Euro 2024

Ισπανία: Να επιστρέψει με... φούρια στην κορυφή του Euro

Όλα όσα θέλετε και πρέπει να ξέρετε για την εθνική ομάδα της Ισπανίας του Λουίς Ενρίκε ενόψει του Euro 2020.

Η αίγλη και οι αστέρες των προηγούμενων χρόνων μπορεί να λείπουν, αλλά η φανέλα της Ισπανίας παραμένει βαριά. Με τον Λουίς Ενρίκε στον πάγκο και αρκετούς νεαρούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, οι τρεις φορές πρωταθλητές Ευρώπης έχουν ως στόχο να επιστρέψουν μετά από μετά από 9 χρόνια και το 2012.

Η Ισπανία είναι... ποδοσφαιρομάνα! Γεμάτη ταλέντο και ποιότητα, παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο και της αρέσει να πιέζει ψηλά τον αντίπαλό της. Κυριαρχεί στο γήπεδο, ακόμη και κόντρα σε σπουδαίες ομάδες με το 6-0 επί της Γερμανίας προ μηνών να είναι ενδεικτικό της επιθετικής φιλοσοφίας που υπάρχει στο μυαλό του Λουίς Ενρίκε και σε αυτό των παικτών του. Πλουραλισμός και τρελή ποιότητα μεσοεπιθετικά, αλλά αμυντικά δεν είναι και η πιο αξιόπιστη ομάδα αφού έχει κενά, τα οποία θέλει να καλύψει με την ενσωμάτωση του Λαπόρτ ο οποίος πήρε την ισπανική υπηκοότητα.

Ο Φεράν Τόρες θα βγει μπροστά για την Ισπανία σε αυτό το τουρνουά, έχοντας ως συμπαραστάτες τους Άλβαρο Μοράτα, Ζεράρ Μορένο στην επίθεση, ενώ μεσοεπιθετικά υπάρχει η εμπειρία των Μπουσκέτς, Τιάγκο, Κόκε, αλλά και το ταλέντο των Πέδρι, Ρουίθ και Όλμο, με τον τελευταίο να έχει την ευκαιρία να λάμψει.

Έχει σχετικά βατό όμιλο, αλλά είναι την ίδια ώρα και πονηρός, αφού η Σουηδία και η Πολωνία δεν είναι αμελητέες ποσότητες ωστόσο είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Παράλληλα, έχει ως στόχο να φτάσει όσο πιο μακριά μπορεί στη διοργάνωση, αρχικά στα ημιτελικά, αν και πάντα η Ισπανία έχει έναν και μόνο στόχο: την κατάκτηση του Euro!

Ακόμη ένα θετικό στοιχεία για την Ισπανία πως και τα τρία παιχνίδια του ομίλου της θα τα δώσει εντός έδρας, στο Cartuja της Σεβίλλης, και με τον κόσμο στο πλάι της θα έχει ένα ακόμη λόγο για να παίξει φουλ επιθετικά και να κυριαρχήσει! Στα αξιοσημείωτα πως δεν υπάρχει ούτε ένας ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης στις κλήσεις, ενώ απουσιάζει ο αρχηγός αλλά τραυματίας Σέρχιο Ράμος!


Η αποστολή:
 
Τερματοφύλακες: Ουνάι Σιμόν (Μπιλμπάο), Νταβίντ Ντε Χέα (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Ρόμπερτ Σάντσεθ (Μπράιτον).

Αμυντικοί: Χοσέ Γκαγιά (Βαλένθια), Τζόρντι Άλμπα (Μπαρτσελόνα), Εμερίκ Λαπόρτ (Μάντσεστερ Σίτι), Πάου Τόρες (Βιγιαρεάλ), Έρικ Γκαρθία (Μάντσεστερ Σίτι), Ντιέγκο Γιορέντε (Λιντς), Θέσαρ Αθπιλικουέτα (Τσέλσι), Μάρκος Γιορέντε (Ατλέτικο).

