Euro 2024

Τρελη ματσάρα με νικήτρια την Ολλανδία!

Από την κόλαση στον... παράδεισο η Ολλανδία, που είδε την Ουκρανία να γυρίζει από το 2-0 αλλά ο Ντάμφρις χάρισε τελικά στους «οράνιε» το τρίποντο σε ένα τρελό παιχνίδι (3-2).

Γλίτωσε... τρελό κάζο η επτάψυχη Ολλανδία! Οι «οράνιε» είδαν την Ουκρανία να γυρίζει από το πουθενά στο ματς, κάνοντας το 2-0... 2-2 αλλά ο Ντάμφρις βγήκε μπροστά και χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του (3-2), για να ξεκινήσουν με το δεξί στο Euro.

Απίθανο δεύτερο ημίχρονο, όπου μπήκαν και τα πέντε γκολ του αγώνα με την Ουκρανία να μένει τελικά με άδεια χέρια και την Ολλανδία να παίρνει μια δίκαιη αλλά αγχωτική νίκη.

Στο μυαλό του κόουτς

Με 3-5-2 κατέβασε την Ολλανδία ο Φρανκ Ντε Μπουρ. Ο Στεκέλεμπουργκ κάτω από τα δοκάρια, με τους Τίμπερ, Ντε Βράι, Μπλιντ στην τριάδα των στόπερ. Ντάμφρις και Φαν Άανχολτ τα δύο μπακ-χαφ, με τους Ντε Ρόουν, Ντε Γιονγκ, Βαϊνάλντουμ στην τριάδα των χαφ και τον Ντεπάι να κινείται περιμετρικά του Βέγκορστ.

Με 4-1-4-1 παρέταξε την Ουκρανία ο Αντρέι Σεβτσένκο. Ο Mπούστσαν στην εστία, με τους Καραβάεφ, Ζαμπαρνι, Ματβιγένκο, Μικολένκο στην άμυνα. Ο Ζιντσένκο καθαρός κόφτης μπροστά από τα στόπερ, με τους Γιαρμολένκο, Σίντορτσουκ, Μαλινόφσκι, Ζουμπκόφ τετράδα σε ευθεία, πίσω από τον προωθημένο Γιάρεμτσουκ.

Το ματς

Φρενήρης ο ρυθμός στο ξεκίνημα του αγώνα, με την Ουκρανία να ανεβάζει τις γραμμές της και να το εκμεταλλεύτεται ο Ντεπάι για την πρώτη του τελική που έβγαλε ο Μπούστσαν στο 2'. Τέσσερα λεπτά μετά ο κίπερ των Ουκρανών βγήκε ξανά νικητής στο τετ-α-τετ με τον Ντάμφρις, ενώ στα... καπάκια ο Βαϊνάλντουμ σούταρε άουτ από πλεονεκτική θέση. Οι Ολλανδοί πατούσαν εξαιρετικά, δημιουργούσαν και απειλούσαν αλλά δεν ήταν συγκεντρωμένοι στην τελική προσπάθεια, με τον Αντρέι Σεβτσένκο να αναγκάζεται στο 13' να περάσει τον Μάρλος στη θέση του τραυματία Ζουμπκόφ.





Σιγά-σιγά οι Ουκρανοί άρχισαν να ισορροπούν έχοντας κοντά τις γραμμές τους, ενώ έβγαιναν ταχύτατα στην κόντρα-επίθεση και απειλούσαν. Παρόλα αυτά, δεν είχαν κάποια ιδιαίτερη φάση για να φτάσουν στο γκολ και πάλι καλά να λένε που δεν πήγαν με την πλάτη στον τοίχο στα αποδυτήρια. Και αυτό διότι η Ολλανδία έχασε ένα... τσουβάλι ευκαιρίες στο φινάλε του πρώτου μέρους, όταν ο Βαϊνάλντουμ αρχικά νικήθηκε από τον Μπούστσαν (39') και στα... καπάκια ο Ντάμφρις από την σέντρα του Ντεπάι αστόχησε από την μικρή περιοχή.




Η Ουκρανία είχε βγάλει αλώβητη το ημίχρονο, με τον Φρανκ Ντε Μπουρ και τους παίκτες του να μην αγχώνονται. Πήραν τα ηνία από το 46' και άρχισαν να πιέζουν, βρίσκοντας το γκολ στο 52ο λεπτό όταν ο εξαιρετικός μέχρι τότε Μπούστσαν έκανε κακό διώξιμο και ο Βαϊνάλντουμ άνοιξε το σκορ. Επτά λεπτά αργότερα δε, ο Βέγκορστ πήρε το ριμπάουντ από την κακή απομάκρυνση των Ολλανδών για το 2-0, δείχνοντας να... καθαρίζει το ματς. Παρόλα αυτά, οι Ολλανδοί χαλάρωσαν και οι Ουκρανοί τους... τιμώρησαν! Αρχικά, ο Γιαρμολένκο με απίθανο πλασέ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Στεκέλενμπουργκ (75') και τέσσερα λεπτά μετά ο Γιάρεμτσουκ με κεφαλιά... εκτέλεσε τον Ολλανδό κίπερ για το 2-2 και για να σοκάρει τους Ολλανδούς στις κερκίδες του γηπέδου.

Παρόλα αυτά, η Ολλανδία δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και ο κορυφαίος του γηπέδου, Ντάμφρις, με κεφαλιά νίκησε τον Μπούστσαν που δεν έβαλε καλά τα χέρια του για το τελικό 3-2 και την αγχωτική νίκη των «οράνιε».




MVP: Ο Ντάμφρις κάνει τη σέντρα στο πρώτο γκολ, εμπλέκεται στο δεύτερο και σκοράρει το τρίτο! Τι άλλο να κάνει ο φουλ μπακ των Ολλανδών?!

Η σφυρίχτρα: Εύκολο παιχνίδι από τον Φέλιξ Μπριχ, δεν σφύριξε πολύ και πέρασε σχετικά απαρατήρητος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x