Euro 2024

Κούμαν: «Είμαι απογοητευμένος. Να δουλέψουμε σκληρά για να αλλάξουμε την εικόνα μας»

Στη βελτίωση που πρέπει να εμφανίσει άμεσα η Ολλανδία για μην… μπλέξει στα προκριματικά, αναφέρθηκε ο προπονητής των «οράνιε», Ρόναλντ Κούμαν.

Απογοητευμένος από την εικόνα της Ολλανδίας στα πρώτα παιχνίδια του 2ου ομίλου των προκριματικών του Euro 2024 όπου μετέχει και η Ελλάδα, εμφανίστηκε ο Ρόναλντ Κούμαν.

Μπορεί η Ολλανδία να νίκησε με 3-0 το Γιβραλτάρ στο «Ντε Κάιπ», αφήνοντας… πίσω την ήττα με 4-0 από τη Γαλλία, αλλά ο τεχνικός των «οράνιε» δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος από τα όσα είδε και στα δυο ματς:

«Δεν είναι υπερβολή να πω ότι είμαι σοκαρισμένος από την αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Μπορεί να νικήσαμε, αλλά δεν είμαι ικανοποιημένος από αυτά που είδα. Πρέπει να βελτιωθούμε άμεσα, αλλιώς θα έχουμε μεγάλα προβλήματα στα προκριματικά. Είμαι απογοητευμένος και πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να αλλάξουμε την εικόνα της ομάδας. Μπορεί η ομάδα να είχε πολλά προβλήματα και απουσίες, λόγω της ίωσης, αλλά δεν αποτελεί δικαιολογία για τέτοιες εμφανίσεις» είπε αρχικά ο Ολλανδός προπονητής.

Επίσης, ο Κούμαν μιλώντας για το παιχνίδι με το αδύναμο αγωνιστικά, Γιβραλτάρ, αναφέρθηκε και στην επιπολαιότητα των παικτών του, στην τελική προσπάθεια.

«Δεν είδα αρκετά γκολ απόψε. Ο αντίπαλος προφανώς δεν συνεργάστηκε, αλλά ήμασταν πολύ επιπόλαιοι μερικές φορές. Από την αρχή δεν είχαμε ακρίβεια και δεν μπορέσαμε να δημιουργήσουμε μεγάλες, καλές ευκαιρίες.

Υπήρχαν πολλά σουτ μας που τα μπλόκαραν οι αντίπαλοι, αλλά αν ήμασταν πιο ακριβείς, θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει περισσότερα γκολ. Ούτε το παιχνίδι μας, ούτε το αποτέλεσμα με την Γαλλία ήταν καλό. Τώρα πήραμε τη νίκη αλλά αυτό ήταν λογικό. Συνολικά, κάναμε λίγα πράγματα.

Τομείς του παιχνιδιού όπως οι τοποθετήσεις μας, η κυκλοφορία της μπάλας, θα πρέπει να βελτιωθούν. Το επίπεδο του ποδοσφαίρου που παίζουμε θα πρέπει να ανέβει
» ήταν τα λόγια του 60χρονου τεχνικού.

Με τη νίκη απέναντι στο Γιβραλτάρ η Ολλανδία «έπιασε» την Ελλάδα στους τρεις βαθμούς με παιχνίδι λιγότερο στην 2η θέση, πίσω από τη Γαλλία που έκανε το «2 στα 2» και βρίσκεται στην 1η θέση με έξι βαθμούς.

Επιμέλεια: Χρήστος Λόης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x