Το σχέδιο της κατασκευής ενός προπονητικού κέντρου, που θα στεγάζει όλες τις Εθνικές ομάδες προχωρά και σύντομα αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις. Η ΕΠΟ, όπως σας έχουμε ενημερώσει από εδώ, έχει εντοπίσει μια έκταση περίπου 60 στρεμμάτων στα Σπάτα, κοντά στο αεροδρόμιο.

Μάλιστα, οι συζητήσεις με τη δημοτική αρχή βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, την στιγμή που στην τελευταία συνάντηση με τον δήμαρχο, Δημήτρη Μάρκου, παρόντες από την πλευρά της ομοσπονδίας ήταν ο πρόεδρος, Βαγγέλης Γραμμένος, ο τεχνικός διευθυντής, Άγγελος Μπασινάς και στελέχη της επιτροπής των Εθνικών ομάδων.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι επαφές της ομοσπονδίας με τον Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος είναι τόσο προχωρημένες που συμμετέχει και η τεχνική υπηρεσία της δημοτικής αρχής για όλες τις λεπτομέρειες της συγκεκριμένης έκτασης.

Το επόμενο στάδιο είναι να εγκριθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάτων-Αρτέμιδος, η παραχώρηση της έκτασης, συνολικού εμβαδού 60 στρεμμάτων από τον Δήμο στην ΕΠΟ.

Βεβαίως, μόλις περάσει η κυριότητα της έκτασης στην ομοσπονδία, θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την εξασφάλιση της αδειοδότησης προκειμένου να τρέξουν οι διαδικασίες της κατασκευής του προπονητικού κέντρου των Εθνικών ομάδων.

Υ.Γ. Αναφορικά με την επιλογή της έδρας της Εθνικής ομάδας στα προκριματικά του Euro 2020, το Παγκρήτιο Στάδιο είναι η πρώτη επιλογή. Ωστόσο, η τοποθέτηση του νέου σκεπάστρου δεν έχει προχωρήσει με συνέπεια να εξετάζονται πλέον, οι λύσεις του Ολυμπιακού Σταδίου, της Τούμπας και του «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Σωτήρης Ταμπάκος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube