Κατά της UEFA εξαπέλυσε ο Ρατζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή την διαταγή για να διεξαχθεί έρευνα και να επιβάλει ποινή στην εθνική ομάδα της Τουρκίας για τον στρατιωτικό χαιρετισμό στο παιχνίδι με την Αλβανία και την Γαλλία στις 11 και 14 Οκτωβρίου.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας σε δήλωσή του κατηγόρησε την ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου για μεροληπτική στάση απέναντι σε όλους τους Τούρκους αθλητές και τη χώρα του γενικότερα ενώ δεν δίστασε να περάσει στην αντεπίθεση απαιτώντας τιμωρία και στον Γκριζμάν για χαιρετισμό που απηύθυνε στον Μακρόν.«Είναι μια μεροληπτική στάση. Οι αθλητές που εκπροσωπούν τη χώρα μας στο εξωτερικό έχουν πέσει θύματα μιας συμπεριφοράς τέτοιας από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις μας», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο Ερντογάν και συνέχισε:

«Όταν ένας από τους αθλητές του Μακρόν έκανε την ίδια κίνηση, τον ίδιο χαιρετισμό μπροστά του δεν έγινε τίποτα. Γιατί δεν επιβάλετε και σε αυτή την περίπτωση ποινές;», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος και υπογράμμισε ότι είναι δικαίωμα των Τούρκων ποδοσφαιριστών να χαιρετήσουν με τον τρόπο που εκείνοι επιθυμούν ακόμη και με αυτόν.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube