Euro 2016

Έτοιμη για το Euro και η Ουκρανία!

Η ομοσπονδία της Ουκρανίας ανακοίνωσε τους 23 ποδοσφαιριστές που θα στελεχώσουν το τελικό ρόστερ στο ερχόμενο Euro της Γαλλίας υπό τις οδηγίες του Μιχαΐλο Φομένκο.

Η Ουκρανία κληρώθηκε στον απαιτητικό τρίτο όμιλο. Στο δρόμο της θα βρει την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Γερμανία, την ανεβασμένη και «διψασμένη» Πολωνία, αλλά και την ευχάριστη έκπληξη που ακούει στο όνομα της Βόρειας Ιρλανδία. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποιος θα κατακτήσει τη δεύτερη θέση, καθώς στη πρώτη θα βρίσκονται, λογικά, τα «πάντσερ».

Δίχως αμφιβολία ελλοχεύουν αρκετοί κίνδυνοι και για αυτό ο Ουκρανός τεχνικός, Μιχαΐλο Φομένκο, φρόντισε να στελεχώσει κατάλληλα το ρόστερ του. Από την προεπιλογή κόπηκαν πέντε ποδοσφαιριστές, μεταξύ αυτών ο έμπειρος και αρχηγός για ένα διάστημα, Όλεγκ Γκούσεφ (Ντιναμό Κιέβου) και ο μεταγραφικός στόχος του ΠΑΟΚ, Γέβγεν Σακχόφ. Επίσης, αποκλείστηκαν οι Μικίτα Καμενγιούκα (Ζόρια), Ιβάν Πέτιακ (Ζόρια) και Μαξίμ Μαλίσεφ (Σαχτάρ).

Σε αυτούς να συνυπολογιστεί και ο αποκλεισμός του έμπειρου επιθετικού, Γέβγεν Σελέζνιοφ, λόγω κόντρας του με τον Φομένκο από την περίοδο που οι δύο τους συνυπήρχαν στην Ντνίπρο. Αφορμή ήταν η επιθυμία του παίκτη να μετεγγραφεί στην ρωσική Κούμπαν.

Αναλυτικά η «23άδα» των Ουκρανών

Τερματοφύλακες: Αντρέι Πιατόφ (Σαχτάρ), Ντένις Μπόικο (Μπεσίκτας), Μικίτα Σεφτσένκο (Ζόρια).

Αμυντικοί: Γέβγεν Κατσερίντι (Ντιναμό Κιέβου), Μπόγκνταν Μπούτκο (Άμκαρ), Αρτέμ Φεντέτσκι (Ντνίπρο), Ολεξάντρ Κούτσερ (Σαχτάρ), Γιάροσλαβ Ρακίτσκι (Σαχτάρ), Βγιάχεσλαβ Σεβτσούκ (Σαχτάρ).

Μέσοι: Σερίου Ριμπάλκα (Ντιναμό Κιέβου), Ντένις Γκαρμάς (Ντιναμό Κιέβου), Σερίου Σίντορτσουκ (Ντιναμό Κιέβου), Γιέβγεν Κονοπλιάνκα (Σεβίλλη), Ρουσλάν Ροτάν (Ντνίπρο), Τάρας Στεπανένκο (Σαχτάρ), Βίκτορ Κοβαλένκο (Σαχτάρ), Ανατόλι Τιμόστσουκ (Καϊράτ), Ολεξάντρ Ζιντσένκο (Γιούφα), Ολεξάντρ Καράσεφ (Ζόρια).

Επιθετικοί: Αντρέι Γιαρμολένκο (Ντιναμό Κιέβου), Αρέμ Κράβετς (Στουτγάρδη), Ρομάν Ζοζούλια (Ντνίπρο), Φίλιπ Μπουντκίφσκι (Ζόρια).




Επιμέλεια: Γιώργος Γραμματικός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x