Ιταλία

Έξι επιθετικοί της Serie A έτοιμοι για αποχώρηση!

Ποτέ άλλοτε στο ιταλικό πρωτάθλημα, σε μεταγραφική περίοδο, τόσοι πρωτοκλασάτοι επιθετικοί δεν βρίσκονταν μετέωροι, μη γνωρίζοντας με ποια φανέλα θα αγωνίζονται την προσεχή σεζόν.

Φαίνεται πως οι ομάδες της Serie A, λογίζουν πλέον με διαφορετικό τρόπο το ποιοι είναι τα λεγόμενα «δυνατά» χαρτιά. Δεν εξηγείται διαφορετικά πως πολλοί σπουδαίοι επιθετικοί, των λεγόμενων «μεγάλων» του calcio, είναι υπ' ατμόν.

Οι κανονιέρηδες των ιταλικών γηπέδων, είναι έτοιμοι να αλλάξουν στρατόπεδο σε ένα «τρελό» καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι, με σενάρια που περιλαμβάνουν πολλές «ανταλλαγές».

Η Γιουβέντους δίνει τα «ρέστα» της προκειμένου να αποκτήσει από τη Νάπολι τον Γκονζάλο Ιγκουαΐν, ο Κάρλος Μπάκα είναι πολύ πιθανό να αποχαιρετήσει το Μιλάνο, ο Μαουρίτσιο Ικάρντι βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός της Ίντερ, η Ρόμα «τσεκάρει» τον Τζέκο και οι Τζάτζα - Έντερ θα αναχωρήσουν για άλλες «πολιτείες», χωρίς δεύτερη σκέψη, την ίδια στιγμή που θα φτάσει γι'αυτούς μία καλή πρόταση.

Οι «τοπ» επιθετικοί των κορυφαίων ομάδων της Ιταλίας μπορεί σε λιγότερο από ένα μήνα να αγωνίζονται με διαφορετική φανέλα από αυτή που αγωνίζονται την περασμένη σεζόν.

Γκονζάλο Ιγκουαΐν

Ο Γκονζάλο Ιγκουαΐν είχε μία εκπληκτική σεζόν. Σημειώνοντας 36 τέρματα, όχι μόνο βγήκε πρώτος σκόρερ του Καμπιονάτο αλλά «έσπασε» και το ρεκόρ περισσότερων γκολ στη Serie A, που κρατούσε από το 1950 ο Σουηδός επιθετικός Νόρνταλ αγωνιζόμενος με τη Μίλαν, έχοντας βρει δίχτυα 35 φορές. Η «Juve» αποχαιρέτησε τον Αλβάρο Μοράτα και όπως όλα δείχνουν, κατέληξε πως ο «πιπίτα» είναι ο ιδανικός για να αντικαταστήσει τον Ισπανό και να ηγηθεί της προσπάθειας κατάκτησης του Champions League.

Η «Μεγάλη Κυρία» έφτασε σε σημείο να προσφέρει μέχρι και 4 παίκτες ως έμψυχα ανταλλάγματα στη Νάπολι, η οποία όμως δεν το συζητά καν, να παραχωρήσει στους «μπιανκονέρι» το μεγάλο της όπλο. Ο πρόεδρος των «παρτενοπέι» Ντε Λαουρέντις, προκειμένου ο Αργεντινός επιθετικός να μην καταλήξει στο Τορίνο, ρίχνει «γέφυρες» προς την Άρσεναλ που επίσης ενδιαφέρεται για τον ποδοσφαιριστή έχοντας καταθέσει προσφορά που είχε απορριφθεί πριν λίγο καιρό. Μόνος τρόπος ο Ιγκουαΐν να ντυθεί στα «ασπρόμαυρα», δείχνει να είναι η κάλυψη της ρήτρας ύψους 94,5 εκατομμυρίων ευρώ, με τους «ατζούρι» να μην μπορούν να κάνουν τίποτα σε μία τέτοια περίπτωση.

Σιμόνε Τζάτζα

Με το θέμα «Ιγκουαΐν» συνδέεται άμεσα και η υπόθεση του Σιμόνε Τζάτζα. Τον επιθετικό της πρωταθλήτριας Ιταλίας διεκδικεί η Βόλφσμπουργκ προσφέροντας 25εκ. ευρώ. Έχοντας αποταμιεύσει ήδη 30 από την μετακίνηση του Αλβάρο Μοράτα στη Ρεάλ Μαδρίτης, μειώνεται το ποσό που χρειάζεται από πλευράς Γιουβέντους για την ρήτρα του Γκονζάλο Ιγκουαΐν.

