Euro 2024

Σουηδία: Το έργο δυσκολεύει χωρίς τον Ζλάταν!

Όλα όσα θέλετε και πρέπει να ξέρετε για την εθνική ομάδα της Σουηδίας του Γιάνε Άντερσον εν όψει του Euro 2020.

Η Σουηδία είχε μάθει χωρίς τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, αφού για πέντε χρόνια αγωνιζόταν χωρίς τον σούπερ σταρ της. Ο 39χρονος φορ, όμως, ανακοίνωσε πως επιστρέφει και πάλι στην εθνική ομάδα και άπαντες υποδέχτηκαν με εντυπωσιασμό, όπως ήταν λογικό, την παραπάνω είδηση. Είναι αναμφίβολα ένα δυνατό όπλο για την ομάδα του Γιάνε Άντερσον και παρόλο που κοντεύει τα 40, ο Ζλάταν μπορεί να πάρει την ομάδα στην πλάτη του και να την πάει μπροστά! Ωστόσο, αυτό το χαμόγελο που είχαν οι Σουηδοί γρήγορα εξαφανίστηκε, καθώς ο Ιμπραΐμοβιτς έχει να αντιμετωπίσει πρόβλημα με το γόνατό του και τελικά θα χάσει και αυτό το Euro, το οποίο ίσως είναι και το τελευταίο στην καριέρα του.

Ωστόσο, μπορεί το… οπλοπολυβόλο να λείπει, αλλά η Σουηδία έχει στη διάθεσή της κι άλλους ποιοτικούς παίκτες. Ο Ντέγιαν Κουλουσέφσκι της Γιουβέντους, ο Εμίλ Φόρσμπεργκ της Λειψίας, ο Σεμπάστιαν Λάρσον της ΑΙΚ Στοκχόλμης, ενώ στο επιθετικό κομμάτι θα προσθέσουν κι άλλη ποιότητα τόσο ο ταλαντούχος Αλεξάντερ Ισάκ όσο και ο 35χρονος και γνώριμός μας από το πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό, Μάρκους Μπεργκ.

Στόχος της Σουηδίας να προκριθεί στην επόμενη φάση και να κάνει μια αξιοπρεπή πορεία στη διοργάνωση, ωστόσο η απουσία του Ιμπραΐμοβιτς σίγουρα θα ζορίσει το έργο της και θα μειώσει τις πιθανότητές της να φτάσει μακριά. Όπως είχε κάνει το 1992, όταν είχε κάνει ξέφρενη πορεία για να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά.


Η αποστολή:

Τερματοφύλακες:Γιόνσον (Κοπεγχάγη), Νόρντφελντ (Γκεντσλερμπιρλιγκί), Όλσεν (Έβερτον)

Αμυντικοί: Κραφτ (Νιούκαστλ), Λίντελεφ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Ντανίελσον (Νταλιάν Γιφάνγκ), Μ. Όλσον (Χάκεν), Αουγκούστινσον (Βέρντερ Βρέμης), Γιάνσον (Μπρέντφορντ), Χελάντερ (Ρέιντζερς), Λούστιγκ (ΑΙΚ), Γκράνκβιστ (Χέλσινμποργκ)

Μέσοι: Φόρσμπεργκ (Λειψία), Σέμα (Γουότφορντ), Κλάεσον (Κράσνονταρ), Κουλουσέφσκι (Γιουβέντους), Λάρσον (ΑΙΚ), Έκνταλ (Σαμπντόρια), Κ. Όλσον (Κράσνονταρ), Καγιούστε (Μίντιλαντ), Σβάνμπεργκ (Μπολόνια), Σβένσον (Γκουανγκτσόυ)

Επιθετικοί: Μπεργκ (Κράσνονταρ), Άιζακ (Ρεάλ Σοσιεδάδ), Κουάισον (Μάιντς), Λάρσον (Σπαρτάκ Μόσχας)

Πως προκρίθηκε:

Κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον όμιλό της πίσω από την Ισπανία στα προκριματικά, ενώ σε 10 ματς ηττήθηκε μόνο από την Ισπανία. Εντός έδρας μετράει δυο ισοπαλίες κόντρα στην Νορβηγία και Ισπανία και με 6 νίκες και μόλις μια ήττα προκρίθηκε στην τελική φάση.

Σχηματισμός:

Ο Γιάνε Άντερσον προτιμάει το 4-4-2 και δεν προχωράει σε αλλαγή του συστήματός του εύκολα.

Νόρντφελντ - Λούστιγκ, Λίντελοφ, Χελάντερ, Αουγκούστινσον - Όλσον, Λάρσον, Κλάεσον, Φόρμπεργκ - Κουλουσέφσκι, Ισάκ.

Το αστέρι:

Ο επιθετικός της Γιουβέντους, Ντέγιαν Κουλουσέφσκι είναι αναμφίβολα το αστέρι της ομάδας, από την στιγμή που λείπει ο Ζλάταν, πρέπει να σηκώσει εκείνος το βαρύ φορτίο και την εθνική στην πλάτη του και να την οδηγήσει όσο πιο μακριά γίνεται στη διοργάνωση. Έχοντας και την εμπειρία από την Γιουβέντους θα πρέπει να δείξει ένα πιο ώριμο πρόσωπο και να πάει μπροστά.

Euro 2020: Η παρουσίαση της Σουηδίας

Αξίζει να τον δεις:

Αλεξάντερ Ισάκ! Ο 21χρονος επιθετικός της Σοσιεδάδ είναι νέο αίμα στην ομάδα και σίγουρα θα δώσει το κάτι παραπάνω επειδή είναι πιτσιρικάς θα… ζωντανέψει την Σουηδία και θα της δώσει ένα μπουστάρισμα.

Προπονητής:

Με 33 χρόνια εμπειρία στους πάγκους, ο Γιάνε Άντερσον κατάφερε να πάει μπροστά τα προηγούμενα χρόνια την Σουηδία και να αποδείξει ότι μπορεί και χωρίς τον Ζλάταν! Μάλιστα, δυο φορές έχει συμπεριληφθεί στο περιοδικό «FοurFourTwo» στη λίστα των πενήντα καλύτερων προπονητών στον κόσμο.

Πιθανότητες κατάκτησης:

Σύμφωνα με τις αποδόσεις η Σουηδία είναι στην 17η θέση. Προφανώς μοιάζει απίθανο να κατακτήσει το Euro, αλλά θέλει να προκριθεί στην επόμενη φάση αρχικά και να προσπαθήσει να φτάσει όσο πιο μακριά μπορεί.

Το πρόγραμμα στον 5ο όμιλο:

Ισπανία - Σουηδία (Σεβίλλη) - 14/06, 22:00
Σουηδία - Σλοβακία (Αγία Πετρούπολη) - 18/06, 16:00
Σουηδία - Πολωνία (Αγία Πετρούπολη) - 23/06, 19:00

Προηγούμενες συμμετοχές σε Euro:

6 συμμετοχές (1992, 2000, 2004, 2008, 2012, 2016)

Υψηλότερη θέση: Ημιτελικά (1992)

Θέση στην Ευρωπαϊκή Κατάταξη: 13η (1.569, 81 βαθμοί)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x