Μέσοι: Σέρχιο Μπουσκέτς (Μπαρτσελόνα), Πέδρι (Μπαρτσελόνα), Τιάγκο (Λίβερπουλ), Κόκε (Ατλέτικο Μαδρίτης), Φαμπιάν Ρουίθ (Νάπολι).

Επιθετικοί: Άλβαρο Μοράτα (Γιουβέντους), Ανταμά Τραορέ (Γουλβς), Ντάνι Όλμο (Λειψία), Μίκελ Ογιαρθάμπαλ (Ρεάλ Σοσιεδάδ), Ζεράρ Μορένο (Βιγιαρεάλ), Φεράν Τόρες (Μάντσεστερ Σίτι), Πάμπλο Σαράμπια (Παρί Σεν Ζερμέν).

Πώς προκρίθηκε: 
Ήταν στον 6ο όμιλο της προκριματικής φάσης και τερμάτισε 1η κόντρα σε Σουηδία, Νορβηγία, Ρουμανία, Νησιά Φερόε και Μάλτα. Είχε 8 νίκες και 2 ισοπαλίες με 31-5 γκολ.

Σχηματισμός: 
Ως επί το πλείστον ο Λουίς Ενρίκε επιλέγει το 4-2-3-1, αλλά ανάλογα με τις περιστάσεις και το 4-3-3.

Ντε Χέα - Αθπιλικουέτα, Λαπόρτ, Γιορέντε, Άλμπα - Μπουσκέτς, Ρόδρι, Κόκε - Όλμο, Μοράτα, Τόρες.

Το αστέρι: 
Ο Φεράν Τόρες είναι ένας πολυσύνθετος ποδοσφαιριστής που μπορεί να τραβήξει από το χέρι την Ισπανία. Έχει μάθει στον πρωταθλητισμό μέσα από τη Σίτι, μπορεί να παίξει ως εξτρέμ, ως φορ αλλά και δεκάρι και αναμένεται να είναι από τους ποδοσφαιριστές που θα ξεχωρίσουν.




Αξίζει να τον δεις: 
Ντάνι Όλμο. Διαθέτει τρομερά στοιχεία, μπορεί να παίξει εξτρέμ ή δεκάρι και έχει μεγάλη ποιότητα. Μπορεί να δημιουργήσει από το πουθενά, ακόμη και σε μικρό χώρο ή με πολλούς αντιπάλους γύρω του.

Προπονητής:
Λουίς Ενρίκε. Το μόνο που λείπει από τον Ισπανό, είτε ως ποδοσφαιριστής είτε ως προπονητής, είναι ένα τρόπαιο με την εθνική του ομάδα. Στον πάγκο των "φούριας ρόχας" βρίσκεται ουσιαστικά από τον Ιούλιο του 2018, έκανε ένα μικρό... διάλειμμα όταν είχε παραιτηθεί τον Μάρτιο του 2019, και τον Νοέμβριο του ίδιου έτους επέστρεψε στο τιμόνι της ομάδας.


Πιθανότητες κατάκτησης:
Πέμπτο φαβορί δίνουν οι στοιχηματικές εταιρείες την Ισπανία (8.50 απόδοση), πίσω από Γαλλία, Αγγλία, Βέλγιο και Γερμανία και μπροστά από Πορτογαλία, Ιταλία, Ολλανδία. Είναι από τις ομάδες που θα παλέψουν τόσο για την τετράδα όσο και για την κούπα!

Το πρόγραμμα στον 5ο όμιλο:
Ισπανία - Σουηδία (14/06, 22:00) - Σεβίλλη, La Cartuja
Ισπανία - Πολωνία (19/06, 22:00) - Σεβίλλη, La Cartuja
Σλοβακία - Ισπανία (23/06, 19:00) - Σεβίλλη, La Cartuja

Προηγούμενες συμμετοχές σε Euro: 
10 (1964, 1980, 1984, 1988, 1996, 2000, 2004, 2008, 2012, 2016)

Υψηλότερη θέση:
1η (1964, 2008, 2012)

Θέση στην Ευρωπαϊκή Κατάταξη: 5η (1.648,13 βαθμούς)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x