Euro 2024

Πέντε παικταράδες που περιμένουμε να «λάμψουν» στο Euro 2024!

Ελάχιστες μέρες έχουν απομείνει για τη σέντρα στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση στην Ευρώπη και το sport-fm.gr περιμένει την αγωνιστική «εκτόξευση» πέντε ποδοσφαιριστών.

Επιτέλους έχουμε «αληθινό» καλοκαίρι! Μετά από μία τριετία χωρίς καλοκαιρινό ποδοσφαιρικό event, αφού το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 μας βρήκε με μπουφάν, σκούφους και κασκόλ, υπάρχει και πάλι αγωνιστική δράση με το Euro της Γερμανίας.

Παραλία, μαγιό, μπύρες σε συνδυασμό με ματς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κάνουν καλύτερη την πιο χαλαρή εποχή του χρόνου. Αρκετοί παίκτες θα δώσουν το παρόν στη διοργάνωση, άλλοι με εμπειρία, άλλοι χωρίς. Όλοι όμως έχουν την τύχη να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους και το sport-fm.gr εντοπίζει μία πεντάδα από αυτούς που μπορούν να ηγηθούν στα γήπεδα της Γερμανίας.

Ντόμινικ Σόμποσλαϊ
Στην κορυφή της λίστας είναι ο Ούγγρος μέσος της Λίβερπουλ. Ναι, για να τον πάρει στην ομάδα του ο Γιούργκεν Κλοπ σημαίνει ότι κάνει κάτι πάρα πολύ καλά. Όντως ο Ντόμινικ Σόμποσλαϊ είναι ένα παιδί με απίστευτο ταλέντο, παρουσίασε δείγματα αυτού τη φετινή σεζόν στην Premier League, όμως λίγο η προσαρμογή στα νέα δεδομένα, λίγο η διαφορά στην ένταση σε σχέση με τη Bundesliga δεν του επέτρεψαν να πιάσει τη μέγιστη απόδοση.



Με την εθνική της χώρας του όμως είναι άλλος… άνθρωπος. Αγωνίζεται πιο ψηλά σε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ έχει έναν πιο ελεύθερο ρόλο από ότι στη Λίβερπουλ. Ο «Σόμπο» κινείται σε όλες τις θέσεις πίσω από τον επιθετικό, κρατάει και μεταφέρει τη μπάλα από την άμυνα στην επίθεση. Είναι ο «μαέστρος» των Μαγυάρων. Επίσης αναλαμβάνει τις στημένες φάσεις, αφού είναι «μετρ» στις εκτελέσεις φάουλ και κόρνερ. Η γενικότερη παρουσία του με το εθνόσημο έχει δημιουργήσει υψηλές προσδοκίες στο λαό της χώρας. Στον Σόμποσλαϊ στηρίζουν τις ελπίδες τους για πρόκριση στους «16» απέναντι σε Σκωτία, Ελβετία και Γερμανία.

Τσάβι Σίμονς
Εάν υπάρχει μία ομάδα με σταθερή παρουσία και μακρά πορεία σε εθνικές διοργανώσεις αυτή είναι η Ολλανδία. Σπάνιες φορές έχει απογοητεύσει. Πρόσφατο είναι το παράδειγμα του Κατάρ, που αρνήθηκε να αποκλειστεί από την μετέπειτα Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Αργετινή στην κανονική διάρκεια. Επέστρεψε από το 0-2 και εν τέλει «λύγισε» στα πέναλτι.



«Διψασμένη» λοιπόν από τον συγκεκριμένο αποκλεισμό, πήρε το πειστικά το εισιτήριο από τα προκριματικά του Euro στον όμιλο με την εθνική μας ομάδα. Εκείνος που ξεχώρισε τόσο στο παιχνίδι του «Phillips Stadion» όσο και σε εκείνο της «OPAP Arena» ήταν ο Τσάβι Σίμονς. Ο νεαρός επιτελικός ήταν ο κινητήριος μοχλός των «οράνιε» αναλαμβάνοντας όλες τις ευθύνες έξω από την αντίπαλη περιοχή.
Πιο ώριμος από ποτέ, αφού στην αρχή της καριέρας του είχε κάποια θεματάκια… έπαρσης, ικανοποιεί τις προσδοκίες που υπήρχαν πάντα προς το πρόσωπό του. Με τη φανέλα της Λειψίας μέτρησε φέτος 10 γκολ και 13 ασίστ σε Bundesliga και Champions League και τώρα είναι έτοιμος για «απογείωσε» με τα πορτοκαλί.

