Euro 2024

Ουαλία: Αρχίζει να χτίζει παράδοση

Όλα όσα θέλετε και πρέπει να ξέρετε για την εθνική ομάδα της Ουαλίας του Ρόμπερτ Πέιτζ εν όψει του Euro 2020.

Στην παρθενική της συμμετοχή σε Euro, 2016, ήταν η έκπληξη της διοργάνωσης κι έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο και του Φερνάντο Σάντος.

Η ομάδα του Γκάρεθ Μπέιλ, που εν τέλει δεν σκοπεύει να κρεμάσει τα παπούτσια του μετά τη διοργάνωση, όπως αρχικά είχε κυκλοφορήσει για να διαψευστεί στη συνέχεια, δεν διαθέτει τη στόφα της ομάδας που είχε πριν από πέντε χρόνια, αλλά σίγουρα αποτελεί μια παραδοσιακή δύναμη και σίγουρα δεν θα συμμετάσχει στο Euro για τουρισμό.

Το γεγονός ότι ζορίστηκε πάντως στα προκριματικά και εξασφάλισε την παρουσία της στη τελική φάση, δείχνει τη δυναμική της που δεν φαίνεται να μπορεί να την πάει πέρα από την φάση των «16». Σε έναν όμιλο με φαβορί την Ιταλία, θα παλέψει για τη δεύτερη θέση και την πρόκριση με μία από τις Τουρκία και Ελβετία, με τις οποίες αναμένεται να πέσουν κορμιά στη φάση των ομίλων.

Η αποστολή:

Τερματοφύλακες : Χένεσι (Κρίσταλ Πάλας), Γουόρντ (Λέστερ), Α. Ντέιβις (Στόουκ)

Αμυντικοί: Λόρενς (Ζανκτ Πάουλι), Μπ. Ντέιβις (Τότεναμ), Ρόντον (Τότεναμ), Μέρφαμ (Μπόρνμουθ), Γκάντερ (Τσάρλτον), Νόρινγκτον-Ντέιβις (Σέφιλντ Γιουνάιτεντ), Ν. Γουίλιαμς (Λίβερπουλ), Λόκιερ (Λούτον)

Μέσοι: Άλεν (Στόουκ), Μόρελ (Λούτον), ΑΜπαντού (Τσέλσι), Σμιθ (Μάντσεστερ Σίτι), Τζ. Γουίλιαμς (Κάρντιφ), Ράμσεϊ (Γιουβέντους), Λέβιτ (Μάντσεστερ Σίτι), Κόλγουιλ (Κάρντιφ), Τόμας (ΚΠΡ)

Επιθετικοί: Μουρ (Κάρντιφ), Γουίλσον (Λίβερπουλ), Μπέιλ (Ρεάλ Μαδρίτης), Μπρουκς (Μπόρνμουθ), Ρόμπερτς (Λιντς), Λόρενς (Ντέρμπι), Ματόντο (Σάλκε), Χάρις (Κάρντιφ)

Εuro 2020: Η παρουσίαση της Ουαλίας

Πώς προκρίθηκε:

Βρέθηκε στον 5ο όμιλο και έγινε επί της ουσίας η τελευταία ομάδα που προκρίθηκε από τη φάση των προκριματικών, παίρνοντας το 20ο εισιτήριο για τη διοργάνωση την τελευταία αγωνιστική. Η νίκη με της Ουγγαρίας με 2-0 στο τελευταίο ματς του ομίλου της με τα δύο γκολ του Άαρον Ράμσεϊ ήταν αυτή που την έστειλε στο Euro 2020.

Σχηματισμός:

Ο Ρόμπερτ Πέιτζ, μέχρι πρότινος βοηθός του Ράιν Γκιγκς που έχει αναλάβει να την καθοδηγήσει στη διοργάνωση δεν αναμένεται να αλλάξει το σχηματισμό της προκριματικής φάσης που ήταν 4-2-3-1.

Χένεσι – Ρόμπερτς, Ντέιβις, Μέρφαμ, Λόκιερ – Άλεν, Μορέλ, Τζέιμς, Ράμσεϊ, Μπέιλ - Μουρ

Το αστέρι:

Ο Γκάρεθ Μπέιλ παρά την πτωτική του πορεία είναι ο ηγέτης της εθνικής ομάδας της πατρίδας του. Άλλωστε είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Ουαλίας με 30 γκολ σε 90 ματς και ο τέταρτος σε συμμετοχές. Ήταν ο πρωταγωνιστής και ηγέτης της στο Euro 2016 και ο άνθρωπος που καλείται να σηκώσει την ομάδα στις πλάτες του, οδηγώντας την στο ρεαλιστικό στόχο της φάσης των «16».

Εuro 2020: Η παρουσίαση της Ουαλίας

Αξίζει να τον δεις:

Άαρον Ράμσεϊ. Ο παίκτης της Γιουβέντους είναι ο υπαρχηγός αυτής της ομάδας. Έχει 16 γκολ σε 30 συμμετοχές και ήταν αυτός που με τα δύο του γκολ κόντρα στην Ουγγαρία στη φάση των ομίλων έδωσε στην ομάδα του την πρόκριση.

Προπονητής:

Τα μπλεξίματα του Ράιαν Γκιγκς με τον νόμο είχαν οδηγήσει την Ομοσπονδία να τον καθαιρέσει από τη θέση του από τα παιχνίδια του περασμένου Νοεμβρίου με τον βοηθό του Ρόμπερτ Πέιτζ να αναλαμβάνει ως υπηρεσιακός. Δεν είναι έμπειρος και αυτή θα είναι η πρώτη του απόπειρα σε κάτι δύσκολο στη μικρή του καριέρα. Η επιλογή του έχει μεγάλο ρίσκο.

Πιθανότητες κατάκτησης:

Ως το απόλυτο αουτσάιντερ αντιμετωπίζεται από τους μπουκ. Η πρόκρισή της από τον όμιλο πληρώνει όσο και ο αποκλεισμός της, ενώ αν κάνει την έκπληξη και πάρει την πρωτιά όποιος έχει την έμπνευση θα ανταμειφθεί με οχταπλασιασμό του πονταρίσματός του με την απόδοση πρωτιάς να είναι στο 8.00.

Το πρόγραμμα:

12/6, 16:00 Ουαλία – Ελβετία, Ολυμπιακό Στάδιο, Μπακού
16/6, 19:00 Τουρκία – Ουαλία, Ολυμπιακό Στάδιο, Μπακού
23/6, 19:00 Ιταλία – Ουαλία, Ολίμπικο, Ρώμη

Προηγούμενες συμμετοχές σε Euro:

1 (2016)

Υψηλότερη θέση:

3η (2016)

Θέση στην Ευρωπαϊκή Κατάταξη: 18η

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x