Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ιταλίας συνεχίζει να ταλανίζεται από πολλά και σοβαρά εξωαγωνιστικά ζητήματα, με τις τελευταίες ώρες να επικρατεί ένας πραγματικός χαμός στις τάξεις της «σκουάντρα ατζούρα»!
Όλα ξεκίνησαν από το «φρένο» που έβαλε ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας, Τζοβάνι Μαλαγκό, στην πρόσληψη του Αντρέα Πίρλο για τη θέση του τεχνικού διευθυντή, λόγω της επαγγελματικής συνεργασίας του με ρωσική στοιχηματική εταιρεία, στην οποία είναι παγκόσμιος πρεσβευτής.
Παρά τη συμφωνία που υπήρχε με τον άλλοτε θρύλο του ιταλικού ποδοσφαίρου και της Μίλαν, η εθνική Ιταλίας θα προχωρήσει σε άλλη λύση για την άκρη του πάγκου της, στην προσπάθειά της να επιστρέψει εκεί όπου ανήκει, αρχής γενομένης από το Euro 2028.
Η επιλογή του Πίρλο για τη θέση του προπονητή αποτέλεσε προσωπική εισήγηση των Πάολο Μαλντίνι και Λεονάρντο, οι οποίοι ανέλαβαν πριν από λίγες ημέρες διοικητικά καθήκοντα στην ομάδα. Συγκεκριμένα, ο πρώτος εκτελούσε χρέη τεχνικού διευθυντή και ο δεύτερος ρόλο συμβούλου της ομοσπονδίας.
Οι ραγδαίες εξελίξεις και η «πόρτα» που έριξε ο Μαλαγκό στην υπόθεση Πίρλο φαίνεται πως επηρέασαν σημαντικά το έργο των Μαλντίνι και Λεονάρντο, με τους δύο άνδρες να προχωρούν στην παραίτησή τους από την εθνική ομάδα!
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι Μαλντίνι και Λεονάρντο είχαν προκρίνει τη λύση του Πίρλο ως τη μοναδική αξιόπιστη επιλογή για να βγάλει τη «σκουάντρα ατζούρα» από τον σκόπελο και τις αποτυχίες των τελευταίων ετών, μετά και την αρνητική τροπή που πήρε το θέμα με τον Πεπ Γκουαρδιόλα.
Πλέον, οι επόμενες ώρες και ημέρες είναι πολύ κρίσιμες για τη στελέχωση και για το πώς θα κινηθεί η ιταλική ομοσπονδία.
?????? Paolo Maldini and Leonardo RESIGN from their roles as Italy Federation technical director and advisor.
— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) July 27, 2026
Decision to leave the project just 10 days after joining due to president Malago being against appointing Andrea Pirlo as new head coach for Italian national team.
The… pic.twitter.com/UYEtFJCjRw
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