Αρντά Γκιουλέρ
Στη La Liga πήραμε μία «γεύση» των ικανοτήτων του. Στιγμές μαγείας που μας προϊδεάζουν για το μέλλον του συγκεκριμένου. Προφανώς στη Ρεάλ Μαδρίτης και την πρώτη του χρονιά στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» δεν είχε τον απαραίτητο χρόνο, οπότε το Euro είναι η ευκαιρία του να καθιερωθεί και να γίνει γνωστό το όνομά του.



Όπως οι προαναφερθέντες Σόμποσλαϊ και Σίμονς, έτσι και ο 19χρονος Τούρκος θα «αλωνίσει» στις θέσεις γύρω από τον προωθημένο του Βιτσέντζο Μοντέλα. Ο Ιταλός κόουτς ποντάρει στη άριστη τεχνική κατάρτιση του νεαρού, αλλά και την ευχέρεια στο σκοράρισμα. Σε μόλις τέσσερις συμμετοχές εκ των 10 συνολικά, ο Γκιουλέρ σκόραρε έξι φορές! Σε θεωρητικά «ανοιχτό» όμιλο με Πορτογαλία, Τσεχία και Γεωργία, ο θαυματουργός μέσος μπορεί να ξεχωρίσει και να παίξει καθοριστικό ρόλο στην πρόκριση της Τουρκίας.

Μπένιαμιν Σέσκο
Το αουτσάιντερ του τρίτου ομίλου είναι η Σλοβενία των δικών μας Άντρατζ Σπόραρ, Άνταμ Τσέριν και Μπένιαμιν Βέρμπιτς. Απέναντι σε Αγγλία, Σερβία και Δανία φαντάζει δύσκολο έως ακατόρθωτο να καταλάβει μία από τις δύο πρώτες θέσεις ή έστω να προκριθεί ως καλύτερη τρίτη.

Euro 2024: Πέντε παικταράδες που περιμένουμε να «λάμψουν»

Προβάδισμα να αγωνιστεί βασικός έναντι του σέντερ φορ του Παναθηναϊκού έχει ξεκάθαρα ο Μπένιαμιν Σέσκο. Ο «killer» της Λειψίας είναι η «αχτίδα φωτός» των Σλοβάκων για κάτι καλό στον θεσμό. Τα 18 φετινά γκολ σε ηλικία μόλις 21 ετών τον κατατάσσουν στο πιο hot ονόματα του φετινού καλοκαιριού. Ήδη οι περισσότεροι σύλλογοι των μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων εξετάζουν την δαπανηρή αγορά του. Πριν η τιμή του «εκτοξευθεί» σε άπιαστα νούμερα από ενδεχόμενα «όργια» και πολλά γκολ στα γήπεδα της Γερμανίας.

Ντούσαν Βλάχοβιτς
Μία από τις χώρες που παράγει και εξάγει πλούσιο ποδοσφαιρικό ταλέντο είναι η Σερβία. Κάπως έτσι πάντοτε υπήρχε η προσδοκία της επιτυχίας, πότε όμως δεν ήρθε αυτή. Κατά καιρούς σπουδαίοι ποδοσφαιριστές δεν κατάφεραν να πετύχουν κάτι μεγάλο ή τουλάχιστον να οδηγήσουν τη Σερβία σε μεγάλη διοργάνωση.

Το νέο υλικό με επικεφαλής τον Τάντιτς «καταγράφει» δεύτερη σερί παρουσία σε τελική φάση θεσμού. Μετά το Μουντιάλ του Κατάρ, η ομάδα του Ντράγκαν Στοΐκοβιτς θα είναι και στο Euro της Γερμανίας με στόχο αυτή τη φορά τη διάκριση. Με «αιχμή του δόρατος» έναν άλλον Ντούσαν. Τον Βλάχοβιτς.

Euro 2024: Πέντε παικταράδες που περιμένουμε να «λάμψουν»

Ο παίκτης της Γιουβέντους προέρχεται από μία εξαιρετική σεζόν με 18 γκολ σε Serie A και Coppa Italia. Πιο ώριμος και ολοκληρωμένος από ποτέ αναμένεται να «κουβαλήσει» την επίθεση με την υποστήριξη των Γκατσίνοβιτς και Ζίφκοβιτς στις πτέρυγες. Άλλωστε, ο όμιλος με Αγγλία, Δανία και Σλοβενία προσφέρεται για έναν αξιόλογο αριθμό τερμάτων. Εάν πετύχει τουλάχιστον δύο, ίσως και να είναι ο λόγος που η Σερβία θα προκριθεί στην επόμενη φάση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x