Στόχος των ιθυνόντων της «Vecchia Signora», είναι να ανέβει η προσφορά της Γερμανικής ομάδας όσο το δυνατόν περισσότερο, με τις δύο πλευρές να είναι διατεθειμένες να τα βρούνε, με τους «Λύκους» να περιμένουν τον Ιταλό σέντερ φορ με ανοιχτές αγκάλες.

Κάρλος Μπάκα

Ο Κάρλος Μπάκα απέρριψε την Γουέστ Χαμ, εξέλιξη που δεν άρεσε καθόλου στους ανθρώπους της Μίλαν, υπάρχει όμως στον ορίζοντα η προοπτική τόσο της Ατλέτικο Μαδρίτης, όσο και της Άρσεναλ. Ο Κολομβιανός μόνο με «θαύμα» θα φορά την προσεχή σεζόν τα «κοκκινόμαυρα», με την διοίκηση του συλλόγου να βιάζεται να προχωρήσει στην πώλησή του, έχοντας άμεση ανάγκη τα χρήματα για να «τρέξει» άλλες μεταγραφικές υποθέσεις.

Τα 30 εκατ. που είχαν συμφωνηθεί με τα «σφυριά» δεν μπήκαν στα ταμεία, αναμένεται όμως να δοθούν σύντομα από κάποιον άλλο σύλλογο, γι'αυτό και οι «ροσονέρι», σαν κίνηση καλής θέλησης, δεν ανεβάζουν την τιμή προσδοκώντας να κλείσουν γρήγορα μία συμφωνία.

Μάουρο Ικάρντι

Ο Μαουρίτσιο Ικάρντι απασχολεί την Ατλέτικο Μαδρίτης, αποτελεί όμως και την εναλλακτική της Νάπολι σε περίπτωση που χρειαστεί αντικαταστάτης του Γκονζάλο Ιγκουαΐν. Η σύζυγος- μάνατζερ του ποδοσφαιριστή Γουάντα Νάρα, με δηλώσεις της έριξε λάδι στη «φωτιά» και οι σχέσεις παίκτη- διοίκησης έχουν φτάσει σε ιστορικά χαμηλά, με αποτέλεσμα να υπάρχει η σκέψη καταφατικής απάντησης σε περίπτωση που στα γραφεία του συλλόγου φτάσει πρόταση αγοράς για τον 23χρονο επιθετικό (γεννημένος στις 19 Φεβρουαρίου του 1993).

Έντιν Τζέκο

Στη Ρώμη, ο προπονητής των «τζιαλορόσι» Λουτσιάνο Σπαλέτι, παρακολουθεί τον Έντιν Τζέκο, αξιολογώντας τον Βόσνιο, προκειμένου να αποφανθεί εάν θα βρίσκεται του χρόνου στο ρόστερ των πρωτευουσιάνων. Ο ύψους 1,93 επιθετικός, πέρασε μία σεζόν περισσότερο στις σκιές παρά στο φως και η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί γι'αυτόν είναι δύσκολη. Η Ίντερ παρακολουθεί τις εξελίξεις, καθώς ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, εφόσον φτάσει πρόταση για τον Ικάρντι και πουληθεί, θα ήθελε τον παίκτη για την γραμμή κρούσης των «νερατζούρι».

Έντερ

Η «νέα» Ίντερ της κινέζικης «εποχής», μέχρι να τακτοποιηθούν τα οικονομικά της, πρέπει πρώτα να πουλήσει και μετά να αγοράσει. Έτσι είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί να «θυσιάσει» τον επιθετικό της Έντερ, ώστε να εξοικονομήσει τα απαραίτητα χρήματα για τα επόμενα μεταγραφικά της «χτυπήματα». Στον Βραζιλιάνο έχει μπει πωλητήριο, με πολλές ομάδες από την Άπω Ανατολή να έχουν δείξει ενδιαφέρον που σύντομα αναμένεται να εκφραστεί και με επίσημη πρόταση.

Δημήτρης Λιαργκόβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x