ενώ πέρασε για μία τριετία από τη Φέγενορντ (2011-2014).

Τη σεζόν ’14-15 βρέθηκε στην Premier League, με τη Σαουθάμπτον και έναν χρόνο αργότερα ανέλαβε την Έβερτον, ενώ από το 2018 βρίσκεται στην εθνική ομάδα της Ολλανδίας.

Επιπλέον, οι Καταλανοί ανακοίνωσαν πως νέος αθλητικός διευθυντής της ομάδας θα είναι ο Ρεμόν Πλανές, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Έρικ Αμπιντάλ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x