Euro 2024

Πολωνία: Με Λεβαντόφσκι οδηγό και... ένα όνειρο τρελό

Όλα όσα θέλετε και πρέπει να ξέρετε για την εθνική ομάδα της Πολωνίας του ... ενόψει του Euro 2020.

Αν υπάρχουν κάποια αουτσάιντερ που μπορούν να φτάσουν μακριά στη διοργάνωση, μάλλον η εθνική Πολωνίας είναι ένα από αυτά. Με οδηγό τον «killer» Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και συνοδοιπόρους τους Σέζνι, Μπερεζίνσκι, Νταβίντοβιτς, Κλιχ, Κρικόβιαχ, Ζιελίνσκι, Μίλικ αλλά και τον σέντερ φορ του ΠΑΟΚ, Κάρολ Σφιντέρσκι.

Ένα ρόστερ που αν μη τι άλλο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αυτά της Σουηδίας και της Σλοβακίας, που θα παλέψουν μαζί της για την δεύτερη θέση. Ίσα ίσα οι Πολωνοί μπορούν να λένε και να θεωρούν πως έχουν ποιοτικότερο ρόστερ και ποδοσφαιριστές «ψημένους» που μπορούν να δημιουργήσουν ένα ισχυρό σύνολο, το οποίο μπορεί να κάνει μια πολύ καλή πορεία στο Euro. Και φυσικά με έναν καλό προπονητή στην άκρη του πάγκου, με τον Πάουλο Σόουζα να έχει την εμπειρία και να θέλει στην παρθενική του παρουσία σε πάγκο εθνικής ομάδας να δείξει την αξία του.

Τέταρτη διαδοχική παρουσία της Πολωνίας σε Euro, στην περασμένη διοργάνωση έφτασε μέχρι τα προημιτελικά ουσιαστικά τερματίζοντας στην 5η θέση βάσει της τελικής κατάταξης. Έχει όλα τα φόντα να κάνει φέτος μια ανάλογη παρουσία, ίσως και το βήμα παραπάνω αν τη βολέψουν και οι διασταυρώσεις. Στο... χέρι του Σέζνι και στα πόδια των Μίλικ, Ζιελίνσκι και Λεβαντόφσκι για να οδηγήσουν την Πολωνία μακριά στο Euro. Περιμένουμε με ανυπομονησία την συμμετοχή της!


Η αποστολή:

Τερματοφύλακες: Φαμπιάνσκι (Γουέστ Χαμ), Σέζνι (Γιουβέντους), Σκορούπσκι (Μπολόνια).

Αμυντικοί: Μπέντναρεκ (Σαουθάμπτον), Μπερεζίνσκι (Σαμπντόρια), Νταβίντοβιτς (Βερόνα), Γκλικ (Μπενεβέντο), Χέλικ (Μπάρνσλεϊ), Κεντζιόρα (Ντιναμό Κιέβου), Πιατκόφσκι (Ράκοβ Τσεχοστόβα), Πούτσαζ (Λεχ Πόζναν), Ρίμπους (Λοκομοτίβ Μόσχας).

Μέσοι: Φρανκόφσκι (Σικάγο Φάιερ), Γιότζβιακ (Ντέρμπι), Κλιχ (Λιντς), Κοζλόφσκι (Πογκόν Στσέτσιν), Κριχόβιακ (Λοκομοτίβ Μόσχας), Λινέτι (Τορίνο), Μόντερ (Μπράιτον), Πλαχέτα (Νόριτς), Ζιελίνσκι (Νάπολι).

Επιθετικοί: Κοβνάσκι (Φορτούνα Ντίσελντορφ), Λεβαντόφσκι (Μπάγερν Μονάχου), Μίλικ (Μαρσέιγ), Σβιντέρσκι (ΠΑΟΚ), Σβιέρτζοκ (Πιαστ Γκλίβιτσε) 


Πώς προκρίθηκε: 
Τερμάτισε εύκολα πρώτη στον 6ο όμιλο με 25 βαθμούς, αφήνοντας πίσω της την Αυστρία και την Βόρεια Μακεδονία μεταξύ άλλων. Είχε απολογισμό 8 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα αλλά και τέρματα 18-5.

Σχηματισμός: 
Η διάταξη που έχει εφαρμόσει στην Πολωνία ο Πάουλο Σόουζα στα τρία ματς που έχει καθίσει στον πάγκο της είναι το 3-5-2

Σέζνι - Χέλικ, Μπέντναρεκ, Γκλικ - Μπερεζίνσγκι, Κριχόβιακ, Ζιελίνσκι, Ρίμπους, Λινέτι - Μίλικ, Σφιντέρσκι.


Το αστέρι: 
Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι! Αναμφίβολα, μιλάμε για τον καλύτερο επιθετικό στον κόσμο, για έναν... killer που πυροβολάει ασταμάτητα. Σκοράρει κατά ριπάς, έκανε ακόμη μία απίθανη σεζόν με τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου και κατέρριψε το ρεκόρ του Γκερντ Μίλερ στην Bundesliga. 




Αξίζει να τον δεις: 
Πιοτρ Ζιελίνσκι! Ο μεσοεπιθετικός της Νάπολι διαθέτει τρομερή ποιότητα και είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ξέρει να δημιουργεί για τους συμπαίκτες του αλλά και για τον ίδιο, έχει διορατικότητα στο παιχνίδι του και μπορεί να δώσει αυτό το απρόβλεπτο στην ομάδα του, όπως και να... φτιάξει τον Λεβαντόσφκι.

Προπονητής:
Πάουλο Σόουζα! Βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία από τον περασμένο Ιανουάριο, έχοντας καθοδηγήσει την Πολωνία μέχρι στιγμής σε τρία παιχνίδια. Πρώτη εθνική ομάδα που αναλαμβάνει μετά τις ΚΠΡ, Σουόνσι, Λέστερ, Βιντεότον, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Βασιλεία, Φιορεντίνα, Τιανζίν και Μπορντό

Πιθανότητες κατάκτησης:
Στην 15η θέση των αποδόσεων η Πολωνία και προφανώς το να κατακτήσει το Euro φαντάζει ως όνειρο. Ωστόσο, με οδηγό τον ασταμάτητο Λεβαντόφσκι θα προσπαθήσει να φτάσει όσο πιο μακριά μπορεί. Πρώτος στόχος η πρόκριση από τους ομίλους, θα ήθελε να φτάσει στην οκτάδα αν της επιτραπεί μέσω των διασταυρωμάτων.

Το πρόγραμμα στον 5ο όμιλο:
Πολωνία - Σλοβακία (14/06, 19:00) - Αγία Πετρούπολη, Saint Petersburg Stadium
Ισπανία - Πολωνία (19/06, 22:00) - Σεβίλλη, La Cartuja
Σουηδία - Πολωνία (23/06, 19:00) - Αγία Πετρούπολη, Saint Petersburg Stadium

Προηγούμενες συμμετοχές σε Euro: 3 (2008, 2012, 2016)

Υψηλότερη θέση: 5η (2016)


Θέση στην Ευρωπαϊκή Κατάταξη: 14η (1.549,87 βαθμούς)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x