Euro 2024

Euro 2020: Μπύρες χωρίς αλκοόλ στις συνεντεύξεις Τύπου μπροστά από τους μουσουλμάνους παίκτες!

Μετά την ενέργεια του Πολ Πογκμπά να απομακρύνει από συνέντευξη Τύπου ένα μπουκάλι μπύρας για θρησκευτικούς λόγους, η UEFA αποφάσισε να βάλει μπύρες χωρίς αλκοόλ μπροστά στους μουσουλμάνους παίκτες.

Πριν λίγες ημέρες η κίνηση του Πολ Πογκμπά να απομακρύνει ένα μπουκάλι μπύρας από τη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα της Γαλλίας με τη Γερμανία πήρε μεγάλες διαστάσεις, καθώς είχε προηγηθεί η αντίστοιχη ενέργεια του Κριστιάνο Ρονάλντο με μπουκάλια της Coca-Cola.




Ο λόγος όμως που ο 28χρονος Γάλλος χαφ προέβη σε αυτή την ενέργεια δεν ήταν άλλος από τα θρησκευτικά του πιστεύω. Ο παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι μουσουλμάνος, με τη θρησκεία του να απαγορεύει το αλκοόλ, αλλά παράλληλα και την διαφήμιση-προβολή του. Έτσι, άνοιξε μια μεγάλη κουβέντα στην UEFA για το κατά πόσο ο μεγάλος χορηγός του Euro μπορεί να διαφημίζεται χωρίς να υπάρξουν άλλες παρόμοιες καταστάσεις με μουσουλμάνους ποδοσφαιριστές.

Σύμφωνα λοιπόν με τη γαλλική «L' Equipe», η UEFA αποφάσισε πως στις συνεντεύξεις Τύπου σε μουσουλμάνους ποδοσφαιριστές και μέλη εθνικών ομάδων θα τοποθετείται μπύρα χωρίς αλκοόλ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x