Euro 2024

Φουριόζα στη… μάχη της ουράς η Ιρλανδία - Η βαθμολογία και το πρόγραμμα στον όμιλο της Εθνικής

Η Ιρλανδία πήρε τη... μάχη των αποκλεισμένων, με ευρεία επικράτηση (0-4) στην έδρα του Γιβραλτάρ, που άφησε χωρίς βαθμό και γκολ. Δείτε τη βαθμολογία και το πρόγραμμα στον όμιλο της Εθνικής Ελλάδος.

Προσπάθησε, αλλά δεν τα κατάφερε (0-1) η Εθνική Ελλάδος κόντρα στην Ολλανδία.

Πλέον, η πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2024 μέσω του 2ου προκριματικού ομίλου, όχι μόνο δεν είναι στο χέρι της, αλλά ουσιαστικά έχει κριθεί υπέρ των «οράνιε».

Κι αυτό διότι -με τη Γαλλία φυσικά να έχει περάσει ως μόνη πρώτη- οι δύο ομάδες έχουν αμφότερες μεν από 12 βαθμούς. Ωστόσο, στις δύο εναπομείνασες αγωνιστικές, εκείνη του Ρόναλντ Κούμαν έχει αφενός ματς παραπάνω (η Ελλάδα έχει ρεπό την επόμενη), αφετέρου αντιμετωπίζει τις αποκλεισμένες Ιρλανδία (εντός) και Γιβραλτάρ (εκτός), ενώ το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα υποδέχεται τους «τρικολόρ».

Να σημειωθεί, δε, ότι σε περίπτωση ισοβαθμίας η Ολλανδία υπερέχει της Ελλάδας, μετά τις δύο νίκες στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Φυσικά, η έκβαση του Γιβραλτάρ-Ιρλανδία δεν επηρέασε την υπόθεση «πρόκριση», παρά μόνο τη μάχη για την... αποφυγή της τελευταίας θέσης, την οποία «καπάρωσαν» οι γηπεδούχοι.

Οι φιλοξενούμενοι, λοιπόν, πήραν ευρεία νίκη (0-4), έφτασαν τους 6 πόντους και άφησαν χωρίς βαθμό αλλά και γκολ τους αντιπάλους τους.

Η υπεροχή της Ιρλανδίας ήταν καθολική παίρνοντας γρήγορα-γρήγορα προβάδισμα δύο τερμάτων. Αμφότερα προήλθαν από ωραία συνεργασία από τα δεξιά. Το βαρύ «πυροβολικό» τους, Έβαν Φέργκιουσον, άνοιξε το σκορ στο 8' με πλασέ στην κίνηση, ενώ ο Τζόνστον έκανε το 2-0 στο 28', με την μπάλα να χτυπά στο δοκάρι ύστερα από δικό του σουτ, εν συνεχεία πάνω του, για να καταλήξει στα δίχτυα.

Η ομάδα του Στέφεν Κένι έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην επικράτησή της στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 60', ύστερα από εκτέλεση κόρνερ και τρομερή πάσα του ΜακΓκραθ με... εναέριο τακουνάκι, ο Ντόχερτι έγραψε από κοντά το 0-3, ενώ το τελικό τελικό 0-4 διαμόρφωσε στο 80' ο Ρόμπινσον.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής:

Ελλάδα-Ολλανδία 0-1
(90'+3' πεν. Φαν Ντάικ)

Γιβραλτάρ-Ιρλανδία 0-4
(8' Φέργκιουσον, 28' Τζόνστον, 61' Ντόχερτι, 80' Ρόμπινσον)

Ρεπό: Γαλλία

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου:



Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής:

Σάββατο 18/11

Γαλλία-Γιβραλτάρ (21:45)
Ολλανδία-Ιρλανδία (21:45)

Ρεπό: Ελλάδα

Το πρόγραμμα της τελευταίας (10ης) αγωνιστικής:

Τρίτη 21/11

Ελλάδα-Γαλλία (21:45)
Γιβραλτάρ-Ολλανδία (21:45)

Ρεπό: Ιρλανδία

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x