Euro 2024

Γερμανία: Σκέψεις για αλλαγή συστήματος για να «χωρέσει» ο Χάβερτζ

Ο Χάβερτζ ενδεχομένως να ωθήσει τον Λεβ να επιλέξει ένα περισσότερο επιθετικό σχήμα.

Έντονες είναι οι φήμες στη Γερμανία που θέλουν τους διεθνείς, αλλά και τους υπεύθυνους να είναι απογοητευμένοι από την επιλογή του Γιοακιμ Λεβ να χρησιμοποιεί ένα αμυντικογενές σύστημα στα τελευταία παιχνίδια της ομάδας.

Ο Λεβ, μετά το στραπάτσο στα γήπεδα της Ρωσίας με τον αποκλεισμό από τη φάση των ομίλων του Μουντιάλ, αποφάσισε να υιοθετήσει μια περισσότερο αμυντική τακτική. Έτσι σε πολλά ματς, που ακολούθησαν η Γερμανία παρατάσσεται με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, κάτι που όταν συμβαίνει ουσιαστικά περιορίζει στους 3 τους επιθετικογενείς παίκτες στην 11άδα, τους Μίλερ, Γκνάμπρι και Σανέ.

Όμως η παρουσία του Χάβερτζ στο αγγλικό πρωτάθλημα με αποκορύφωμα το γκολ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ έχει προκαλέσει εντονότερο προβληματισμό και σκέψεις για μια αλλαγή. Έτσι η απογοήτευση από τα κακά αποτελέσματα και οι εμφανίσεις του νεαρού έχουν αυξήσει αρκετά το ενδεχόμενο, αλλά και τις σκέψεις του ίδιου του Λεβ να... τολμήσει και πάλι ένα περισσότερο επιθετικό σχήμα, με την Γερμανία να παίζει όπως την γνωρίζαμε στις άλλες μεγάλες διοργανώσεις.

Εάν θα γίνει τελικά η αλλαγή αυτή, θα φανεί στο ματς με τη Γαλλία για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων στις 15 Ιουνίου. Ωστόσο δεν αποκλείεται να δοκιμάσει ένα σχήμα τέτοιο ο Λεβ και στο φιλικό με τη Λετονία την Δευτέρα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x