Ισπανία

Νέα εποχή για την εθνική Ισπανίας γυναικών - Προπονήτρια η Μονσεράτ Τομέ

Μετά την απόλυση του Χόρχε Βίλντα, η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Ισπανίας διόρισε την πρώτη προπονήτρια στην ιστορία της εθνικής γυναικών της χώρας.

Την τεχνική ηγεσία της εθνικής Ισπανίας στις γυναίκες αναλαμβάνει η Μονσεράτ Τομέ, με απόφαση της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της χώρας.

Στον απόηχο του σκανδάλου του Λουίς Ρουμπιάλες, η απομάκρυνση του Χόρχε Βίλντα από τον πάγκο της ομάδα ήρθε νομοτελειακά παρά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου τον περασμένο μήνα.

Ποια είναι η πρώτη γυναίκα προπονήτρια της χώρας

Η Μονσεράτ Τομέ Βάσκεζ όπως είναι το πλήρες όνομά της, γεννήθηκε στο Οβιέδο της Ισπανίας και ξεκίνησε την καριέρα της από την τοπική ομάδα Οβιέδο Μοντέρνο το 2002. Την τριετία 2007-’10 αγωνίστηκε στη Λεβάντε πραγματοποιώντας 64 εμφανίσεις, ενώ το 2010-‘12 κατέγραψε 46 συμμετοχές με την Μπαρτσελόνα.

Την ίδια χρονιά, ακολούθησε καριέρα στην προπονητική αποκτώντας επαγγελματική άδεια της UEFA, ενώ ήταν βοηθός προπονητή στο πρόσφατο Μουντιάλ της Αυστραλίας. Η 41χρονη πρώην πρωταθλήτρια Ισπανίας συμμετείχε στην κινητοποίηση για το περιστατικό του φιλιού του Ρουμπιάλες στην Ερμόσο.



Η Τομέ θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της στον πάγκο των Παγκόσμιων Πρωταθλητών στα τέλη Σεπτεμβρίου απέναντι στην Σουηδία για το Nations League.

Επιμέλεια: Μαρία Σαράφογλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x