Ελλάδα

Επιστολή UEFA-FIFA σε Αυγενάκη για τις παρεμβάσεις στο αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ

Διαβάστε την επιστολή που απέστειλαν FIFA-UEFA στον υφυπουργό Αθλητισμού, προκειμένου να κλειστεί ραντεβού για να αλλάξει ο αθλητικός νόμος στα σημεία που παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο.

Με επιστολή της στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, FIFA και UEFA ζητάνε ραντεβού για το προσεχές διάστημα, προκειμένου να τον επισκεφτεί αντιπροσωπεία τους στην Αθήνα και να θέσουν στο τραπέζι τον πρόσφατο αθλητικό νόμο και τις διατάξεις που παρεμβαίνουν στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά η επιστολή την οποία υπογράφουν οι Κένι Ζαν-Μαρί (Επικεφαλής Τμήματος Εθνικών Ομοσπονδιών FIFA) και Ζόραν Λάκοβιτς (Διευθυντής Τμήματος Εθνικών Ομοσπονδιών UEFA):

«Αξιότιμε κύριε Αυγενάκη,

Παρακολουθήσαμε με μεγάλη ικανοποίηση την ομόφωνη υιοθέτηση του αναθεωρημένου Καταστατικού της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας από τη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ την Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021. Επικυρώνοντας τις καταστατικές μεταρρυθμίσεις, τα Μέλη της ΕΠΟ έθεσαν ένα ορόσημο στην υλοποίηση της Ολιστικής Μελέτης, η οποία απορρέει απευθείας από τη Δήλωση Προθέσεων που είχε υπογραφεί μεταξύ του Πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας και των FIFA και UEFA, αντίστοιχα.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι το νέο Καταστατικό έθεσε τα θεμέλια για μια πιο σύγχρονη και εύρωστη ΕΠΟ και ότι θα παρέχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα απαιτούμενα εκείνα μέσα προκειμένου να καταστεί πιο βιώσιμο και πιο επιτυχημένο.

Στο πλαίσιο αυτό, πιστεύουμε ότι έφτασε πλέον η ώρα να συνεχίσουμε τη συζήτηση για τον Ελληνικό Αθλητικό Νόμο προκειμένου να διασφαλιστεί η συμβατότητά του με το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ.

Όπως θα ενθυμείστε, κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας στις 14 Ιουλίου 2021, συμφωνήσαμε να αποστείλουμε μια τεχνική αντιπροσωπεία των FIFA/UEFA στην Αθήνα προκειμένου να συζητηθούν και αναζητηθούν λύσεις από κοινού με τους εκπροσώπους του γραφείου σας, με στόχο την εναρμόνιση συγκεκριμένων πτυχών του Ελληνικού Αθλητικού Νόμου με την υποχρέωση της ΕΠΟ να χειρίζεται τις υποθέσεις της ανεξάρτητα και χωρίς αθέμιτη επιρροή, σε συμμόρφωση με το Καταστατικό της καθώς και τα Καταστατικά των FIFA και UEFA.

Ως εκ τούτου, θα εκτιμούσαμε ιδιαιτέρως το να μας προτείνετε κατάλληλες ημερομηνίες κατά τις οποίες οι αντιπροσωπείες μας θα μπορούν να επισκεφθούν την Αθήνα και να συσκεφθούν με τους εκπροσώπους του γραφείου σας, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας
».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x