Euro 2024

Καθάρισε στο φινάλε τη Σκωτία και έμεινε σε τροχιά πρόκρισης η Ισπανία!

Η Ισπανία τα βρήκε σκούρα απέναντι στη σκληροτράχηλη Σκωτία, αλλά χτύπησε στο φινάλε με Μοράτα και Σανσέτ για να πάρει το τρίποντο και κρατάει, τουλάχιστον, τη δεύτερη θέση στα χέρια της.

Ίδρωσε, αλλά λύγισε τη Σκωτία η Ισπανία! Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν φουλ αμυντικά, βρήκαν γκολάρα με τον ΜακτΤόμινι για το προβάδισμα αλλά το VAR τους το απώλεσε για οφσάιντ και εν τέλει ο Μοράτα αρχικά και ο Σανσέτ στη συνέχεια κλείδωσαν το τρίποντο (2-0) για τη «φούρια ρόχα».

Πρώτη ήττα για τη Σκωτία που είχε 5/5 πριν το ματς, αλλά συνεχίζει να κρατάει την τύχη στα χέρια της, ενώ η Ισπανία παρέμεινε σε τροχιά πρόκρισης, αφού ακόμη και αν χάσει από τη Νορβηγία την επόμενη αγωνιστική και πέσει στην 3η θέση, θα μπορεί να το… ματσάρει καθώς έχει αγώνα λιγότερο.

Την ίδια ώρα, οι Νορβηγοί με βασικό τον Σολμπάκεν και τον Χάαλαντ να σκοράρει δις πέρασαν… αέρα από την Κύπρο (0-4) και ελπίζουν πως εφόσον τα κάνουν όλα καλά και οι αντίπαλοί τους τους «χαρίσουν» δώρα, να πάρουν ένα εισιτήριο για τα τελικά του Euro 2024.

Το πρόγραμμα του 1ου ομίλου

7η αγωνιστική:
Κύπρος-Νορβηγία 0-4
(33’ Σόρλοθ, 65’, 72’ Χάαλαντ, 81’ Άουρσνες)

Ισπανία-Σκωτία 2-0
(74’ Μοράτα, 86’ Σανσέτ)

Ρεπό: Γεωργία

8η αγωνιστική (15/10)
16:00 Γεωργία-Κύπρος
21:45 Νορβηγία-Ισπανία

Η βαθμολογία
Ισπανία-Σκωτία 2-0, Κύπρος-Νορβηγία 0-4

ΙΣΠΑΝΙΑ-ΚΡΟΑΤΙΑ 2-0



Το σκηνικό ήταν ίδιο και απαράλλαχτο στο πρώτο 45λεπτο! Μόνιμα με την κατοχή η Ισπανία, έπαιζε στο μισό γήπεδο τη Σκωτία και ορισμένες φορές ακόμη και στο 1/3. Παρόλα αυτά, ήταν αρκετά φλύαρη και άστοχη, έχοντας μόλις μία τελική στις έντεκα του πρώτου μέρους στην εστία, με το 0-0 να παραμένει μοιραία. Παρόμοια η εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά η «φούρια ρόχα» έμοιαζε πιο απειλητική και έψαχνε το προβάδισμα. Ωστόσο, στο 60ο λεπτό η Σκωτία πάγωσε το «Cartuja» με απίθανη εκτέλεση φάουλ του ΜακΤόμινι. Παρόλα αυτά, οι πανηγυρισμοί κράτησαν για λίγα λεπτά, αφού μετά την εξέταση του VAR ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ για οφσάιντ.

Η Ισπανία λοιπόν γλίτωσε και πάτησε γκάζι στο φινάλε. Διότι ο Μοράτα στο 74ο λεπτό με σεντερφορίσια κίνηση και κεφαλιά μετά την άψογη σέντρα του 37χρονου Χεσούς Νάβας , εκτέλεσε τον Γκαν για το 1-0 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς. Και τελικά, στο 86’ σε μια φάση που δεν… υπήρχε, ο Χίκι γλίστρησε ολομόναχος, ο Χοσέλου έκλεψε και έκανε το παράλληλο γύρισμα με τον Σανσέτ υπό την πίεση ενός αντιπάλου, πέφτοντας και με κάποιον «περίεργο» τρόπο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 2-0.

ΚΥΠΡΟΣ-ΝΟΡΒΗΓΙΑ 0-4



Εύκολο βράδυ για τη Νορβηγία στην Κύπρο, επικρατώντας με το εμφατικό 4-0. Ο Κετσπάγια προσπάθησε με διάταξη 5-4-1 και διπλή ζώνη άμυνας να κρατήσει την παρέα του Χάαλαντ και του βασικού Σολμπάκεν μακριά από τα καρέ του Μαλ, αλλά το κατάφερε ως το μισάωρο. Για την ακρίβεια μέχρι εκείνο το σημείο, είχε καταφέρει να μη δεχτεί γκολ, αφού το γήπεδο… έγερνε!

Κάπως έτσι στο 33ο λεπτό ο Σόρλοθ βρήκε τον χώρο και σούταρε, η μπάλα βρήκε και σε έναν αντίπαλο για να καταλήξει στα δίχτυα για το 1-0 και μερικοί εκατοντάδες Νορβηγοί στις κερκίδες να το… γιορτάσουν.

Το ματς πήγαινε με τον ίδιο τρόπο και τους Νορβηγούς σε κυρίαρχο ρόλο, με τον Χάαλαντ να παίρνει το όπλο του και με δύο «παστέλια» σε διάστημα επτά λεπτών (65’, 72’) καθάρισε το ματς και έφτασε το σκορ στο 3-0. Με τον Άουρσνες στο 81ο λεπτό να βάζει το κερασάκι στην τούρτα για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα και μάλιστα… σβηστά για τους φιλοξενούμενους.

Στους 10 βαθμούς πλέον οι Σκανδιναβοί, υποδέχονται σε 3 ημέρες την Ισπανία σε must-win παιχνίδι όπου αν νικήσουν ανεβαίνουν δεύτεροι και στο +1, όντας και στο -2 από την πρώτη Σκωτία που έχει ρεπό. Με τις δύο ομάδες να κοντράρονται την τελευταία αγωνιστική σε ματς που ενδέχεται να καθαρίσει και την πρόκριση!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x