Euro 2024

Τα δεδομένα για την Εθνική μετά την ισοπαλία της Τουρκίας με την Αρμενία

Η Τουρκία γλίτωσε την ήττα από την Αρμενία και πήρε κεφάλι στον όμιλό της και προβάδισμα για πρόκριση στο EURO μέσα από τα προκριματικά! Τι σημαίνει αυτό, όμως, για την Εθνική μας;

Η ήττα της Ελλάδας από την Ολλανδία στο Αϊντχόφεν με σκορ 3-0 υπενθύμισε με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι η Εθνική θα πρέπει να πετύχει ένα μικρό θαύμα, προκειμένου να πάρει την πρόκριση για το EURO της Γερμανίας μέσα από τα προκριματικά. Κακά τα ψέματα, τα πράγματα είναι δύσκολα για την Ελλάδα, που πρέπει να κάνει σερί νίκες και φυσικά, να επικρατήσει των «οράνιε» στην OPAP Arena τον Οκτώβριο. Με βάση, λοιπόν, τα παραπάνω καταλαβαίνει κανείς ότι έρχεται σιγά σιγά μπροστά, από το πίσω μέρος του κεφαλιού, η δεύτερη ευκαιρία της Εθνικής, που κέρδισε μέσω της εντυπωσιακής πορείας της στο Nations League της σεζόν 2022-23.

Μέσω της εν λόγω διοργάνωσης, η Ελλάδα έχει σίγουρη αυτή την ευκαιρία αν αποκλειστεί από τα προκριματικά και με δεδομένο ότι δυσκόλεψαν τα πράγματα μετά την ήττα στην Ολλανδία, είναι σημαντικό να βλέπουμε, πλέον, τι κάνουν και οι πιθανοί αντίπαλοί μας! Το βράδυ της Παρασκευής (08/09), μάλιστα, διαμορφώθηκαν κάποια δεδομένα σημαντικά, μετά την εντός έδρας ισοπαλία της Τουρκίας με την εξαιρετική Αρμενία. Οι Τούρκοι, λοιπόν, που «σώθηκαν», πετυχαίνοντας το γκολ της ισοφάρισης στο 88', στην αναμέτρηση του Εσκισεχίρ, πήραν κεφάλι στον όμιλό τους! Δεν είναι σίγουροι για πρόκριση σε καμία περίπτωση ακόμη, αλλά τα πράγματα για αυτούς στον όμιλο με Αρμενία, Κροατία, Λετονία και Ουαλία πάνε καλά.

Πρέπει να υπενθυμίσουμε, λοιπόν, εδώ ότι αν αποκλειστούμε και εμείς και οι Τούρκοι, με όσες πιθανότητες υπάρχουν πια να συμβεί αυτό, τότε θα τα πούμε στον ημιτελικό των μπαράζ του Nations League! Το παιχνίδι θα γίνει στην έδρα της ελληνικής ομάδας, δηλαδή -εκτός απροόπτου- στην OPAP Arena, στις 21 Μαρτίου 2024 και θα είναι μονό!

Τώρα, από εκεί και πέρα, ο νικητής θα αντιμετωπίσει στον τελικό (η έδρα θα καθοριστεί σε κλήρωση) τον νικητή του ζευγαριού Γεωργία-Καζακστάν, στις 26 Μαρτίου 2024. Εδώ, όμως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι, μπορεί η ομάδα του Κβαρατσκέλια, ειδικά μετά και από τη συντριβή από τους Ισπανούς, να θεωρείται ήδη σχεδόν αποκλεισμένη, αλλά το Καζακστάν το παλεύει ακόμη να πάρει την πρόκριση για το EURO μέσα από τα προκριματικά, κάνοντας την τεράστια έκπληξη. Ωστόσο, η εντός έδρας ήττα του από τη Φινλανδία, το βράδυ της Πέμπτης, το προσγείωσε απότομα και δύσκολα δεν θα χρειαστεί και αυτό τη δεύτερη ευκαιρία.

Εν κατακλείδι: Από τις τέσσερις ομάδες, που έχουν καταλάβει τις τέσσερις πρώτες θέσεις του League C του Nations League, η Τουρκία έχει τις πιο ρεαλιστικές πιθανότητες για πρόκριση μέσα από τα προκριματικά! Τι σημαίνει αυτό;

Να θυμίσουμε ότι η ομάδα με την υψηλότερη βαθμολογία στο League C του Νations League, δηλαδή η Γεωργία (16 βαθμοί), θα παίξει με εκείνη, που έχει τη χαμηλότερη (Καζακστάν-13 βαθμοί) και η δεύτερη (Ελλάδα-15 βαθμοί) με την τρίτη (Τουρκία-13 βαθμοί), στις έδρες των πρώτων.

Αν τώρα η Τουρκία προκριθεί μέσα από τα προκριματικά στο EURO και φυσικά η Ελλάδα αποκλειστεί, η ομάδα του Πογέτ θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό το Λουξεμβούργο. Για να μην το… κουράζουμε, επειδή το Nations League είναι μια μικρή σπαζοκεφαλιά, οποιαδήποτε ομάδα από τις τέσσερις των playoffs από το League C προκριθεί από τα προκριματικά στην τελική φάση, τη θέση τους θα παίρνουν οι ομάδες, που είναι από κάτω! Αυτές είναι το Λουξεμβούργο, το Αζερμπαϊτζάν, το Κόσοβο και η Βουλγαρία. Με αυτήν τη σειρά. Με δεδομένο, όμως, ότι οι Τούρκοι έχουν τις πιο ρεαλιστικές ελπίδες για πρόκριση, κυρίως το Λουξεμβούργο μας νοιάζει εμάς.

Στο τραβηγμένο σενάριο τώρα, που το απίθανο Λουξεμβούργο (νίκησε 3-1 την Ισλανδία και είναι 3ο στον όμιλό του) βάλει από κάτω τη Σλοβακία και τερματίσει εκείνο στη 2η θέση, πηγαίνοντας στο EURO, θα παίξουμε στον ημιτελικό με τον αμέσως επόμενο επιλαχόντα, δηλαδή το Αζερμπαϊτζάν, που δεν έχει καμία απολύτως πιθανότητα πρόκρισης.

Εθνική: Τι σημαίνει η ισοπαλία της Τουρκίας με Αρμενία

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x