Euro 2024

Τουρκία-Ουαλία: Μάχη για τη 2η θέση και... βλέπουμε

Η Τουρκία αντιμετωπίζει την Ουαλία για τον Α’ όμιλο σε ένα ματς που θα κρίνει πολλά για την πρόκριση στα νοκ άουτ του Euro.

Στην πρεμιέρα του Euro, η Τουρκία είχε αντέξει για ένα ημίχρονο προτού υποκύψει στην ανωτερότητα της Ιταλίας και ηττηθεί τελικά με το βαρύ 3-0.



Απόψε, στις 19:00 (ΑΝΤ1, sport-fm.gr και ενημέρωση από bwinΣΠΟΡ FM 94,6) η ομάδα του Σενόλ Γκιουνές αντιμετωπίζει την Ουαλία για τη 2η αγωνιστική του Α’ ομίλου, με τους παίκτες του Ρομπ Πέιτζ να έχουν... προίκα τον ένα βαθμό από το 1-1 με την Ελβετία πριν από μερικές ημέρες.

Ο αγώνας θα γίνει στο... φιλικό προς τους τυπικά γηπεδούχους, Ολυμπιακό Στάδιο του Μπακού, παρουσία 31.000 θεατών.

Για τους Τούρκους, το ματς αυτό αποτελεί ευκαιρία για να μπουν ξανά στο κόλπο της 2ης θέσης ή, στη χειρότερη, της 3ης (που δύναται να δώσει εισιτήριο για τα νοκ άουτ). Δίχως βαθμό, και με κακή διαφορά τερμάτων (0-3), η εθνική ομάδα της γειτονικής χώρας χρειάζεται θετικό αποτέλεσμα προκειμένου να παραμείνει ζωντανή, την ώρα που οι Ουαλοί έχουν την ευκαιρία να κάνουν πολύ μεγάλο βήμα πρόκρισης σε περίπτωση νίκης.

Θα χρειαστεί βέβαια καλύτερη εμφάνιση από το ματς της πρεμιέρας, όπου μπορεί να πήραν το 1-1 από την Ελβετία, όμως αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα και θα μπορούσαν να έχουν ηττηθεί αν ήταν πιο εύστοχη η ομάδα του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς.



Παραδόξως, παρότι, μετέχουν ανελλιπώς σε προκριματικά Euro και Παγκοσμίου Κυπέλλου, οι δύο ομάδες έχουν να κοντραριστούν πάρα πολύ καιρό. Συγκεκριμένα, τελευταία τους συνάντηση ήταν το... 6-4 υπέρ των Τούρκων το 1997, με τον συνολικό απολογισμό να είναι τρεις νίκες για τους Ουαλούς, δύο ισοπαλίες και δύο νίκες για την Τουρκία.

Οι πιθανές ενδεκάδες

Τουρκία (Σ. Γκιουνές): Τσακίρ – Τσελίκ, Ντεμιράλ, Σογιουντσού, Μεράς – Αϊχάν, Τουφάν – Καχβετσί, Τσαλχάνογλου, Ουντέρ – Γιλμάζ.

Ουαλία (Ρ. Πέιτζ): Γουόρντ – Ρόμπερτς, Μέφαμ, Ρόντον, Ντέιβις – Άλεν, Μόρελ – Μπέιλ, Ράμσεϊ, Τζέιμς – Μουρ.

Σφυρίζει ο Πορτογάλος Αρτούρ Ντίας, βοηθοί του θα είναι οι Ρούι Ταβάρες και Πάουλο Σοάρες, ενώ 4ος ορίστηκε ο Μπάρτος Φρανκόφσκι. Στο VAR, ο Ζοάο Πινιέιρο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x