Ελλάδα

Νέα καταγγελία Δάρα μέσω επιστολής στον Μητσοτάκη: «Ο Δημητρίου συνεχίζει να βάζει κόσμο στα γήπεδα»

Με επιστολή προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Γιάννης Δάρας καταγγέλλει ότι ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣΑ βάζει κόσμο στα γήπεδα της Αθήνας παρά την απαγόρευση.

Ο Γιάννης Δάρας καταγγέλλει (μέσω ανοιχτής επιστολής στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη) παραβίαση της απαγόρευσης για παρουσία του κόσμου στα γήπεδα.

«Σας ενημερώνουμε λοιπόν ότι στα περισσότερα γήπεδα όπου διεξάγονται αγώνες ερασιτεχνικών αγώνων ποδοσφαίρου της Αθήνας, συρρέουν κάθε Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή εκατοντάδες φίλαθλοι χωρίς μάσκες και χωρίς προστατευτικά μέτρα», αναφέρει ο γνωστός δημοσιογράφος και πρόεδρος του ερασιτεχνικού αθλητικού σωματείου ΑΟΠ Χαλκηδονικός.

Άλλωστε, πρόκειται για κάτι που είχε καταγγείλει και μέσω του ΣΠΟΡ FM 94,6 τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Αναλυτικά όσα αναφέρει

ΠΡΟΣ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΓΓΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΕΟΔΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
Αθήνα 22-10-2020

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Την ώρα που οι υγιειονομικές αρχές της χώρας, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, οι πολίτες και οι υπηρεσίες δίνουν την μεγάλη μάχη για την καταπολέμηση του κοροωνοιού, είναι ηθικά ανεπίτρεπτο άνθρωποι που ειναι επικεφαλής φορέων να παροτρύνουν άτομα και ομάδες ανθρώπων σε ανυπακοή προς τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία.

Εδω και καιρό το θέμα δημοσιοποιήθηκε μέσω των ραδιοφώνων αλλα ουδείς συγκινήθηκε να επέμβει. Σας ενημερώνουμε λοιπόν ότι στα περισσότερα γήπεδα όπου διεξάγονται αγώνες ερασιτεχνικών αγώνων ποδοσφαίρου της Αθήνας, συρρέουν κάθε Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή εκατοντάδες φίλαθλοι χωρίς μάσκες και χωρίς προστατευτικά μέτρα. ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ.

Αυτό όμως δεν έγινε τυχαία. Διότι στις 7 Σεπτεμβρίου 2020 ημέρα Δευτέρα και ώρα 11.00, ο Πρόεδρος της ΕΠΣΑ, (Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθήνας) που τυγχάνει και Αντιπρόεδρος της ΕΠΟ (Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας) κ. Παναγιώτης Δημητρίου, προέτρεψε τα σωματεία της Β' κατηγορίας, παρουσία 60 εκπροσώπων τους, να βάζουν φιλάθλους στα γήπεδα και να αγνοούν τον ΕΟΔΥ και τα μέτρα προστασίας με το επιχείρημα πως κανένας δεν θα τους δημιουργήσει πρόβλημα!

Ο ίδιος ο κ. Παναγιώτης Δημητρίου ξεπέρασε τον εαυτό του δίνοντας εντολή στους υπαλλήλους της ΕΠΣΑ να τυπώσουν εισιτήρια για τη σεζόν 2020-21 (και ενώ υπάρχει απαγόρευση εισόδου φιλάθλων) και να τα μοιράσουν στα σωματεία ώστε να κόβουν εισιτήρια στους αγώνες τους. Ορισμένα σωματεία και διοικήσεις γυμναστηρίων δεν υπάκουσαν στην προτροπή του και εφάρμοσαν τα μέτρα πρόληψης του ΕΟΔΥ και της ΓΓΑ. Δυστυχώς όμως στα περισσότερα γήπεδα συνεχίζεται η αθρόα προσέλευση και είσοδος φιλάθλων και η αγνόηση των πρωτοκόλλων. Τέτοια αποκομματα εισιτηρίων υπάρχουν στη διάθεση σας.

Επειδή ο κ. Δημητρίου δεν έχει την ευθιξία να παραιτηθεί και να αναλογιστεί το ανεύθυνο των πράξεων του και επειδή ως τώρα καμία εισαγγελική ή αστυνομική αρχή δεν έχει επέμβει για να σταματήσει αυτή την επικίνδυνη κατάσταση, την οποία δημοσιοποιήσαμε και στα Μ.Μ. Ενημέρωσης, ως οφείλαμε,

Καλούμε λοιπόν εσάς κύριε Πρωθυπουργέ, να επέμβετε τώρα σε αυτή την δύσκολη ώρα για την πατρίδα μας και να δώσετε την λύση που θα κρίνετε εσείς. Σας ευχαριστούμε πολύ.

Ιωάννης Δάρας
Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ενωσης Αθλητικών Συντακτών (AIPS),
Δημοσιογράφος-Δικηγόρος,
Πρόεδρος του ερασιτεχνικού αθλητικού σωματείου ΑΟΠ Χαλκηδονικός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x