Euro 2024

Επίσημο: Η μεγάλη επιστροφή του Μπενζεμά στην εθνική Γαλλίας

Ο Καρίμ Μπενζεμά βρίσκεται μέσα στην 26μελή αποστολή που ανακοίνωσε ο Ντιντιέ Ντεσάν για το Euro 2020 και επιστρέφει στην εθνική Γαλλίας μετά από 6 χρόνια!

Οι φήμες επαληθεύτηκαν και η «βόμβα» έσκασε με την ανακοίνωση της αποστολής της εθνικής Γαλλίας από τον Ντιντιέ Ντεσάν για το Euro 2020: ο Καρίμ Μπενζεμά επιστρέφει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του μετά από σχεδόν 6 χρόνια.

Ο φορ της Ρεάλ δεν έχει φορέσει το εθνόσημο από το φθινόπωρο του 2015. Είχε παραγκωνιστεί λόγω των κατηγοριών που αντιμετώπισε αρχικά για σχέση με ανήλικη και εν συνεχεία για την πιθανή εμπλοκή του σε υπόθεση εκβιασμού του Ματιέ Βαλμπουενά. Μάλιστα είχε έρθει ανοιχτά και σε διαμάχη με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Νοέλ Λε Γκρετ.

Ωστόσο η καταπληκτική σεζόν που πραγματοποίησε φέτος με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, με 29 γκολ και 8 ασίστ σε 45 εμφανίσεις, «ανάγκασε» τον ομοσπονδιακό προπονητή να τον καλέσει ξανά.

Ο Ντεσάν δήλωσε για τη μεγάλη επιστροφή του Μπενζεμά, που είχε 27 γκολ σε 81 εμφανίσεις με την εθνική του ομάδα από το 2007 μέχρι το 2015 : «Συναντηθήκαμε, μιλήσαμε για αρκετή ώρα, το σκέφτηκα πολύ και πήρα την απόφασή μου. Δεν φοβάμαι για το αν θα υπάρχει χημεία μεταξύ των επιθετικών της ομάδας. Με ποιότητα, εξυπνάδα και ταλέντο μπορείς να πας μακριά».

Αναλυτικά η 26μελής αποστολή της Γαλλίας

Τερματοφύλακες: Λιορίς, Μανταντά, Μενιάν

Αμυντικοί: Παβάρ, Ντουμπουά, Βαράν, Ζουμά, Κιμπεμπέ, Λανγκλέ, Λουκάς Ερναντέζ, Ντιν, Κουντέ

Μέσοι: Καντέ, Πογκμπά, Ραμπιό, Τολισό, Σισοκό, Λεμάρ

Επιθετικοί: Τουράμ, Κομάν, Εμπαπέ, Γκριεζμάν, Ζιρού, Μπενζεμά, Μπεν Γεντέρ, Ντεμπελέ

Θέση στην αποστολή δεν κατάφεραν να βρουν παίκτες όπως οι Αντονί Μαρσιάλ, Τανγκί Εντομπελέ, Μπλεζ Ματουιντί και Φερλάν Μεντί.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x