Euro 2024

Η ποιότητα της μίας ενέργειας…

Χωρίς να δώσει δικαιώματα αμφισβήτησης η Εθνική έφτασε σε μία άκρως επαγγελματική νίκη επί της Λιθουανίας και παραμένει σε τροχιά… Βραζιλίας. Αποστολή στο Βίλνιους ο Σωτήρης Ταμπάκος.

Μία άκρως επαγγελματική νίκη έκανε η Εθνική Ελλάδας, η οποία δεν έδωσε δικαιώματα στη Λιθουανία να πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει εκείνη το χθεσινό ματς.

Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας μετά το 70ο λεπτό της αναμέτρησης, όμως αυτό οφείλεται στην κούραση των Ελλήνων διεθνών και εκείνοι (οι Λιθουανοί) βρίσκονται στα μέσα του πρωταθλήματός τους. Παρόλα αυτά, οι Λιθουανοί δεν είχαν κάποια αξιόλογη φάση στην εστία του Ορέστη Καρνέζη.

Σε γενικές γραμμές η εμφάνιση της «γαλανόλευκης» ήταν καλή, αν αναλογιστεί κανείς πως βρισκόμαστε στο τέλος της σεζόν και αρκετοί από τους διεθνείς έχουν επιβαρυνθεί και από τους αγώνες των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό ότι το αντιπροσωπευτικό έδειξε χαρακτήρα, ύστερα από ένα κακό αποτέλεσμα και μία κακή εμφάνιση στη Βοσνία.

Οι παίκτες της Εθνικής απέδειξαν για ακόμη μία φορά πως συσπειρώνονται στα δύσκολα και όλοι είναι μια γροθιά, όπως δήλωσε ο Γιάννης Μανιάτης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Πρέπει να τονίσουμε ότι οι διεθνείς ανταποκρίθηκαν στις ανάγκες να αγωνιστούν στον συνθετικό χλοοτάπητα. Είχαν μεν κάποιες δυσκολίες, αλλά προσαρμόστηκαν και έδειξαν πως δεν τους απασχόλησε ιδιαίτερα αυτό κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η «γαλανόλευκη» είχε άλλες τέσσερις καλές ευκαιρίες να για διευρύνει το σκορ. Ήταν, επίσης, σημαντικό το γεγονός πως η Εθνική πέτυχε νωρίς το γκολ που χρειάζονταν για να αποβάλει την πίεση που υπήρχε για να πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Όσον αφορά τα πρόσωπα που ξεχώρισαν, ο Χριστοδουλόπουλος είχε πολύ καλή παρουσία κατά τη διάρκεια όλου του αγώνα. Δεν είναι μόνο το πρώτο γκολ που πετυχαίνει με το εθνόσημο στο στήθος, αλλά βοήθησε στα μαρκαρίσματα και ήταν μέσα στις φάσεις που δημιούργησε η Εθνική.

Πρέπει να τονιστεί ότι η σέντρα του Χολέμπας ήταν εξαιρετική και ο διεθνής μεσοεπιθετικός της Μπολόνια τελείωσε με υποδειγματικό τρόπο τη φάση, κάτι που δείχνει πως έχει την ποιότητα να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες που δημιουργεί.

Κορυφαίος του ματς με βάση τη συνολική του εικόνα, τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά, ήταν ο Γιάννης Μανιάτης. Ο διεθνής χαφ του Ολυμπιακού είχε σωστές τοποθετήσεις σε ρόλο αμυντικού χαφ, έκοβε τις επιθέσεις των Λιθουανών και βοήθησε στο δημιουργικό κομμάτι.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, Γιώργος Καραγκούνης, για ενενήντα λεπτά έτρεξε πολλά χιλιόμετρα, με σωστές πάσες, βοηθώντας ανασταλτικά και επιθετικά.

Καλή συνεργασία υπήρξε, επίσης, στα στόπερ (Παπασταθόπουλος – Μανωλάς). Όλοι διεθνείς, πάντως, ανταποκρίθηκαν σε αυτά που είχε ζητήσει ο Φερνάντο Σάντος, ο οποίος ήθελε να βγάλουν ομαδικό πνεύμα, καλή αμυντική λειτουργία και σωστή ανάπτυξη.

Εν όψει του εκτός έδρας αγώνα με το Λιχτενστάιν στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο ομοσπονδιακός τεχνικός δεν υπολογίζει τους Γιώργο Σαμαρά και Δημήτρη Σαλπιγγίδη που συμπλήρωσαν κάρτες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x