Ελλάδα

Εθνική ομάδα: Δεν «παίζει» Έλληνας για τον πάγκο, ψηλά στη λίστα ο Κόλερ

Το… σαφάρι για τον εκλεκτό που θα αντικαταστήσει τον Τζον Φαν΄τ Σιπ στον πάγκο της Εθνικής ομάδας συνεχίζεται από τα στελέχη της ΕΠΟ. «Παίζει» και του Πογιέτ. Εξελίξεις αναμένονται μέσα στην εβδομάδα.

Ο Τζον Φαν΄τ Σιπ αποτελεί παρελθόν εδώ και αρκετές εβδομάδες από τον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας, με τα στελέχη της ομοσπονδίας να αναζητούν τον αντικαταστάτη του. Πάντως, η υπόθεση του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος έχει μπει στην τελική ευθεία…

Την ερχόμενη Πέμπτη, η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ συνεδριάζει και μεταξύ άλλων, στο τραπέζι θα πέσει και το θέμα του νέου προπονητή της Εθνικής ομάδας. Θα υπάρξουν συγκεκριμένες εισηγήσεις από τον τεχνικό διευθυντή των Εθνικών ομάδων, Κώστα Κωνσταντινίδη, ο οποίος βρίσκεται σε συζητήσεις με υποψήφιους προπονητές, σε συνεργασία με τον αθλητικό διευθυντή της Εθνικής Ανδρών, Τάκη Φύσσα.

Μία από τις περιπτώσεις που εξετάζεται αλλά μοιάζει δύσκολη λόγω του υψηλού μπάτζετ είναι αυτή του Ελβετού, Μαρσέλ Κόλερ, ο οποίος έχει θητεύσει για μια εξαετία στην εθνική Αυστρίας (2011-17). Τελευταία του ομάδα ήταν η Βασιλεία, από την οποία αποχώρησε το καλοκαίρι του 2020 και από τότε παραμένει άνεργος. Με τον Κόλερ έχουν ήδη γίνει οι πρώτες συζητήσεις, αφού είναι μια περίπτωση που αρέσει. Προ εβδομάδων, υπήρχαν δημοσιεύματα που τον έβαζαν στο… κάδρο ως υποψήφιο αντικαταστάτη του Πάουλο Σόουζα για τον πάγκο της εθνικής Πολωνίας. Ωστόσο, την Δευτέρα η πολωνική ομοσπονδία προχώρησε στην πρόσληψη του πρώην τεχνικού της Λέγκια Βαρσοβίας, Τσέσλαβ Μιχνιέβιτς.

Εδώ κάπου αξίζει να σημειωθεί πως ο Κόλερ έκανε προ ημερών μια προγραμματισμένη επέμβαση στο γόνατό του και θα παραμείνει κλινήρης για μερικές εβδομάδες.

Κερδίζει πόντους τα τελευταία 24ωρα, η λύση του Γκουστάβο Πογιέτ, ο οποίος έχει μιλήσει με τους ιθύνοντες της ΕΠΟ και είναι θετικός στο ενδεχόμενο να αναλάβει την Εθνική Ελλάδας. Ο πρώην τεχνικός της ΑΕΚ είναι χωρίς ομάδα από τον Αύγουστο του 2021, όταν και αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία της Κατόλικα Ουνιβερσιδάδ της Χιλής.

Από πλευράς ομοσπονδίας είχε γίνει επαφή προ 15-20 ημερών και με τον Κόστα Ρούνιαϊτς, Γερμανό τεχνικό με σερβική υπηκοότητα. Παρόλα αυτά, ο 50χρονος προπονητής της Πογκόν (από το 2017) απάντησε αρνητικά στην προοπτική να κοουτσάρει την Εθνική ομάδα και η περίπτωση φαίνεται πως εγκαταλείφθηκε.

Εντός της εβδομάδας θα γίνουν επαφές με ακόμη 1-2 προπονητές από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη, χωρίς όμως να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες. Από τη μεριά του, ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ (που εκτελεί χρέη προέδρου), Παναγιώτης Δημητρίου, έχει θετική άποψη για τον Τζιάνι Ντε Μπιάζι, τον Αλβανοιταλό τεχνικό που βρίσκεται στον πάγκο της εθνικής Αζερμπαϊτζάν, ενώ έχει εργαστεί και στην εθνική Αλβανίας για μια εξαετία (2011-17). Μία περίπτωση, που δεν συγκεντρώνει πιθανότητες να προχωρήσει.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή την στιγμή δεν υπάρχει περίπτωση να αναλάβει Έλληνας προπονητής την τεχνική ηγεσία της «γαλανόλευκης» καθώς δεν γίνεται καν τέτοια κουβέντα από τα στελέχη της ομοσπονδίας που αναζητούν τον αντικαταστάτη του Τζον Φαν’τ Σιπ από το εξωτερικό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x