Euro 2024

Είχε... άσους στο μανίκι ο Μαντσίνι και η Ιταλία έφυγε για οκτάδα!

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι έβγαλε το... μαγικό του ραβδάκι και οι δύο από τις αλλαγές του, Κιέζα-Πεσίνα σκόραραν στην παράταση για να χαρίσουν την πρόκριση στην Ιταλία κόντρα στην αξιόμαχη Αυστρία (2-1).

Τα είδε... όλα, αλλά πήρε το εισιτήριο για την οκτάδα η Ιταλία!

Με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι να βάζει το χεράκι του και να αλλάζει την ομάδα του, η Ιταλία λύγισε 2-1 την Αυστρία στην παράταση και προκρίθηκε στην επόμενη φάση όπου θα αντιμετωπίσει μία εκ των Πορτογαλία ή Βέλγιο.

Στο μυαλό του κόουτς

Με 4-3-3 παρέταξε την Ιταλία ο Ρομπέρτο Μαντσίνι. Ο Ντοναρούμα στην εστία, με τους Ντι Λορέντζο, Μπονούτσι, Ατσέρμπι, Σπινατσόλα στην άμυνα. Μπαρέλα, Ζορζίνιο, Βεράτι η τριάδα στα χαφ, με τους Μπεράρντι, Ινσίνιε να πλαισιώνουν τον Ιμόμπιλε στην επίθεση.

Με 4-2-3-1 κατέβασε την Αυστρία ο Φράνκο Φοντά. Ο Μπάχμαν στο τέρμα, με τους Λάινερ, Ντράγκοβιτς, Χιντερέγκερ, Αλάμπα στην τετράδα της άμυνας. Γκρίλιτς και Σλάγκερ οι δύο στον άξονα, με τους Λάιμερ, Ζάμπιτσερ, Μπαουμγκάρτνερ στην μεσοεπιθετική τριπλέτα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Αρναούτοβιτς.

Το ματς

Η Ιταλία ξεκίνησε το παιχνίδι με τον κλασικό συνηθισμένο τρόπο. Έδωσε μπάλα και χώρους στην Αυστρία, η οποία κυκλοφορούσε με ηρεμία την μπάλα και προσπαθούσε να βάλει στο παιχνίδι τον Αρναούτοβιτς. Όσο περνούσαν τα λεπτά, πάντως, η «σκουάντρα ατζούρα» άρχιζε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και να απειλεί, βάζοντας στην επιθετική της λειτουργία τους Σπινατσόλα, Μπαρέλα.



Ο πρώτος είχε την πρώτη φάση στο ματς στο 12', όταν σούταρε άουτ από πλάγια θέση, με τον δεύτερο να βλέπει τον Μπάχμαν να βγάζει δύσκολα με τα πόδια το σουτ που επιχείρησε πέντε λεπτά μετά. Στα... καπάκια ο Αρναούτοβιτς κινήθηκε στο όριο και έφυγε στην πλάτη της άμυνας των Ιταλών, αλλά το βολέ που επιχείρησε πέρασε πάνω από την εστία. Η καλύτερη φάση του ημιχρόνου, πάντως, ήρθε στο 32ο λεπτό όταν ο Ιμόμπιλε έπιασε τρομερό σουτ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας και δεν του επέτρεψε να σκοράρει ένα πανέμορφο τέρμα, με τον Μπάχμαν στο 43' να βγάζει το σουτ του Σπινατσόλα.




Παρότι κανείς θα περίμενε την Αυστρία να παίξει πιο κλειστά στο δεύτερο μέρος, αλλά δεν συνέβη αυτό. Οι παίκτες του Φράνκο Φόντα πίεζαν ψηλά, έκλεβαν μπάλες και ήταν απειλητικοί, ενώ... σόκαραν τους Ιταλούς στο 65ο λεπτό όταν ο Αλάμπα πήρε την πρώτη κεφαλιά-πάσα και ο Αρναούτοβιτς σκόραρε από κοντά. Παρόλα αυτά, οι καρδιές των Ιταλών ήρθαν στη θέση τους αφού μετά την εξέταση του VAR το γκολ δεν μέτρησε καθώς ο Αυστριακός φορ ήταν εκτεθειμένος. Αυτή η φάση ξύπνησε τους Ιταλούς, οι οποίοι πήραν τα ηνία και πίεζαν αλλά αδυνατούσαν να φτάσουν σε καθαρή τελική. Το ματς πήγαινε ολοταχώς για παράταση, ο Μαντσίνι έβαλε μέσα τους Κιέζα, Μπελότι και έβγαλε του Μπεράρντι, Ιμόμπιλε.



Το ματς είχε πάει στην παράταση, εκεί όπου οι Ιταλοί χτύπησαν δις στο πρώτο μέρος με τον Μαντσίνι να έχει βάλει το... χεράκι του σε αυτό. Διότι, αρχικά ο Κιέζα στο 95' με τρομερή κίνηση και σουτάρα μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ για την «σκουάντρα ατζούρα», με τον Πεσίνα να χτυπάει δέκα λεπτά αργότερα με ωραία ντρίμπλα σε μικρό χώρο και άψογο διαγώνιο τελείωμα για το 2-0.



Οι Ιταλοί ήταν καβάλα στ' άλογο, με την Αυστρία να το παλεύει και να δικαιώνεται, αφού μείωσε στο 115' με κεφαλιά του Κάλαϊτζιτς που μόλις είχε μπει στο ματς και άγχωσε τους Ιταλούς, που με νύχια και δόντια κράτησε τη νίκη και την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.





MVP: Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι με τις κινήσεις του από τον πάγκο έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της Ιταλίας, αφού οι αλλαγές του σκόραραν και έφεραν την πρόκριση κόντρα στην Αυστρία.

Η σφυρίχτρα: Ο Τέιλορ είχε να διαχειριστεί ένα δύσκολο ματς, αλλά τα πήγε περίφημα.

Ιταλία (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Μπονούτσι, Ατσέρμπι, Σπινατσόλα, Ντι Λορέντσο, Ζορζίνιο, Μπαρέλα (67' Πεσίνα), Βεράτι (67' Λοκατέλι), Μπεράρντι (84' Κιέζα), Ινσίνιε (108' Κριστάντε), Ιμόμπιλε (84' Μπελότι)

Αυστρία (Φράνκο Φόντα): Μπάχμαν, Χίντερεγκερ, Ντράγκοβιτς, Λάινερ (114' Τρίμερ), Αλάμπα, Γκίλιτς (106' Σεμπ), Σλάγκερ (106' Γκρέγκοριτς), Λάιμερ (114' Ιλσάνκερ), Ζάμπιτσερ, Μπάουμγκαρτνερ (90' Σεπ), Αρναούτοβιτς (97' Κάλαϊτζιτς).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x