Euro 2024

Τσεχία για νοκ άουτ, Κροατία σε... κίνδυνο!

Οι σκληροτράχηλοι Τσέχοι πήραν την ισοπαλία (1-1) από τους Κροάτες, που έχουν έναν μόλις βαθμό μετά από δύο αγωνιστικές και κινδυνεύουν!

Με τον Πάτρικ Σικ να βρίσκει δίχτυα για τρίτη φορά στο φετινό Euro, η Τσεχία κράτησε στο 1-1 την Κροατία και ανέβηκε στην κορυφή του 4ου ομίλου – αναμένεται φυσικά η αναμέτρηση της Αγγλίας με την Σκωτία στις 22:00.

Το αποτέλεσμα αυτό φέρνει... μπελάδες στους Κροάτες, που με μόλις έναν βαθμό μετά από δύο αγωνιστικές είναι στην τρίτη θέση του γκρουπ.

Στο μυαλό του κόουτς

Και οι δύο προπονητές επέλεξαν σχηματισμό 4-2-3-1, με τον Ζλάτκο Ντάλιτς να έχει τον Λιβάκοβιτς κάτω από τα δοκάρια και τους Βρσάλκο, Λόβρεν, Βίντα και Γκβάρντιολ στην άμυνα. Ακλόνητοι στον άξονα οι Μόντριτς-Κόβατσιτς, με τους Πέρισιτς, Κράμαριτς και Μπρέκαλο να βρίσκονται πίσω από τον Ρέμπιτς.

Από την άλλη, ο Γιάροσλαβ Σιλχάβι επέλεξε τον Βάτσλικ στο τέρμα, και τους Κουφάλ, Τσελούστκα, Κάλας και Μπορίλ στην τετράδα της άμυνας. Χόλες και Σούτσεκ το δίδυμο των χαφ, με Μάζοπουστ, Νταρίντα και Γιάνκτο πίσω από τον Σικ.

Το ματς

Το πρώτο ημίχρονο δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητες. Οι Τσέχοι μπήκαν πιο δυνατά, με τον Σούτσεκ να έχει κεφαλιά άουτ στο 4’ και τον Γιάνκτο να είναι άστοχος στο σουτ που επιχείρησε στο 12’. Στο 18ο λεπτό ήταν η σειρά του Σικ να απειλήσει, την ώρα που οι Κροάτες είχαν σοβαρό πρόβλημα στη δημιουργία. Μόλις στο 23’ ήρθε η πρώτη τους επικίνδυνη στιγμή, με τον Βάτσλικ να μαζεύει το σουτ του Πέρισιτς.



Στο 33’, ο Λόβρεν χτύπησε με τον αγκώνα του τον Σικ σε εναέρια μονομαχία και ο Ντελ Θέρο Γκράντε έδειξε πέναλτι κατόπιν ελέγχου στο VAR, με τον Τσέχο φορ να ευστοχεί (37’) και να φτάνει τα τρία γκολ στον θεσμό! Οι τυπικά γηπεδούχοι άγγιξαν το 1-1 λίγα δευτερόλεπτα αργότερα όμως ο Ρέμπιτς αστόχησε από κοντά.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τους Κροάτες να επιτίθενται πιο δυναμικά και να φτάσουν στην ισοφάριση μόλις στο 47’! Σκόρερ ο Πέρισιτς, που έπιασε ένα τρομερό σουτ από πλάγια θέση μέσα από την περιοχή, νικώντας τον Βάτσλικ.



Στο 53’ ο Σούτσεκ απείλησε με ωραίο συρτό σουτ έξω από την περιοχή και στο 61’ η κεφαλιά του Σικ πέρασε άουτ, με τους τυπικά φιλοξενούμενους να δείχνουν πως συνήλθαν από το σοκ της γρήγορης ισοφάρισης. Ο Βλάσιτς απείλησε στο 72', ο Πέτκοβιτς έψαξε κι αυτός το γκολ στο 89', όμως δεν άλλαξε τίποτα και το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους. Ένα τέλος που ήρθε... 20 δευτερόλεπτα από τον Ντελ Θέρο Γκράντε, με τους παίκτες να απορούν με την κίνηση του ρέφερι...

MVP: Για μία ακόμη φορά έκανε τη διαφορά, κερδίζοντας πέναλτι και ευστοχώντας για το 1-0. Ο Πάτρικ Σικ είναι αυτήν την στιγμή πρώτος σκόρερ στον θεσμό και θα μπορούσε να έχει και περισσότερα από τρία γκολ αν εκμεταλλευόταν και κάποια από τις άλλες ευκαιρίες που είχε σήμερα.

Τα highlights του αγώνα



Κροατία (Ζλ. Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Βρσάλκο, Βίντα, Λόβρεν, Γκβάρντιολ, Κόβατσιτς (87' Μπρόζοβιτς), Μόντριτς, Πέρισιτς, Κράμαριτς (62’ Βλάσιτς), Μπρέκαλο (46’ Ιβάνουσεκ), Ρέμπιτς (46’ Πέτκοβιτς).

Στον πάγκο: Κάλινιτς, Σλούγκα, Τσαλέτα-Καρ, Πάσαλιτς, Όρσιτς, Μπαντέλι, Ζουράνοβιτς, Μπράνταριτς.

Τσεχία (Γ. Σιλχάβι): Βάτσλικ, Κουφάλ, Τσελούστκα, Κάλας, Μπορίλ, Σούτσεκ, Χόλες (63’ Κραλ), Μάζοπουστ (63’ Χλόζεκ), Νταρίντα (87’ Μπαράκ), Γιάνκτο (74’ Σέβτσικ), Σικ (74’ Κρμέντσικ).

Στον πάγκο: Μάντους, Κούμπεκ, Καντεράμπεκ, Μπράμπετς, Ζίμα, Βίντρα, Πέκχαρτ.

Διαιτητής: Ντελ Θέρο Γκράντε
Βοηθοί: Γιούστε, Φερνάντεθ
4ος: Σάρερ
VAR: Μουνουέρα

Δείτε ΕΔΩ το live του αγώνα.

Τα αποτελέσματα της δεύτερης αγωνιστικής του Δ’ ομίλου:

Κροατία-Τσεχία 1-1
(47’ Πέρισιτς – 37’ πεν. Σικ)

Αγγλία-Σκωτία 0-0

Η βαθμολογία

1.Τσεχία 4 (3-1)
2.Αγγλία 4 (1-0)
3.Κροατία 1 (1-2)
4.Σκωτία 1 (0-2)

Η επόμενη και τελευταία αγωνιστική:

Κροατία-Σκωτία (22/6)
Τσεχία-Αγγλία (22/6)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x