Ελλάδα

Στο ΣΕΦ η έδρα του Εθνικού από τον Ιανουάριο

Κάτοικος... ΣΕΦ θα γίνει από τον Ιανουάριο του 2024 ο Εθνικός Πειραιώς.

Στο ποδοσφαιρικό γήπεδο του ΣΕΦ θα εδρεύει από την 1η Ιανουαρίου του 2024 ο Εθνικός Πειραιώς, μετά τη σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ της ομάδας, του Δήμου Πειραιά και της διοίκησης των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ανέφερε πως «σήμερα είναι μια ευχάριστη ημέρα με καλά νέα για τον ποδοσφαιρικό Εθνικό, ο οποίος αποκτά τη δική του έδρα στο Σ.Ε.Φ., προκειμένου να αγωνίζεται από 1-1-2024 στην πόλη του και να μην αναγκάζεται να πηγαίνει σε αθλητικούς χώρους άλλων δήμων. Ήταν ένα αίτημα του Εθνικού να αγωνιστεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Σε αυτό το πλαίσιο προχωρήσαμε στις απαιτούμενες ενέργειες με την Πρόεδρο του Σ.Ε.Φ. και τον Ο.Π.Α.Ν. και σήμερα υπογράψαμε την παραχώρηση του γηπέδου 11?11 προς τον Δήμο Πειραιά, έτσι ώστε να προχωρήσουμε στην κατασκευή κερκίδας 1500 θέσεων και σε λειτουργικές παρεμβάσεις, για να αγωνίζεται ο Εθνικός υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Στόχος μας ασφαλώς είναι να αποκτήσει ο Εθνικός συνολικά μια σύγχρονη αθλητική εγκατάσταση στο Σχιστό. Μένει να ξεκαθαριστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς για να προχωρήσουμε και πιστεύω πως το 2024 θα έχουμε καλά νέα με το Σχιστό. Παράλληλα, στο γήπεδο του Σ.Ε.Φ. θα προπονούνται και οι υπόλοιπες ομάδες όπως μέχρι σήμερα.

Είναι μία καλή συνέργεια μεταξύ τεσσάρων μερών, του Δήμου Πειραιά, του Ο.Π.Α.Ν., του Σ.Ε.Φ. και του Εθνικού και θα ήθελα να ευχαριστήσω την Πρόεδρο του Σ.Ε.Φ. Χριστίνα Τσιλιγκίρη για την αγαστή μας συνεργασία. Είναι μία αρχή για να λυθεί αυτό το πρόβλημα που ταλαιπωρεί τον Εθνικό 19-20 χρόνια. Ως Δημοτική Αρχή θα είμαστε πάντα κοντά στα σωματεία της πόλης μας, συμβάλλοντας από την πλευρά μας και στον βαθμό του εφικτού, στην εξεύρεση χώρων άθλησης και σαφώς στη δημιουργία νέων αθλητικών υποδομών».


Η πρόεδρος του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, Χριστίνα Τσιλιγκίρη, είπε από την πλευρά της πως «το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, από την πρώτη στιγμή, έχει θέσει ως στόχο να συμβάλλει ενεργά στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.

Μέσα από αυτήν τη διαδικασία, το Σ.Ε.Φ. έχει ως παράπλευρο καθήκον την αυτοβελτίωση και μια μακρά διαδικασία επούλωσης πληγών και άσχημων μνημών. Αυτές τις ημέρες, άλλωστε, τα Στάδια της χώρας βρίσκονται στο επίκεντρο. Ως διοίκηση του Σ.Ε.Φ., τα τελευταία χρόνια έχουμε θέσει στο προσκήνιο τον αθλητισμό, με διάφορες δράσεις που πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις μας. Με την εφαρμογή του master plan μας θέτουμε ως προτεραιότητα τον εκσυγχρονισμό του Σταδίου μας με αλλαγές που θα του επιτρέψουν να μεταβεί σε μια νέα ψηφιακή και συνάμα πράσινη πραγματικότητα.

Το ποδοσφαιρικό γήπεδο 11χ11 στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας αποτελεί ένα πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο του οργανισμού μας που επινοικιάζουμε επί σειρά ετών στον Δήμο Πειραιά με σκεπτικό τη διευκόλυνση των ποδοσφαιρικών ομάδων της ευρύτερης περιοχής, αλλά και την προαγωγή του αθλητικού ιδεώδους. Είναι μια από τις τελευταίες πινελιές στον καμβά των παρεμβάσεών μας.

Ο Δήμος Πειραιά, σε συνεργασία με το Σ.Ε.Φ. και τον Ο.Π.Α.Ν. θα εκκινήσουν το επόμενο διάστημα όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε το ποδοσφαιρικό γήπεδο να γίνει κατάλληλο για να δηλωθεί ως επίσημη έδρα από την ομάδα του Εθνικού Πειραιώς. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, με τον οποίο έχουμε μια αγαστή συνεργασία».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x