Euro 2024

Γερμανία: Με νέο «αίμα» και την ίδια… δίψα για το 4ο!

Όλα όσα θέλετε και πρέπει να ξέρετε για την εθνική ομάδα της Γερμανίας του Γιόαχιμ Λεβ εν όψει του Euro 2020.

Το… κάζο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 και πρόωρος αποκλεισμός ήταν ο πρώτος λόγος για αλλαγές. Η αποτυχία και ο «υποβιβασμός» στο Nations League πέρυσι, ήρθε να επιβεβαιώσει αυτή την «ανάγκη» για την Γερμανία.

Αλλαγές που αφορούν κυρίως σε πρόσωπα, όχι μόνο όμως, αφού και η αποχώρηση του Γιόαχιμ Λεβ -παρότι είχε συμβόλαιο μέχρι το 2022- από τον πάγκο ήταν εξίσου επιβεβλημένη!

Κάπως έτσι λοιπόν, τα «πάντσερ» κατεβαίνουν στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με «φρέσκο» ρόστερ, αλλά την ίδια «βαριά» φανέλα και την… παραδοσιακή τους «πείνα» για διακρίσεις, στον δρόμο για το τέταρτο τρόπαιο…

Είναι ενδεικτικό πως, από τους 26 παίκτες της αποστολής, 19 εξ αυτών δεν έχουν παίξει ποτέ σε ματς του Euro, με τον Μπερντ Λένο μοναδικό που ήταν… on board πριν τέσσερα χρόνια στην Γαλλία.

Μάλιστα, ο Κρίστιαν Γκίντερ έχει όλη κι όλη… μια συμμετοχή με το εθνόσημο, κι αυτή προ επταετίας, σε ένα 0-0 με την Πολωνία.

0

Φυσικό και… επόμενο η επιστροφή των Τόμας Μίλερ και Ματς Χούμελς στην εθνική, καθώς μαζί με τον Τόνι Κρόος και τον -γηραιότερο όλων, στα 35 του- Μάνουελ Νόιερ συνθέτουν τους… τρεις σωματοφύλακες με τον Ντ’ Αρτανιάν και προσφέρουν στον ομοσπονδιακό εκλέκτορα την απαραίτητη πείρα.

Από την μια ο 35χρονος Νόιερ και από την άλλη βέβαια μια σειρά από… wonderkids, έτοιμα να αρπάξουν την ευκαιρία και να «λάμψουν» στην διοργάνωση.

Πρώτος και… καλύτερος, ο Τζαμάλ Μουσιάλα, στα 18 του, θα κληθεί να δείξει περγαμηνές όπως αυτές που πρόσφερε στην Μπάγερν Μονάχου και να γίνει ο νεότερος διεθνής σε «μεγάλο» τουρνουά.

Άλλο στοιχείο με ενδιαφέρον, που θα καθορίσει εν πολλοίς και το μέλλον των τρις πρωταθλητών Ευρώπης; Ουδείς ποδοσφαιριστής τους έχει βρει δίχτυα σε επίπεδο Euro… Ουδείς, ουτε καν ο Μίλερ με τα 10 γκολ σε Μουντιάλ!

Ακόμα και έτσι βέβαια, όποιος κάνει το λάθος και πιστέψει ότι η Γερμανία θα είναι… μια από τα ίδια, πιθανότατα θα το πληρώσει ακριβά.
Σημείωση: με εξαίρεση την Ρωσία, καμία άλλη χώρα δεν μετράει τέσσερις σερί παρουσίες στα ημιτελικά της εν λόγω διοργάνωσης. Η «νατσιονάλμανσαφτ» έχει ήδη τρεις, για την ιστορία…

Η αποστολή:
Μάνουελ Νόιερ, Αντόνιο Ρούντιγκερ, Μαρσέλ Χάλστενμπεργκ, Mατίας Γκίντερ, Ματς Χούμελς, Γιόσουα Κίμιχ, Κάι Χάβερτς, Τόνι Κρόος, Κέβιν Φόλαντ, Σερζ Γκνάμπρι, Τίμο Βέρνερ, Μπερντ Λένο, Γιόνας Χόφμαν, Τζαμάλ Μουσιάλα, Νίκλας Ζίλε, Λούκας Κλόστερμαν, Φλόριαν Νόιχαους, Λέον Γκορέτσκα, Λιρόι Σανέ, Ρόμπιν Γκόσενς, Ιλκάι Γκιντογκάν, Κέβιν Τραπ, Εμρέ Τσαν, Ρόμπιν Κοχ, Τόμας Μίλερ και Κρίστιαν Γκίντερ.



