Euro 2024

Πρωτοφανής κίνηση της Adidas: Αφαιρεί το «44» από τη φανέλα της εθνικής Γερμανίας λόγω των… SS!

Πριν από το οριστικό της «διαζύγιο» με τη γερμανική Ομοσπονδία ποδοσφαίρου, η Adidas αποφάσισε να προχωρήσει σε μια πρωτόγνωρη κίνηση εξαιτίας της γραμματοσειράς που θυμίζει... Εθνικοσοσιαλισμό.

Aλλάζουν πολλά στην εθνική ομάδα της Γερμανίας από το 2027!

Όπως έχει ανακοινωθεί η ομοσπονδία του ποδοσφαίρου της χώρας, θα λύσει της συνεργασίας της με την Adidas έπειτα από 70 χρόνια κοινής πορείας έχοντας συμφωνήσει με τη Nike μέχρι το 2034.

Ωστόσο η... μετάβαση δεν θα είναι εύκολη, αφού η Adidas, έλαβε μια απόφαση-σταθμό για το υπόλοιπο της συνεργασίας τους. Αυτή αφορά την άμεση απόσυρση του αριθμού «44» από τις επιλογές των τυπώσεων των υποστηρικτών!

Και αυτό διότι με τη γραμματοσειρά που κοσμεί τη φανέλα, ο συγκεκριμένος αριθμό παραπέμπει στο έμβλημα των SS! Για τη συγκεκριμένη απόφαση ο εκπρόσωπος της Adidas, ανέφερε:

«Θα μπλοκάρουμε τον αριθμό 44 το συντομότερο δυνατό. Άνθρωποι από περίπου 100 χώρες εργάζονται στην Adidas, η εταιρεία μας υποστηρίζει την προώθηση της διαφορετικότητας και της ένταξης και, ως εταιρεία, εκστρατεύουμε ενεργά κατά της ξενοφοβίας, του αντισημιτισμού, της βίας και το μίσος»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x