Ελλάδα

Πρώτο διπλό για την Εθνική Ελπίδων, διά ποδός Τζόλη στην Ανδόρα!

Με την πρώτη της νίκη στα προκριματικά του Euro U21 αποχώρησε από την Ανδόρα η Εθνική Ελπίδων, η οποία επικράτησε 1-0 χάρη στο τέρμα του Χρήστου Τζόλη.

Την πρώτη της νίκη στα προκριματικά του Euro 2025 σημείωσε η Εθνική Ελπίδων, με το σύνολο του Νίκου Παπαδόπουλου να επικρατεί 1-0 επί της Ανδόρας στο «Estadi Nacional».

Έτσι, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντέδρασε μετά το 1-1 με τη Λευκορωσία στο «Απόστολος Νικολαΐδης», έφτασε τους τέσσερις βαθμούς και στρέφει το βλέμμα στις δύσκολες και κρίσιμες αναμετρήσεις με Κροατία (13/10) και Πορτογαλία (17/10).

«Χρυσός» σκόρερ για την Ελλάδα ο Χρήστος Τζόλης, ο οποίος σημείωσε το μοναδικό τέρμα του αγώνα στο 49' με εκπλκτικό σουτ εκτός περιοχής.

Η «γαλανόλευκη» πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση ανά διαστήματα, αναλαμβάνοντας εξ αρχής την πρωτοβουλία των κινήσεων. Μάλιστα, είχε σημαντικές ευκαιρίες μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους, με το πλασέ του Κρυπραράκου (24'), το μακρινό σουτ του Κίτσου (30') και το δυνατό τελείωμα από τον Σουρλή (34').

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο άσος της Φορτούνα Ντίσελντορφ πέτυχε το δεύτερο γκολ του στα προκριματικά, μετά την πρεμιέρα με τη Λευκορωσία. Ένα τέρμα που η Εθνική διαχειρίστηκε άψογα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ανδόρα (Ιλόι Κάσαλς): Ντε Κάστρο, Μπόρα, Ροντρίγκεζ (46' Μπουταρφάς), Ρόμπινατ (72' Άλβαρεζ), Ακόστα, Ολιβέιρα, Ιζκιέρδο, Μπαμπό, Ρέμολινς (86' Μπερνιέτ), Σόλα (67' Ρέντε), Ροντρίγκο.

Ελλάδα (Νίκος Παπαδόπουλος): Τζολάκης, Τσοπούρογλου (46' Κουρφαλίδης), Χρυσόπουλος, Κωνσταντόπουλος, Κίτσος, Μεταξάς, Σουρλής (86' Δαρέλας), Κρυπαράκος, Νίνο (46' Νιάρχος), Τζόλης (92' Παναγιώτου), Κούτσιας (67' Μπελεβώνης).

* Στα άλλα ματς του ομίλου της Εθνικής, η Πορτογαλία επικράτησε 5-0 της Λευκορωσίας και η Κροατία νίκησε 4-2 τα Νησιά Φερόε.

Η βαθμολογία του 7ου ομίλου:

Εθνική Ελπίδων: 1-0 την Ανδόρα με Τζόλη

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x