Πώς προκρίθηκε:
Ήταν στον 3ο όμιλο της προκριματικής φάσης και τερμάτισε 1η κόντρα σε Ολλανδία, Βόρεια Ιρλανδία, Λευκορωσία και Εσθονία. Μέτρησε επτά νίκες και μια ήττα, έχοντας 30-7 απολογισμό τερμάτων, σε ένα γκρουπ που λειτούργησε δίκην… προετοιμασίας θα έλεγε κανείς, αν και τα νέα εμπόδια θα είναι σαφώς «υψηλότερα». Πρώτος σκόρερ ο Σερζ Γκνάμπρι, με οκτώ γκολ.

Σχηματισμός:
Σε 191 αναμετρήσεις έχει ηγηθεί της Γερμανίας ο Γιόαχιμ Λεβ μέχρι σήμερα, μετρώντας 122 νίκες, 37 ισοπαλίες και 32 ήττες, έχοντας παράλληλα χρησιμοποιήσει πολλά συστήματα. Ξεκίνησε από το 4-4-2, το γύρισε… επί μακρόν σε 4-2-3-1, ενώ έπαιξε και 3-4-2-1, για να πάει στα τελευταία επίσημα ματς με το 4-3-3…

Νόιερ, Γκίντερ, Χούμελς, Ρούντιγκερ, Γκόσενς, Κίμιχ, Κρόος, Γκορέτσκα, Χάβερτς, Γκνάμπρι, Μίλερ.

0

Το αστέρι:
Τόνι Κρόος. 101 συμμετοχές και 17 τέρματα, τρία Μουντιάλ, δύο Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Βιογραφικό που… ζαλίζει και καθιστά τον χαφ της Ρεάλ Μαδρίτης ως τον ακρογωνιαίο λίθο της μεσαίας γραμμής των «πάντσερ»! Από τα πόδια του αναμένεται να κριθούν… πολλά, τόσο σε δημιουργικό επίπεδο αλλά και λόγω των «παραστάσεων» που διαθέτει στο κορυφαίο επίπεδο.

Αξίζει να τον δεις:
Τόμας Μίλερ. Επανέκαμψε στην εθνική από την οποία είχε αποπεμφθεί τουλάχιστον άκομψα στις 5 Μαρτίου του 2019, πληρώνοντας το… μάρμαρο του κάζου στο τελευταίο Μουντιάλ, για να προσφέρει εμπειρία, κλάση και… φόρμα. Έχει 100 εμφανίσεις και 38 γκολ με την Γερμανία και έρχεται από σεζόν με 46 ματς, 15 τέρματα και 24 ασίστ

Προπονητής:
Γιόαχιμ Λεβ. Ο 61χρονος προπονητής είναι στο «τιμόνι» της Γερμανίας από το 2006 και μετράει 17 ματς σε τελική φάση EURO, τα περισσότερα από κάθε άλλο συνάδερφό του! Στα τρία τουρνουά που ηγήθηκε, κατέγραψε δύο ημιτελικούς το 2012 και το 2016 και ένα τελικό, το 2008. Η φετινή διοργάνωση αποτελεί το… last dance για εκείνον στον «εθνικό» πάγκο, καθώς θα τον διαδεχθεί ο Χάνζι Φλικ.

Πιθανότητες κατάκτησης:
Σύμφωνα με τις αποδόσεις η Γερμανία είναι στην 4η θέση στη σειρά των φαβορί για την κατάκτηση με απόδοση 9.00. Απόδοση η οποία αντικατοπτρίζει και την δυναμική της ομάδας του Γιόαχιμ Λεβ, η οποία στοχεύει να φτάσει μέχρι τέλους, ωστόσο έχει να κατακτήσει τον συγκεκριμένο τίτλο εδώ και 25 χρόνια.

Το πρόγραμμα στον 6ο όμιλο:
Γαλλία-Γερμανία (15/6, 22:00) – Αρένα Μονάχου, Μόναχο
Πορτογαλία-Γερμανία (19/6, 19:00) – Αρένα Μονάχου, Μόναχο
Γερμανία-Ουγγαρία (23/6, 22:00) – Αρένα Μονάχου, Μόναχο



Προηγούμενες συμμετοχές σε Euro:
12 (1972, 1976, 1980, 1984, 1988, 1992, 1996, 2000, 2004, 2008, 2012, 2016)

Υψηλότερη θέση:

1η (1972, 1980. 1996)

Θέση στην Ευρωπαϊκή Κατάταξη:
12η (1609.12 βαθμούς)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x