Euro 2024

Λύγισε τη Φινλανδία κι έμεινε ζωντανή η Ρωσία

Παίζοντας το τελευταίο της… χαρτί για να παραμείνει μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης, η Ρωσία έβγαλε αντίδραση και επικράτησε 1-0 της αξιόμαχης Φινλανδίας στην Αγία Πετρούπολη.

Ήταν ένας πρόωρος τελικός για τη Ρωσία και η ομάδα του Τσερτσέσοφ έδειξε χαρακτήρα κόντρα στη Φινλανδία, επικρατώντας 1-0 στην Αγία Πετρούπολη και παρέμεινε ζωντανή στο παιχνίδι της πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Οι ουσιαστικά γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και κατάφεραν να βρουν ένα πανέμορφο γκολ στο 45’+2’ χάρη στην απίστευτη ποιότητα του Μίραντσουκ, τέρμα το οποίο αποδείχθηκε ότι ήταν κι αυτό που έκρινε τη μοίρα του αγώνα.

Από την πλευρά της, η Φινλανδία άφησε και πάλι πολύ καλές εντυπώσεις ενώ μένει με ένα μεγάλο «αν», καθώς για εκατοστά δεν μέτρησε γκολ του Πογιάνπαλο στο 3’ του αγώνα.



Στο μυαλό των κόουτς

Από τη στιγμή που οι επιλογές του Μάρκου Κανέρβα δικαιώθηκαν στην πρεμιέρα κόντρα στη Δανία, δεν είχε λόγους να αλλάξει πολλά πράγματα, καθώς το 3-5-2 (ή 5-3-2) παρέμεινε ως μια θεωρητική τακτική, ενώ η μία αλλαγή αφορούσε τον πρώην μέσο της ΑΕΛ, Σπαρβ, που έμεινε στον πάγκο, με τον Σούλερ να παίρνει τη θέση του.

Από την άλλη πλευρά, ο Τσερτσέσοφ αποδείχθηκε θορυβημένος από την εικόνα της Ρωσίας κόντρα στο Βέλγιο, οπότε επέλεξε σχηματισμό με τρεις αμυντικούς (3-4-2-1), ενώ έκανε αλλαγή και στην εστία, με τον Σαφόνοφ της Κράσνονταρ να παίρνει τη θέση του Σούνιν, που δεν ενέπνευσε εμπιστοσύνη στην πρεμιέρα.

Το ματς

Όπως κόντρα στη Δανία, έτσι και με τη Ρωσία, η Φινλανδία απέδειξε ότι δεν προκρίθηκε τυχαία στην τελική φάση του Euro και στο 3’ βρήκε δίχτυα με τον Πογιάνπαλο, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε μέσω VAR, στερώντας από τον φορ το δεύτερό του γκολ στη διοργάνωση. Η απάντηση των γηπεδούχων προέκυψε άμεσα, όταν στο 10’ έπειτα από ομαδική προσπάθεια ο Οζντόεφ δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από πλεονεκτική θέση.





Παρά το γεγονός ότι το ματς άρχισε με εξαιρετικό ρυθμό, αυτός «έσπασε» από τον τραυματισμό του Φερνάντες, που είχε μια άσχημη πτώση στον αγωνιστικό χώρο, με τους παίκτες να επηρεάζονται σημαντικά.



Οι Φινλανδοί όμως εξακολουθούσαν να είναι επικίνδυνοι, προκαλώντας πολλά προβλήματα στην άμυνα των Ρώσων, ωστόσο με τη λήξη του πρώτου μέρος οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μίραντσουκ με εξαιρετική ενέργεια κατάφερε να πλασάρει έξοχα τον Χραντέσκι μέσα από την περιοχή, νικώντας για πρώτη φορά τον εξαιρετικό κίπερ της Μπάγερ Λεβερκούζεν.



Το μοτίβο της αναμέτρησης δεν ήταν ιδιαίτερα διαφορετικό στο δεύτερο μέρος, καθώς και πάλι η Φινλανδία έψαχνε τις στιγμές της μέσω αντεπιθέσεων και σε μία εξ αυτών βρέθηκε σε θέση βολής ο Τεέμου Πούκι, που όμως νικήθηκε από το σωτήριο τάκλιν του Ντιφέεφ, που τον υποχρέωσε σε ένα κακό πλασέ.



Η αυτοπεποίθηση των Φινλανδών άρχισε να μειώνεται, αφού ήταν δεδομένο ότι δεν μπορούν να δημιουργούν πολλές ευκαιρίες και την ίδια ώρα η Ρωσία που προσπαθούσε να τελειώσει το ματς, έχανε ευκαιρίες με τον Ζεμαλέτινοφ στο 66’ που έστειλε την μπάλα άουτ και τον Κουζάεφ στο 72’, που νικήθηκε από τον τρομερό Χραντέσκι.





Το 1-0 των γηπεδούχων Ρώσων έμεινε μέχρι το τέλος, αποτέλεσμα πλέον που τους κρατά μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης, αφού η Φινλανδία την τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζει το Βέλγιο, με την οποία υπάρχει διαφορά δυναμικότητας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Φινλανδία (Μ. Κανέρβα): Χραντέτσκι, Τοΐβιο (85΄Γιένσεν), Αραγιούρι, Ο' Σόνεσι, Ραϊτάλα (75΄Σοϊρί), Λουντ, Σούλερ (67΄Κάουκο), Καμαρά, Ούρονεν, Πούκι (75΄Λαπαλάινεν), Πογιάνπαλο.

Ρωσία (Στ. Τσερτσέσοβ): Σαφόνοφ, Φερνάντες (25΄Καραβάεφ), Ντιβέεφ, Ντζικίγια, Κουζάεφ, Ζόμπνιν, Μπαρίνοφ, Οζντόεφ (61΄Ζεμαλέτνιντοφ), Μίραντσουκ (85΄Μούχιν), Τζιούμπα (85΄Σομπόλεφ), Γκολόβιν.

Πρόγραμμα και αποτελέσματα 2ης αγωνιστικής:

Φινλανδία-Ρωσία 0-1
(45’+2’ Μίραντσουκ)

Δανία-Βέλγιο (17/6, 18:00)

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου

1.Βέλγιο 3 (3-0) *
2.Ρωσία 3 (1-3)
3.Φινλανδία 3 (1-1)
4.Δανία 0 (0-1)*

*με ματς λιγότερο

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής:

Ρωσία-Δανία (21/6, 22:00)
Φινλανδία-Βέλγιο (21/6, 22:00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x