Γενικά

Επίσκεψη Πλατινί στην εισαγγελία της Ελβετίας για το 1,5 εκατ.€ που έλαβε το 2011

Ξανά στο προσκήνιο των ερευνών της Ελβετίας ήρθε ο Μισέλ Πλατινί που τώρα πρέπει να εξηγήσει πώς και γιατί δέχθηκε πάνω από 1,5 εκατ.€ το 2011 ενώ είχε θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος της FIFA.

Συνέχεια ερευνών από την ελβετική εισαγγελία για το τι έχει συμβεί με την FIFA και τον Πλατινί καθώς σήμερα το πρωί ο πρώην πρόεδρος της UEFA πέρασε το κατώφλι της για να ερωτηθεί για τα χρήματα που πήρε το 2011.

Η υπόθεση έχει φθάσει στα άκρα και ο Πλατινί μετά από συνεχείς έρευνες και αναζητήσεις και τώρα και ανακρίσεις έχει κατηγορηθεί για κακή διαχείριση των οικονομικών της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, υπεξαίρεση και τώρα για δωροδοκία με το 1,5 εκατ. ευρώ που έλαβε από τη FIFA το 2011.

Σήμερα, οι έρευνες συνεχίστηκαν με τις ελβετικές Αρχές να ψάχνουν ακόμη την υπόθεση έστω και τόσο πίσω χρονικά ώστε να επιβεβαιωθεί εάν υπήρξαν παραπτώματα που θα μπορούσαν να επιφέρουν μεγαλύτερες επιπτώσεις στον Πλατινί ο οποίος δε δέχθηκε να κάνει κανένα σχόλιο για την σημερινή εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται πως έχει δεχθεί απαγόρευση από την Επιτροπή Ηθών της FIFA και ενώ φαινόταν πως θα επιστρέψει ήδη από το 2018 στα ποδοσφαιρικά δρώμενα ήρθε η κατηγορία του ως ύποπτος – καθώς ο φάκελος άνοιξε ξανά υπό νέο ερευνητή- για τα παραπάνω αδικήματα να τον κρατήσει και άλλο μακριά από τα γήπεδα.

Ο πρώην πρόεδρος της UEFA καλείται τώρα να εξηγήσει στις ελβετικές Αρχές από πού προέκυψαν και για ποιο λόγο δόθηκαν τα 1,5 εκατ. € από την FIFA το μακρινό 2011, κάτι που είναι νέο στοιχείο στον φάκελο εναντίον του.

Επιμέλεια: Φαίη Λέντα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x