Ελλάδα

«Πώς γίνεται να αγωνιστούμε με ρωσικές ομάδες στο άμεσο μέλλον;»: Μείζον θέμα για την ΕΠΟ η ασφάλεια

Το σχόλιο από πλευράς ΕΠΟ για το ενδεχόμενο αναμετρήσεων κόντρα σε ομάδες της Ρωσίας και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία.

Σχόλιο για το ενδεχόμενο αναμετρήσεων κόντρα σε ομάδες της Ρωσίας στο μέλλον, επισημαίνοντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν έκαναν από την ΕΠΟ.

Kατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της UEFA, η οποία έλαβε χώρα την Τετάρτη στη Βιέννη το περιεχόμενο της συζήτησης επικεντρώθηκε στην αναδιοργάνωση από πλευράς ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, των διασυλλογικών διοργανώσεων από τη σεζόν 2024-25, καθώς και του ποδοσφαίρου γυναικών.

Στο πλαίσιο της παραπάνω Συνέλευσης έγινε έκκληση από τους ομιλητές για ειρήνη και καταδίκασαν τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τους ανθρώπους της ΕΠΟ να εκφράζουν την ανησυχία τους. Μάλιστα, κύκλοι της ομοσπονδίας μετά το Συνέδριο, επεσήμαναν: «δεν μπορούμε να καταλάβουμε πώς θα είναι δυνατό οι ομάδες μας να αγωνιστούν απέναντι σε ρωσικές ομάδες στο άμεσο μέλλον».

Τόνιζαν, δε, ότι είναι υψηλό το ρίσκο επιθέσεων ή γενικώς αντιδράσεων από την κοινή γνώμη, με δεδομένο πως σε κάθε αγώνα εμπλέκεται ένας μεγάλος αριθμός ατόμων (από ποδοσφαιριστές μέχρι τα τεχνικά επιτελεία και από φιλάθλους μέχρι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης), ακόμα και αν υπήρχε συμφωνία να γίνει ένας αγώνας. Διότι, το κοινό ήταν και παραμένει εξαιρετικά σοκαρισμένο από τον πόλεμο.

Από την ΕΠΟ πρόσθεταν, μάλιστα, ότι «αυτό μπορεί να οδηγήσει μέχρι και σε απειλές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή από τρίτους εναντίον μας και σε όλους όσους θα συμφωνούσαν σε έναν τέτοια αγώνα».

Συνεπώς, με λίγα λόγια, για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και για την ΕΠΟ η ασφάλεια είναι αυτή τη στιγμή μείζον θέμα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x