Ελλάδα

Ένταση στην ΕΠΟ για τη μείωση του ποσοστού της από τα συμβόλαια παικτών και προπονητών

Ένταση στη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, στη συζήτηση για το θέμα του ποσοστού, που έχει λαμβάνειν η ΕΠΟ από τα συμβόλαια παικτών και προπονητών.

Ανέβηκαν οι τόνοι προς το τέλος της συνεδρίασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, όταν τέθηκε το ζήτημα του ποσοστού, που έχει να λαμβάνει η ΕΠΟ από τα συμβόλαια των παικτών και των προπονητών. Η Σούπερ Λίγκα -που εκπροσωπούνταν στη συνεδρίαση από την αντιπρόεδρο, Κάτια Κοξένογλου (Ατρόμητος) και τους Γιώργο Μποροβήλο (Αστέρας Τρίπολης), Μάκη Γκαγκάτση (ΠΑΟΚ), Λεωνίδα Μπουτσικάρη (Παναθηναϊκός), Κώστα Καραπαπά (Ολυμπιακός) και Γιώργο Κοσμά (ΑΕΚ)- αξιώνει το ποσοστό για την πώληση να πέσει από το 5% στο 1% και να εξαλειφθεί για την αγορά παικτών.

Όταν έπεσε, ωστόσο, στο τραπέζι το αίτημά της, η ΕΠΟ εξέφρασε την κάθετη διαφωνία της, ενώ ένα μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής φέρεται να τόνισε ότι το ποσοστό αυτό, όχι απλά δεν θα πρέπει να μειωθεί, όπως επιθυμούν οι ομάδες, αλλά να αυξηθεί κιόλας! Φυσικά, η πρόταση αυτή προκάλεσε τις σφοδρές αντιδράσεις των ομάδων, με εκπροσώπους να τονίζουν ότι αυτό δεν είχε συμφωνηθεί όταν πριν από 17 χρόνια είχε δοθεί η διοργάνωση του πρωταθλήματος από την ομοσπονδία στη Super League. Εκπρόσωπος της ΕΠΟ, τότε, φέρεται να είπε: «Τότε να σας δώσουμε τη διοργάνωση, να δούμε πώς θα την κάνετε», με τον Κώστα Καραπαπά να παρεμβαίνει και να λέει ότι: «Κανονικά και το Κύπελλο πρέπει να μας δώσετε για να γίνει σωστά».

Ο πραγματικός χαμός, όμως, έγινε όταν όταν ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, ανέφερε ότι η Σούπερ Λίγκα «είναι απλώς μια ΕΠΣ», με τον Λεωνίδα Μπουτσικάρη να παίρνει τον λόγο και να απαντάει: «Αφού θεωρείτε ότι είμαστε το ίδιο με την ΕΠΣ Χίου, αποχωρούμε»! Ακολούθησαν και άλλοι εκπρόσωποι ομάδων και η συνεδρίαση διεκόπη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x